De 6 mooiste stranden van Curaçao

Ritselende palmbomen, wit zand, reggae muziek… Bon Bini op Curaçao! Het is niet lastig om een schitterend bountystrand te vinden op het prachtige eiland Curaçao. De één is namelijk nog paradijselijker dan de ander. Maar welke stranden op Curaçao zijn nou het mooist? Je leest het hier!

1. Playa Porto Marie

Vraag een local naar zijn of haar favoriete strand op Curaçao, en het antwoord is altijd: Playa Porto Marie. En wij begrijpen waarom. Blauw water zo ver als je kunt kijken, fijn zand, palmbomen… Een heerlijke plek dus om te zonnen, duiken en snorkelen. Bovendien zijn de faciliteiten er uitstekend: er zijn restaurantjes, ligbedjes te huur en toiletten en douches. Je betaalt een kleine vergoeding voor de entree, maar dat is het meer dan waard!

2. Jan Thiel

Jan Thiel beach Curacao

Nog een topper op Curaçao is het strand van Jan Thiel, waar je veel resorts vindt als Livingstone Jan Thiel Resort. Het is dé plek op Curaçao om de zonsondergang te bekijken – iets wat niet op elk strand kan. Verder kun je er heerlijk relaxen en op zaterdag feesten bij strandtent Zanzibar, waar een geweldige sfeer hangt.

3. Grote Knip

Grote knip op Curacao

De Grote Knip is een klein paradijsje op Curaçao, waar weinig mensen vanaf weten. Het is er rustig, behalve in het weekend – dan strijken veel locals neer op het zand bewapend met een goed gevulde koelbox. Tussen de rotsen bij de kust kun je prachtig snorkelen. En voor de dare devils onder ons: er is een rots waar je vanaf kunt springen in zee. Durf jij het aan?

4. Seaquarium Beach (Mambo Beach)

Zien en gezien worden: dat is Seaquarium Beach. Op dit strand vind je de hipste nachtclub van het eiland, Mambo Beach, waar elk weekend grote strandfeesten worden gehouden. Maar ook overdag is het op Seaquarium Beach goed toeven. Er zijn leuke eetgelegenheden, veel ligbedjes en er wordt gezellige muziek gedraaid.

5. Blauwbaai

Blauwbaai Beach Curacao

Zin om te snorkelen? Dan zit je op Blauwbaai helemaal goed. Hier kom je bij een schitterend rif zeker weten tropische vissen als de zebravis, trompetvis en zeebaars tegen. Maar ook als je zin hebt om zonnestralen te pakken is Blauwbaai heerlijk; het is namelijk één van de breedste stranden van Curaçao.

6. Cas Abao

Het Cas Abao strand heeft een wit zandstrand, kristalhelder water en vele zomerhuisjes voor de nodige schaduw. Geniet hier niet alleen van alle gemakken van een full-serviced strand, maar ook van de fantastische onderwaterwereld. Het is een waar paradijs voor snorkelaars en scubaduikers.

Ontdek de mooiste stranden van Curaçao met Jandino

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie