Reisadvies Istanbul

De Turkse stad Istanbul is een geweldige bestemming voor een stedentripje! Op slechts drie uurtjes vliegen van Amsterdam proef je op eigen gelegenheid van een totaal andere cultuur, natuur, klimaat en natuurlijk keuken. Deze Turkse Metropool staat bol van de prachtige bezienswaardigheden. Wat denk je van de waanzinnige tuinen en mozaïek muren van het Topkapi Paleis, de wereldberoemde blauwe moskee en tegenoverliggende kathedraal Hagia Sofia waar zich vandaag de dag een museum in heeft gevestigd? Allemaal gegarandeerd een bezoekje waard! Daarnaast is Istanbul ook de enige stad ter wereld die op twee continenten ligt. Kan jij na je geweldige tripje aan iedereen vertellen dat je met de taxi van Europa naar Azië bent gereisd en ook weer terug. 😉 Als je het ons vraagt is de bruisende stad Istanbul een bestemming die je écht een keer gezien moet hebben. Maar is Istanbul ook veilig? En wat is het reisadvies Istanbul 2018? Je leest het hier.

Is Istanbul veilig?

Het Ministerie van Buitenlandse Zaken houdt de veiligheidssituatie in diverse vakantielanden nauwlettend in de gaten. Wanneer er aanwijsbare veiligheidsrisico’s in een land gelden waardoor er levensbedreigende situaties voor reizigers kunnen ontstaan, geeft het Ministerie een negatief reisadvies af. Op de website van het Ministerie kan je terugvinden dat er voor het overgrote deel van Turkije geen negatief reisadvies is uitgesproken, waaronder de veelzijdige stad Istanbul. Je kunt dit najaar dus met een gerust hart de grootste bazaar ter wereld, het Taksimplein en het uitzicht vanaf de Galatatoren ontdekken.

Risicogebieden ver weg

Het noordwesten van Turkije, waar je onder andere Istanbul vindt, ligt op grote afstand van de risicogebieden. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies voor het grensgebied met Syrië, Irak en Iran. Deze gebieden zijn door de burgeroorlog in Syrië en de gewapende strijd tussen Islamitische Staat en de Koerdische Arbeiderspartij gevaarlijk en dien je te mijden. Ook voor het omliggende gebied in het zuidoosten van Turkije geldt het advies om alleen te bezoeken indien noodzakelijk. In de rest van Turkije dien je rekening te houden met verhoogde veiligheidsrisico’s, maar niet levensbedreigend.

Heb je vragen over de veiligheid in Istanbul?

De vluchten en tripjes van Corendon naar Istanbul gaan gewoon door. Het reisadvies Istanbul 2018 is positief, dus je hoeft je geen zorgen te maken over je veiligheid. Loop je nog rond met de vraag: is Istanbul veilig? Of wil je meer weten over het reisadvies en je stedentrip naar deze Turkse metropool? Dan kan je te allen tijde contact opnemen met het Contact Center van Corendon via telefoon, live chat of onze socialmediakanalen.

Waar vind je actuele reisadviezen?

Op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken kan je de actuele reisadviezen voor diverse buitenlandse bestemmingen raadplegen. In een reisadvies geeft het Ministerie aan welke gebieden veilig zijn, waar veiligheidsrisico’s gelden, waar wordt aangeraden alleen naartoe te reizen indien noodzakelijk en voor welk gebied een negatief reisadvies geldt. Dit is puur een advies en niet bindend. Veilig op reis? Vergeet dan niet vooraf een kijkje te nemen op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier vind je ook het reisadvies Istanbul 2018.

Goede reisvoorbereiding

Niet alleen voor Istanbul, maar voor elke bestemming is een goede reisvoorbereiding belangrijk. Een goed begin is het halve werk… Raadpleeg bijvoorbeeld op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken het actuele reisadvies, check of je reisdocumenten nog op orde zijn, je mogelijk inentingen nodig hebt voor je vakantiebestemming en of je een visum moet aanschaffen. Daarnaast is het belangrijk om altijd en overal op je hoede te zijn voor zakkenrollers, creditcard-fraude en oplichting.

Stedentrip Istanbul

Zie jij het wel zitten: een waanzinnige stedentrip naar dit prachtige stuk van Turkije? Wij ook! Ontdek samen met Corendon het fraaie Istanbul tijdens een 4- of 5-daagse stedentrip in de periode van november tot en met mei. Je zorgen kan je gewoon thuislaten, want de vakantieaccommodaties in Istanbul hebben de veiligheid van hun gasten hoog in het vaandel staan. Veel hotels hebben een eigen security die onder andere zorgen voor het welzijn van de bezoekers. Aan jou de taak om alleen nog maar je ogen uit te kijken en te genieten. Fijne vakantie!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot