De 5 mooiste stranden van Corfu

Nederlanders gaan graag op vakantie naar Corfu en dat is natuurlijk niet zonder reden. Dit Griekse eiland heeft alles in zich voor een perfect ontspannen vakantie. Het barst er van de geweldige stranden, waarvan de één nog mooier is dan de ander. Benieuwd welke plekjes je nu echt niet mag overslaan? Wij vertellen je graag over de 5 mooiste stranden van Corfu!

 

#1 Paleokastrista

Op weg naar het dorpje Paleokastrista word je getrakteerd op adembenemend mooie uitzichten. Het dorp is tegen een berg op gebouwd en via een slingerweg rijd je van boven naar beneden. In Paleokastrista vind je maar liefst 6 strandjes, welke allemaal even mooi zijn. Bij Agia Triada kun je verschillende watersporten beoefenen, terwijl je bij Ambelaki juist komt om lekker te relaxen en van de zon te genieten. Voor welke strand je ook kiest, de stranden van Paleokastrista zijn de mooiste stranden van Corfu!

Strand bij Paleokastritsa

#2 Glyfada

Het strand van Glyfada wordt helemaal omgeven door groene bergen, waardoor het echt een verborgen plekje lijkt. Het azuurblauwe water en het bijna witte zand stralen je werkelijk tegemoet. Bij het strand vind je alles wat nodig is voor een fijne dag. Er zijn verschillende bars, een aantal restaurants en meer dan genoeg strandbedjes. De sfeer op Glyfada is heerlijk ontspannen en als je wilt, kun je er ook verschillende watersporten beoefenen.

Strand bij Glyfada op Corfu

Bron: www.griekenland.net

#3 Sidari

Eén van de mooiste stranden van Corfu ligt helemaal in het noorden van het eiland. In Sidari ligt het Canal d’Amour, oftewel, het Kanaal van de Liefde. Het zeewater heeft hier een soort kanaal uitgesleten in de rotsen, waardoor het landschap bijna surrealistisch oogt. De legende zegt dat als je door dit kanaal zwemt, je de liefde van je leven zal ontmoeten. Of het waar is, is natuurlijk de vraag, maar leuk is het wel. Naast het Canal d’Amour vind je bij Sidari super lange, witte zandstranden welke omgeven worden door prachtige bergen. Een uniek stukje Corfu dat zeker de moeite van een bezoekje waard is!

Strand bij Sidari op Corfu

Bron: www.corfu.us

#4 Kontokali

Vlakbij het gezellige dorp Gouvia ligt het meest ontwikkelde strand van Corfu. Het strand van Kontokali is lekker groot en breed en er staan meer dan genoeg bedjes en parasols. Verder zijn er veel restaurants en terrasjes te vinden. Deze serveren ook op het strand, waardoor je dus niet eens van je bedje af hoeft te komen voor een hapje en een drankje. Ideaal! Daarnaast kun je bij Kontokali verschillende watersporten beoefenen. Leuk als je eens wat actiefs wilt doen!

Strand bij Kontokali op Corfu

Bron:www.superguide.eu

#5 Agios Gordios

Het strand van Agios Gordios ligt in een prachtige baai en is met recht één van de mooiste stranden van Corfu te noemen. Als je met de auto aan komt rijden, is het een aanrader om bovenop de klif even te stoppen en te genieten van het prachtige uitzicht op het dorp en de baai. Het zandstrand is heerlijk lang en het water is super helder. Ook hier kun je watersporten en er zijn genoeg tavernes met gezellige terrasjes in de buurt. Een dagje aan het strand van Agios Gordios is heerlijk ontspannend!

Strand bij Agios Gordios op Corfu

Dit zijn 5 van de mooiste stranden van Corfu. Het eiland heeft nog veel meer prachtige plekjes te bieden, maar als strandliefhebber mag je deze in ieder geval zeker niet overslaan!

 

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie