De 5 mooiste stranden van Mallorca

De Spaanse zon, stranden om bij weg te dromen, tapas voor het leven… Mallorca is een heus paradijsje in de Balearen en geliefd om zijn prachtige baaien met palmbomen, kalksteenkliffen, witte zandstranden en een intens blauwe zee. Dit zijn de 5 mooiste stranden van Mallorca.

1. Cala Llombards

Mooiste stranden Mallorca - Cala Llombards
Foto: Wikimedia Commons

Het mooiste strand van Mallorca ligt in een baai die omgeven wordt door met pijnbomen begroeide rotsen. Vanwege het ondiepe water is Cala Llombards een uitstekend strand voor gezinnen met kinderen. Huur een bedje op het witte zand en geniet van het uitzicht op de helderblauwe zee, of zet je snorkel op en neem een kijkje in de kleurrijke onderwaterwereld. Je vindt Cala Llombards aan de zuidoostkust van Mallorca, in de buurt van Cala d’Or.

2. Cala Varques

Mooiste stranden Mallorca - Cala Varques
Foto: Wikimedia Commons

Op zoek naar een plek in de natuur om je even af te zonderen? Dan is Cala Varques, gelegen ten noorden van Porto Colom, jouw strand op Mallorca. Cala Varques wordt omringd door steile kliffen en een groen bos. In een van de kliffen vind je een ‘geheime’ ingang naar een onbekende, ondergrondse grot. Het is erg rustig op dit witte zandstrand vanwege de geïsoleerde ligging. Om er te komen moet je een pittige wandeling maken van ongeveer 15 minuten, of een boot huren. Het strand heeft geen faciliteiten, dus vergeet geen water en eten mee te nemen!

3. Playa de Muro

Mooiste stranden Mallorca - Playa de Muro
Foto: Wikimedia Commons

Aan de noordkust van Mallorca vind je deze oneindige, goudkleurige zandstrook. Playa de Muro is een kleine badplaats die grenst aan natuurpark Albufera en grotendeels wordt omringd door duinen en pijn- en jeneverbesbomen. Er zijn genoeg faciliteiten en hotels aan het strand en op het kleine centrumplein vind je gezellige restaurantjes, barretjes en discotheken.

4. Cala Torta

Mooiste stranden Mallorca - Cala Torta
Foto: Wikimedia Commons

In het noordoosten van Mallorca ligt Cala Torta, een indrukwekkende baai met fijn, wit zand en water in verschillende tinten blauw. Hier vind je een gezellige mix van locals en toeristen die genieten van zon, zee en strand op Mallorca. In het diepe, heldere zeewater kun je uitstekend snorkelen en in de beachbars eet je heerlijke gegrilde vis. Hoewel Cala Torta geen officieel naaktstrand is, is het strand populair bij nudisten.

5. S’illot Beach

Mooiste stranden Mallorca - S' illot Beach
Foto: Wikimedia Commons

Deze parel ligt vlak bij de badplaats Sa Comba, in een kleine baai met helder kobaltblauw water omgeven door heuvels met grillige pijnbomen. S’illot betekent ‘het kleine eiland’ en verwijst naar de okergele rots in zee, die de baai beschermd tegen stevige windvlagen. S’illot is een rustig strand op Mallorca waar je naar hartelust kunt zonnen, zwemmen of snorkelen. Er is een aantal restaurantjes waar je met je voetjes in het zand kunt genieten van paella met lokaal gevangen vis en zeevruchten.

 • Spanje/ Mallorca

  Prachtige natuur in het noorden van het eiland

  meer informatie

 • Spanje/ Mallorca

  Mondaine badplaats in het noordwesten

  meer informatie

 • Spanje/ Mallorca

  Bruisende badplaats met uitstekend vermaak

  meer informatie

Kopfoto: Morfheos

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie