Tips voor het surfen op Fuerteventura

Bij Spanje denk je waarschijnlijk al snel aan een relaxte vakantie vol zon, zee en strand. Dit beeld klopt natuurlijk helemaal, maar wist je dat je ook voor een actieve vakantie prima in Spanje terecht kunt? Op het Canarische Eiland Fuerteventura kun je namelijk geweldig goed surfen. Het eiland staat bekend als één van de mooiste surfspots van Europa. Het mooie is dat je op Fuerteventura het hele jaar door terecht kunt voor een surfvakantie. Wij geven je de beste tips voor surfen op Fuerteventura!

#1 Beste tijd

Omdat Fuerteventura een eiland in de Atlantische Oceaan is, waait er het hele jaar door een lekker windje. Daarnaast ligt de temperatuur vrijwel altijd boven de 20 graden en zakt de zeetemperatuur niet onder de 14 graden. In feite kun je het hele jaar door prima surfen op Fuerteventura. Alleen in de zomermaanden is de kans op wat minder golven groter, maar als nog kun je ook in  juli en augustus goed surfen op Fuerteventura!

Zonsondergang op het Strand

#2 Beste locaties

Er zijn een aantal plaatsjes op Fuerteventura die bekend staan om hun goede surfmogelijkheden. De wind staat hier goed en er zijn genoeg faciliteiten voor surfers aanwezig. Het grootste deel van onze accommodaties op Fuerteventura, ligt in de mooie kustplaats Corralejo. Hier vind je prachtige, langgerekte zandstranden, het hele jaar door een stralende zon én de ideale omstandigheden om te surfen. Vrijwel altijd zijn de golven hier hoog genoeg om op te surfen en dus is Corralejo voor veel mensen de favoriete surfspot op Fuerteventura. In de omgeving van deze plaats zijn nog veel meer goede surfspots te vinden dus als jij de hele vakantie lang op je surfplank wilt staan, is dit de ideale uitvalsbasis!

Surfen op Fuerteventura

Bron: www.surferspath.com

 

Vlakbij Corralejo liggen de twee moeilijkste surfspots van Fuerteventura: Suicides en Spew Pits. De naam geeft het al aan: de golven bij Suicides zijn vaak enorm hoog en omdat deze spot omgeven is door rotsen, kunnen alleen surfers met jarenlange ervaring hier hun kunsten vertonen. Ook Sew Spits is niet geschikt voor beginners. De golven zijn hier enorm sterk en alleen ervaren surfers blijven hier overeind. Een mooie uitdaging dus voor de gevorderde surfers onder ons.

 

Doe je het liever wat rustiger aan? Dan is Cofete in het zuiden van het eiland een aanrader. Hier zijn de golven een stuk minder groot dan in het noorden en dus is Cofete een ideaal surfstrand voor beginners. Vanuit Jandia en Costa Calma ben je in een klein uurtje in Cofete, dus je kunt hier makkelijk een leuke dagtrip van maken. Een aanrader voor iedereen die het surfen eens wil proberen!

 

#3 Beste verhuurbedrijven

Op de stranden van de bekendste surfplekken van van Fuerteventura vind je meer dan genoeg surfscholen en verhuurbedrijven. Je kun hier alles huren, van het board tot aan het wetsuit. Daarnaast kun je werkelijk overal surflessen volgen. De vraag is natuurlijk waar je nu het beste terecht kunt voor professionele begeleiding.

 

7 Island Surf

7 Island Surf is gevestigd in Corralejo en staat bekend als één van de beste surfscholen van de regio. Zowel beginners als gevorderden kunnen hier terecht voor lessen. Je kiest zelf hoeveel lessen je af wilt nemen: het aanbod varieert van 1 sessie tot 5 sessies.

7 Island Surf Uitleg

Bron: www.7islandsurf.com

 

Billabong Surf Camp & School

Ook bij de grote merken kun je surfen op Fuerteventura. Surfmerk Billabong biedt allerlei verschillende surflessen aan. De docenten hebben stuk voor stuk jarenlange ervaring waardoor ze je op professionele manier zullen begeleiden. Billabong biedt zowel groepslessen als privélessen aan. Ideaal als je je wat onzeker voelt op het water en behoefte hebt aan persoonlijke begeleiding! Billabong is ook gevestigd in het populaire Corralejo.

 

Spanish and Surf School

De Spanish and Surf School is iets heel bijzonders. Hier kun je zowel terecht voor Spaanse lessen als voor surflessen! Je kunt een pakket boeken waarbij je beide lessen volgt, of losse lessen afnemen. Ideaal voor iedereen die het meeste uit zijn vakantie wil halen. Spanish and Surf School zit in Corralejo.

 

Surfen op Fuerteventura kan het hele jaar door. Er staat altijd een goede wind en de zeetemperatuur is minimaal 14 graden. Of je nu een gevorderde surfer bent, of het nog nooit gedaan hebt, op Fuerteventura is voor ieder wat wils te vinden. Met deze tips voor het surfen op Fuerteventura moet het helemaal goedkomen!

 

 

 

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie