Uitgaan op Kos

Uitgaan op Kos? Kos mag dan een wat kleiner Grieks eiland zijn, er zijn voldoende plekken om helemaal uit je dak te gaan. Check snel onze top 5 uitgaansgelegenheden en ontdek jouw favourite party spot!

Het uitgebreide uitgaansleven op Kos vind je voornamelijk in de hoofdstad van het eiland, Kos-Stad. Je hebt daar keuze uit een barstreet vol clubs en bars. De barstreet beslaat niet, zoals de naam zegt één straat, maar zelfs twee straten: Diakon en Nafklirou! Extra mogelijkheden tot feesten dus.

De twee straten liggen in het centrum van Kos-Stad, op steenworpafstand van de Agora ruïnes, de haven en de burcht. Ze lopen in een rondje met aan weerzijden kroegen, cafés, bars en clubs. Elke club heeft een andere muziekstijl, dus er is voor ieder wat wils.

Kos stad
Bron: Shutterstock

Kos-Stad kent ook een ‘kleine barstreet’ in het westen van de stad. Veel is daar niet meer van te zien, omdat vele clubs inmiddels dicht zijn. Je vindt het nog wel de Hollandse gezelligheid in het eet- en feestcafé Hoek van Holland. Elke woensdag- en zaterdagavond is het Hollandse avond.

We hebben de 5 vetste uitgaansspots voor je onder elkaar gezet. Vinden we jou hier ook terug deze zomer?

#1 Charisma

Wanneer je de barstreet op loopt, heb je meteen aan je rechterhand de trendy club Charisma. Chill op de relaxte loungebanken op het terras of haal een drankje bij de bar.

#2 Saloon Tex

Saloon Tex heeft een gevarieerd muziekaanbod. Van R&B tot top 40 muziek. De club heeft een karakteristieke ronde bar en buiten een leuk terras. Hier zit het eerdergenoemde Hoek van Holland eetcafé. Naast veel Nederlanders vind je hier ook Engelsen en Scandinaviërs. Het personeel heeft daarom ook diverse nationaliteiten.

Saloon Tex
Bron: Saloon Tex

#3 Camel Bar

Voor de echte Nederlandse gezelligheid ga je naar de Camel Bar aan de haven. Deze bar is een van de bekendste Hollandse feestcafés in Kos-Stad. Het is beroemd en berucht vanwege de vele thema-avonden zoals de cocktailparty. Al het personeel dat er rondloopt is Nederlands.

De Camel Bar is momenteel de grootste bar in Kos-Stad. Sinds kort hebben ze een eigen restaurant geopend genaamd De Haven.

De Haven
Bron: Camel Bar

#4 Hamam Club

Zoals de naam het al zegt, was dit vroeger een Turkse hamam (badhuis). Wanneer je hier de voetjes van de vloer gooit, sta je dus tussen de oude natuurstenen muren van de voorheen gebruikte badruimtes te dansen. Er wordt hier naast internationaal bekende muziek ook Griekse muziek gedraaid. Met het oriëntaalse decor en de heerlijke sofa’s is het een van de meest chique bars van de stad. Zeker een must see qua party spot!

Hamam club
Bron: Hamam Club

#5 Fashion Club

Een van de oudste nachtclubs van Kos is de Fashion Club. De club zit midden in Kos-Stad, aan de rand van de haven. Ondanks dat het een vrij oude club is, is het nog zeer populair. Vanaf deze plek heb je altijd een mooi uitzicht over de gezellige en drukke Dolphin Square.

De Fashion Club is strak ingericht en organiseert diverse goede feesten en thema-avonden. Een regelmatig terugkerende avond is de Playboyavond, naar de oude naam van de club.

Door het lange tafelen komt het nachtleven van Kos laat op gang. Voor 23:00 uur hoef je vaak niets te verwachten in de clubs. De Fashion Club is dan de ideale plek om tussen 19:00 en 22:00 te genieten van het happy hour. Neem plaats op het terras en kijk onder het genot van een lekker drankje de modeshows die worden uitgezonden op de schermen.

cocktail kos
Bron: Shutterstock

Buiten Kos-Stad zijn er ook nog enkele aanraders. Bijvoorbeeld de openluchtdiscotheek Kalua. Op ongeveer 1,5 kilometer van Kos-Stad vind je deze gave club. De buitenbar draait een goede mix van muziek, onder andere R&B. Mocht het te warm worden dan duik je lekker het zwembad in.

Naast Kos-Stad kun je ook geweldig uitgaan in Kardamena. Deze badplaats is vooral geliefd bij Engelse toeristen. Oorspronkelijk was het een vissersdorp, maar tegenwoordig is het geheel op het toerisme gericht. De meeste bars en clubs tref je ook hier aan in de barstreet achter de strandpromenade. De geliefde straten zijn 5th Avenue en H20 met de populaire clubs Starlight, Status, Downtown en Zoom. Ben jij nog niet uitgelezen over alle uitgaansgebieden? Lees hier dan meer over het uitgaan op Kos.

Krijg je al zin om te feesten? Bekijk dan snel ons aanbod voor Kos!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie