Blue Cruise Marmaris & Fethiye

Blue Cruise Marmaris & Fethiye

Dag 1: aan boord

U vliegt naar de luchthaven Dalaman en wordt daar opgevangen door onze reisleiders. Zij brengen u naar de jachthaven van de badplaats Marmaris. Hier ligt uw gület voor u klaar. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u vrije tijd voor een gezellige wandeling door de haven van Marmaris. Het diner is aan boord. De overnachting is in de haven van Marmaris.


Dag 2: Ekincik Bay

Na het ontbijt en een uitgebreide briefing zet uw Blue Cruiser koers richting de prachtige baai van Ekincik waar u aanlegt en waar vandaan u een schitterende (optionele) excursie kunt maken naar de historische stad Kaunos (vergeet uw fototoestel niet!), die te bereiken met kleine vissersbootjes over de Dalyan-rivier. Deze leuke excursie wordt afgesloten met een bezoek aan het Iztuzu -strand. Men zegt dat dit een van de mooiste stranden van de Egeïsche kust is. Hier vindt u geen betonnen gebouwen maar een puur strand waar u in alle rust kunt genieten. Iztuzu is tevens bekend om het feit, dat de zeldzame kareta-schildpadden op dit strand hun eieren leggen. De overnachting is in de baai van Ekincik.


Dag 3: Tersane eiland & Kizilada

‘s Ochtends heel vroeg vaart de kapitein uit. Via de baai van Disibilmez gaat u naar de wereldberoemde baai van Fethiye waar u van een fantastisch uitzicht kunt genieten. U gebruikt het ontbijt bij Tersane-eiland, een van de grootste eilanden in de Golf van Fethiye. De overnachting vindt plaats in Kizilda.


Dag 4: Fethiye

Vroeg in de ochtend komen we aan in de haven van Fethiye waar de boot wordt bevoorraad en schoongemaakt. Terwijl dit gebeurt kunt u een spectaculaire jeepsafari (optioneel) maken waarbij u op zoek gaat naar de geheime kloof van Tlos en Öludeniz. Tlos was een van de oudste en grootste steden van het Lycische rijk Diner aan boord en overnachting in de haven van Fethiye.


Dag 5: Göcek eiland & Yassica eiland

Na het ontbijt vaart u vandaag richting Göcek met zijn vele eilanden. Göcek is een populaire jachthaven voor buitenlanders, Turken en internationale bekendheden. Het stadje ligt ingesloten door de blauwe mediterrane zee aan de ene kant en het groen begroeide Taurusgebergte aan de andere kant. De grote afgeschermde baai van Göcek vormt een natuurlijke haven. Er wordt voldoende tijd uitgetrokken voor een paar fijne duiken in het heldere water. Hierna zet u de reis voort naar de Yassica eilanden waar het uitzicht adembenemend is en waar u ook zult overnachten.


Dag 6: Bedri Rahmi baai & Aga limani baai

Na een heerlijk ontbijt zet u koers naar de Bedri Rahmi baai. Met in de verte pijnboombossen en dobberend op het prachtige heldere water beleeft u hier een geweldige dag. Deze baai is in feite een onderdeel van de baai van Fethiye. In de middag vaart u naar de Aga Limani baai waar uw boot aanmeert voor de overnachting.


Dag 7: Kadirga, Paradise eiland & Marmaris

Vandaag staat een bezoek aan de Kadirga baai op het programma. Nog een laatste heerlijke duik of een kijkje onder water alvorens tegen zonsondergang de boot via Paradise eiland terugkeert naar Marmaris waar u overnacht.


Dag 8: van boord

Na het laatste ontbijt verlaat u de gület en wordt u opgevangen door onze reisleiding die u naar de luchthaven brengt voor uw terugvlucht of naar uw verlengingshotel.


Om technische redenen of vanwege weersomstandigheden kan het noodzakelijk zijn om de route of de volgorde van het programma te veranderen. Dit komt de veiligheid van de gasten ten goede en behoort tot de verantwoordelijkheden van de kapitein.