Corfu bezienswaardigheden top 10

Een groene oase met gouden zandstranden en stralend mooi weer; welkom op het Griekse eiland Corfu. Corfu, ook wel Korfoe of Kerkyra genoemd, is in het trotse bezit van een prachtig landschap met een intens blauwe zee, romantische baaitjes en groene bergen met olijf- en pijnbomen. Voor jou stelden wij deze Corfu bezienswaardigheden top 10 samen van de mooiste plekken die je niet mag missen.

1. Paleokastritsa

Paleokastritsa-klooster-en-strand-635x272
De kustplaats Paleokastritsa moet toch wel de mooiste bezienswaardigheid van Corfu zijn. Deze geliefde badplaats telt maar liefst 15 exotische stranden die liggen aan kristalhelder zeewater en als het ware worden omhelsd door groene heuvels en steile kliffen. Maak een boottocht en verken de prachtige onderwatergrotten, pak je snorkel en ga kopje onder of bezoek het kleine Engelenklooster op de top van de berg en geniet van het uitzicht op de baai onder het genot van een verkoelend ijsje.

2. Liston in Corfu-Stad (Kerkyra)

Liston-Corfu-Stad-635x272
De oude stadswijk Liston in Corfu-Stad is misschien wel de meest charmante plaats van de Middellandse Zee zijn. Tot 1780 was Corfu-Stad een Venetiaanse stad. Vooral in Liston vind je hier veel invloeden en overblijfselen van terug. Denk aan statige gebouwen met mooie bogen, romantische balkonnetjes vol geurige bloemen en van kleur verschoten vensterluiken die de ramen lijken te omlijsten. De geplaveide pleinen barsten van de gezellige terrassen waar jong en oud, inwoner en toerist, zich verzamelt. In de kronkelende straatjes en steegjes vind je leuke winkeltjes waar je uitstekend kunt shoppen.

3. Pantokrator Corfu

Pantokrator-635x272
Maak de klim naar het dak van Corfu: de Pantokrator. Met 917 meter hoogte is dit de hoogste berg van Corfu. Op de top prijkt een mooi klooster waar een Orthodoxe priester woont. Om het te bezoeken moet je wel je armen en benen bedekken. Geniet van het adembenemend mooie uitzicht op de dorpjes, natuur, blauwe zee, stranden en bij helder weer zelfs op Albanië en het Griekse vasteland. Maak een wens bij de wensput, koop een mooi souvenir of geniet op deze schitterende plek van een hapje en een drankje. Geen zin om de klimmen? De tocht omhoog kun je ook met de auto maken.

4. Oude fort Corfu

Corfu-oude-fort-635x272
Het prominent aanwezige oude fort domineert het landschap op het eiland Corfu. Dit enorme bouwwerk herbergt een verbazingwekkende historie die je tijdens een bezoek kunt herbeleven. Het is even een klim omhoog over het lange, maar langzaam oplopende pad, maar eenmaal op de top aangekomen word je rijkelijk beloond met een waanzinnig mooi uitzicht van 360 graden over Corfu. Onderweg kom je oude kanonnen en commandoposten tegen die grotendeels verklaren waarom het oude fort vroeger zo’n solide plek was. Dit is een van Corfu’s bezienswaardigheden die je absoluut niet mag missen!

5. Kassiopi

Kassiopi-635x272
In dit verzorgde, traditionele vissersdorpje vind je naast de gebruikelijke toeristenwinkeltjes een goede ijsjeszaak, kleinschalige hotelletjes, en een gezellig haventje met goede tavernes waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van een mooi uitzicht over het nabijgelegen Albanië en de helderblauwe zee. Een geweldige plek voor als je op zoek bent naar helder water, wit zand en een strakblauwe lucht.

6. Paleis van Sissi

Paleis-van-Sissi-635x272
Het romantische paleis Achilleion was vroeger het zomerverblijf van de beroemde Oostenrijkse keizerin Elizabeth, beter bekend als prinses Sissi. Dankzij de mooie ligging in de heuvels die bekleed zijn met cipressen en palmen, de mooie trappenhal met prachtige, lichte zalen en de schitterende tuin met een onweerstaanbaar uitzicht is dit paleis echt een juweeltje. Droom weg in de grote zaal met zijn zuilengalerij en stel je eens voor dat iemand jou op deze plek voor een feestje zou uitnodigen…

7. Peroulades

Peroulades-kaap-en-strand-635x272
Peroulades is een oud Grieks dorpje met kleine Griekse huisjes en traditionele tavernes. De echte attractie van deze Peroulades zijn de smalle, maar prachtige baaien zoals Canal D ‘Amour, Apotripiti en Logas (Sunset Beach), die net buiten het dorp liggen. In deze baaien liggen smalle strookjes strand aan het heldere zeewater met op de achtergrond enorme, steile kalksteeklippen, wat zorgt voor een oogstrelend scenario. Vanaf de top zie je in de verte de eilanden Erikousa, Mandraki en Othon liggen. De afdaling naar de strandjes kun je te voet maken. Peroulades is een geweldige plek om tot rust te komen, mooie foto’s te schieten en te genieten van fantastische zonsondergangen.

8. Arkoudilas Beach

Arkoudilas-Beach-635x272
Behoefte aan rust? Het strand van Arkoudilas ligt in een kleine baai en is omgeven door hoge kliffen. Arkoudilas is een ongerepte, natuurlijke plek – er zijn geen tavernes, studio’s of villa’s te vinden. Het kan zomaar voorkomen dat jij de enige persoon bent die het strand bezoekt. Het zand is zacht en geel, maar het water is slechts enkele meters ondiep. Wees daarom voorzichtig met de sterke stromingen die af en toe voorkomen.

9. Kaisers Throne

Pelekas-Kaisers-Throne-635x272
Vlakbij het Sunset Hotel in Pelekas vind je het uitkijkpunt Kaisers Throne, dat zijn naam te danken heeft aan de Duitse keizer Wilhem II. In 1907 kocht Wilhem II het paleis Achilleion van prinses Sissi en bezocht hij het eiland regelmatig in de periode voor de Eerste Wereldoorlog. Tijdens zijn bezoeken kwam hij vaak naar dit uitkijkpunt om van de mooie zonsondergangen te genieten.

10. Kanoni

Kanoni-635x272
Van alle bezienswaardigheden op Corfu is het Vlacherna klooster de meest gefotografeerde plek. Dit schiereiland is verbonden met het vasteland via een dam waar vissersbootjes liggen aangemeerd. Hier kun je een bootje pakken naar het nabijgelegen ‘muizeneiland’ Pontikonissi, dat zijn naam te danken heeft aan de trap die vanaf de verte lijkt op de staart van een muis. De ligging van Kanoni is vrij spectaculair; vlak achter de dam loopt de landingsbaan van de luchthaven van Corfu. Hier kun je van dichtbij getuige zijn van het landen en opstijgen van vliegtuigen.

Zin gekregen in een vakantie naar Corfu?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie