Macedonië/ Meer van Ohrid/ Excursiereizen Macedonië
Excursiereis Macedonië 3*
Logies en ontbijt - Excursiereis
 • 02:30
 • mei , 23°C
Excursiereis Macedonië 3*
Excursiereis Macedonië 3*
Excursiereis Macedonië 3*
Excursiereis Macedonië 3*
Excursiereis Macedonië 3*
 • Unieke manier om Macedonië te ontdekken
 • Excursiepakket nu € 99, - p.p.
 • Halfpension ook mogelijk
 • Meer lezen
7.3
Voldoende/goed33 beoordelingen

Excursiereis Macedonië 3*

Ontdek Macedonië! Ben je nieuwsgierig naar deze prachtige, maar onbekende vakantiebestemming? Wij bieden je de gelegenheid om Macedonië te ontdekken in 8 dagen. Bij deze reis hebben wij een zeer afwisselend excursiepakket samengesteld welke je alle facetten laten zien van Macedonië. Wij beloven je dat je net zo enthousiast zult zijn over deze prachtige bestemming als wij dat zijn!

Excursiereis is inclusief:

 • Retourvlucht naar Ohrid
 • Transfer van luchthaven naar hotel
 • Alle overnachtingen in een 3* hotel (ter plaatse wordt bekend gemaakt welk hotel)
 • Verzorging op basis van logies & ontbijt (tegen een toeslag kun je halfpension bijboeken)

Excursiereis is exclusief:

 • Excursiepakket t.w.v. €135 p.p. met 4 excursies (optioneel en te voldoen bij aankomst) wordt je nu aangeboden voor €99,- p.p. Het excursiepakket is inclusief: alle entrees & servicegelden voor alle bezienswaardigheden/activiteiten, Engelssprekende gids, vervoer per comfortabele bus en alle lunches (zoals beschreven tijdens de excursies).
 • Alle drankjes zijn niet inbegrepen.


  Extra informatie:

  • Je hoort ter plaatse in welke accommodatie je zult verblijven.
  • Het is niet mogelijk de excursies separaat te kopen, uitsluitend het hele pakket van deze 4 excursies.
  • Bij een kleinere groep kan de reis ook worden uitgevoerd met een minibus.
  • Om organisatorische redenen kan de volgorde van het programma zoals beschreven worden aangepast. De inhoud blijft echter te allen tijde gelijk.
  • Indien je langer dan 8 dagen boekt is er na 8 dagen geen excursieprogramma meer en is de reis op eigen gelegenheid (overnachtingen blijven wel inbegrepen).
  • Deze Excursiereis is niet geschikt voor mindervaliden.

  Het Programma;

  Dag 1:

  Vandaag vertrek je naar Ohrid. Na aankomst op de luchthaven van Ohrid wordt je naar je accommodatie gebracht.

  Dag 2: Ohrid - Het Jeruzalem van de Balkan (dag tour, incl. lunch).

  Na een goede nachtrust en je ontbijt begint je echte kennismaking met Ohrid. Ohrid is de grootste toeristische trekpleister van Macedonië. Met zijn 365 kerken in de 19e eeuw en meer dan 50 in gebruik zijnde kerken vandaag is het gebouwd aan de oevers van het meer van Ohrid, één van de mooiste plekken die moeder natuur gecreëerd heeft. De regio beschikt over in totaal 20.000 gastenbedden in hotels en bij particulieren thuis. In 1980 zijn de stad en het meer opgenomen op lijst van UNESCO werelderfgoederen. Als een belangrijke christelijke bedevaartplaats, werd Ohrid een plaats waar nieuwe stijlen van frescoschilderingen zijn ontstaan (getuige de aanwezigheid van de eerste Renaissance elementen in 1295), zeldzame iconostases te vinden zijn (St. Naum Klooster) en zich een speciale vorm van heilige architectuur ontwikkelde (St. Clemens, St. Sofia, St. John van Kaneo).

  De excursie begint bij de bovenste poort, op de heuvel (de enige poort tot de oude stad die nog functioneert) alwaar men een goed overzicht heeft over de citadel. Daarna ga je verder naar het complex van de Heilige Moeder en wandel je langs de kerk van de Heilige Moeder van God Perivlepta (13e eeuw), de kerk van St Constantijn en Helena (15e eeuw), heb je de mogelijkheid om de beroemde iconengalerij te bezoeken (bekend om zijn bijzondere voorbeelden van de Byzantijnse manier van het maken van iconen in Macedonië). De tour gaat verder naar het antieke theater (4e - 22e eeuw voor Chr.), waar men wordt herinnerd aan de tijd van Philip II, de vader van Alexander de Grote. De volgende stop is het Samuil fort, boven op de heuvel, alwaar men vanaf de historische muren van het fort een fantastisch uitzicht heeft over het meer van Ohrid en diens gehele Rivièra. Vanaf de historische muren van het fort, gaat de tour verder naar Plaosnik, een plaats waar vele beschavingen in de loop van de geschiedenis hun sporen hebben achtergelaten. De tour volgt naar de kerk van St. Jovan Kaneo (13e eeuw), een van de herkenningspunten van Ohrid. Dit is een uitzonderlijke locatie, boven op een rots, met uitzicht over het meer, dichtbij het vissersplaatsje Kaneo. Van hier volgt de tour naar het lager gelegen deel van de oude stad, waar we een stop maken om wat uit te rusten en een lunch hebben in een traditioneel restaurant (ongeveer 1,5 uur).

  Na de lunch vervolgt de tour zich naar het archeologische museum, ofwel het familiehuis van Robevci, waar volkenkundige tentoonstellingen en voorwerpen uit het verleden worden getoond, zoals een beeld van de godin Isis en een beroemd doodsmasker.

  Tot slot bereiken we de het stadscentrum en de haven. Naast de twee imposante standbeelden (St. Cyril en Methodius - de eerste Slavische missionarissen en St. Clemens - de beschermheilige van Ohrid), worden we vertrouwd gemaakt met de vele cafés, restaurants, wisselkantoren, banken, supermarktjes, apotheken, boetiekjes, werkplaatsen en ateliers, terwijl we door het voetgangersgebied (de oude bazaar) wandelen. Het eindpunt van de tour is een bezoek aan de oudste boom van de Balkan - de zo genaamde "Ohrid Cinar" (oosterse plataan). Na een dag vol indrukken brengen wij je terug naar je hotel. Aankomst in het hotel om ca. 15.00 uur.

  Dag 3: Dagexcursie Albanië (dagtour, incl. lunch).

  Tijdens deze excursie verken je Albanië rondom het meer van Ohrid. Je vertrekt in de ochtend met de bus richting de grens, waar in St. Naum de paspoortcontrole is. Zodra we de grens over zijn rijden we door het plaatsje Tusemiste, hier wonen zowel Albanezen als Macedoniërs.
  We komen aan in Podgradec, de enigste Albanese plaats aan het meer van Ohrid. De naam Podgradec staat voor "een stad onder de stad" en het is een plek met een zeer oude geschiedenis. Het klimaat aan het meer is zeer mild, waardoor het de favoriete ontspanningsplek van Enver Hoxha was, een Albanese regeringsleider die het land weer hielp opbouwen na de Tweede Wereldoorlog. Deze plaats wordt ook vermeld in het boek van A.den Doolaard - The Wedding of the Seven Gypsies. Op een afstand van ongeveer 20 km ligt het schiereiland Lini. De plaats heeft ook een zeer oude geschiedenis. Het lijkt erop dat de tijd daar is gestopt.
  Je krijgt de unieke kans om het authentieke dorp Lin te bezoeken, gelegen op het schiereiland Lini. Hier lopen we via het dorp naar de top van het schiereiland. Op de top van de heuvel staat een basiliek en je kunt genieten van een prachtig uitzicht over het meer van Ohrid.
  We rijden weer verder en langs de weg zie je visverkopers staan zwaaien met aal en forel, in de hoop deze te verkopen. In Macedonië is er een verbod op het vissen op deze soorten, maar niet in Albanië.
  We rijden door naar een restaurant gelegen tussen de plaatsen Podgradec en Lini. Hier heb je de enige mogelijkheid om de aal of forel tijdens de lunch te proberen. Na de lunch rijden we weer naar Macedonië en wordt je terug gebracht naar je hotel.

  Dag 4:

  Deze dag is ter vrije besteding.

  Dag 5: St. Naum Klooster (dagtour, incl. lunch).

  Het st. Naum Klooster is zonder twijfel een wonderbaarlijke plaats. Dit klooster is perfect gelegen in het beschermde gebied van het nationale park Galicica en gelegen aan de bron van de rivier de Crni Drim (die uiteindelijk bij Struga in het meer van Ohrid uitmondt ). Het kristalheldere water ziet er uit als een spiegel en weerspiegelt zowel de vegetatie aan de oevers als de hoge toppen van de schitterende bergen in de verte. Het klooster is gebouwd op een rotsachtige heuvel, boven het meer en is een van de mooiste pelgrimsoorden van de Macedonië. Aan het eind van de 9e eeuw heeft St. Naum in deze mooie wildernis zelf de locatie gekozen, om zijn fantastische missie voort te zetten, namelijk licht brengen aan de lokale bevolking in de Middeleeuwen. Hij werd beschouwd als een genezer en een wonderdokter en is afgebeeld op verschillende fresco's in de grafkapel. De kerk zelf is opgedragen aan de heilige aartsengelen Michael en Gabriel. En binnen de kerk is een unieke iconostase in barok stijl te zien, alsmede fresco's met geschilderde folklore uit het eind van de 18e eeuw.

  Het is een hele dagtocht met de boot (of per bus(mocht het weer het niet toelaten). Vertrek vanaf het hotel is na het ontbijt om 09.30 uur naar de haven van Ohrid. De boottocht start om 10.00 uur en duurt ongeveer 2 uur over het rustige water langs de zuidelijke kust van het meer. Gedurende de trip kun je genieten van het uitzicht over Ohrid, de stads Rivièra, het zomerhuis van president Tito (Josip Broz Tito 1892-1980), de Bay of Bones (museum op het water en een archeologische site) en de unieke kerk van de Heilige moeder Zaumska (13e eeuw). Gedurende de trip maken we een stop van een halfuur bij de Bay of Bones om deze schitterende archeologische onderwater attractie te ontdekken. Deze baai is pas recentelijk geopend voor het publiek. Het is een splinternieuwe tentoonstelling en reconstructie van paalwoningen uit de 12e tot 7e eeuw voor Christus. Dit complex herinnert ook aan een romeinse militaire check point uit de 2e eeuw voor Chr.

  Aankomst in St. Naum Klooster. Ons wandelpad (van zowel de parkeerplaats als de haven) leidt ons naar het houten standbeeld van St. Naum, bij de hoofdingang op het klif, waaromheen de vele kleurrijke pauwen de gasten verwelkomen. In het klooster betreden we in kleine groepjes de schitterende kerk van de aartsengelen Michael en Gabriel (9e eeuw). Naast verhalen en legendes over de wonderbaarlijke giften van St. Naum, zal je gids je laten beleven hoe echte gelovigen St. Naums hart kunnen horen kloppen bij zijn tombe in het graf van de kapel. De grens tussen Macedonië en Albanië ligt op slechts 400 meter afstand. Het kleine dorpje Pogradec aan de Albanese kant van is goed te zien vanaf het klooster. Het middageten, een traditionele lunch, wordt geserveerd in een buiten restaurant, gelegen op het schitterende Ostrovo (hetgeen eiland betekent in het Arabisch). Dit is ook de plek waar men meer te weten kan komen over de beroemde Parel van Ohrid: een lid van een lokale familie, die het geheim van de productie van de parels uit afgunst meer dan 100 jaar geheim hield, zal praten over de fantastische kwaliteit en het speciale productieproces.

  In het programma is er ook 1 tot 2 uur vrije tijd aanwezig, waarin je de mogelijkheid hebt om te gaan zwemmen aan het mooie zandstrand, souvenirs en parels kunt kopen, water kunt drinken uit de heilzame bron van St. Petka of kunt genieten van een boottochtje met de roeiboot naar de bron met een gids/roeier. Aankomst in het hotel met de bus ca. 17.00 en met de boot om ca 18.00 uur.

  Dag 6: Skopje (dagtour incl. lunch).

  Vandaag nemen wij je mee naar Skopje. De hoofdstad Skopje is meteen de grootste stad van de Republiek Macedonië en telt ongeveer 800.000 inwoners. Skopje is zonder twijfel het grootste politieke, culturele, economische en academische centrum in het land. De eerste geschreven documenten (uit de romeinse tijd), beschrijven een stedelijke unie op deze plek, aan de overs van de rivier de Vadar, en had de naam Skupi. Het is een stad met een rijk en turbulent verleden, waarbij het Skopje is gelukt om twee maal als een Phoenix uit de as te herrijzen, na de vernietigende aardbevingen in 518 en 1963. In de laatste 50 jaar heeft Skopje veel vooruitgang geboekt, met een periode van groeiende industrieën, zoals de metaal, chemie, textiel, leer en drukkerijen. De snelle industrialisatie van Skopje is met succes aangevuld door de ontwikkeling van handel, verkeer, banken, cultuur en sport. En ten slotte heeft Skopje zich in de laatste 20 jaar bewezen een van de meest gedreven stedelijke gebieden van de Balkan te zijn.

  Skopje, en daarbij speciaal het centrum van de stad, heeft een schat aan interessante monumenten die speciale aandacht verdienen, zoals het oude spoorweg station (als herinnering aan de aardbeving van 1963), het archeologische museum, het gedenkhuis van Moeder Theresa (Agnes Gonxha Bojaxhiu, winnaar van de Nobelpijs voor de vrede in 1979, geboren in Skopje in 1910), het Macedoniaplein met zijn vele monumenten, de stenen brug, het Holocaust museum, de oude bazaar, de St. Spas kerk met de indrukwekkende iconistase uitgesneden in hout (19e eeuw), de Daut Pasha hamam (waar een kunstgalerij van is gemaakt met een van de mooiste voorbeelden van de stedelijke Ottomaanse architectuur op de Balkan), Kapan An (een han uit de 15e eeuw), de Mustafa Pasha moskee (15e eeuw), etc. Het millenium kruis, dat geplaatst is op de berg Vodno kijkt uit over de stad en wordt beschouwd als grootste kruis van de wereld, samen met het kruis in San Lorenzo de El Escorial (centraal Spanje).

  Tour van een hele dag: Vertrek vanuit het hotel : na het ontbijt om 08.00 uur. In de ochtend kom je aan in Skopje en breng je een bezoek aan de Matka canyon, hier vindt de lunch ook plaats. Daarna gaat de tour verder naar het museum Macedonian Fight for freedom in Skopje en Mother Teresa's Memorial House. Van hieruit gaan we verder naar het oude gedeelte van Skopje en komen we langs het plein, over de Stone Bridge, het Holocaust museum, de kerk van St. Dimitrija en Daut Pasha Bath. Je hebt hier ongeveer een uur vrije tijd om op eigen gelegenheid het oude gedeelte te verkennen. Rond 17.00 uur rijden we terug naar Ohrid met nog een korte tussenstop onderweg.

  Dag 7:

  Deze dag is ter vrije besteding.

  Dag 8:

  Vandaag is alweer de laatste dag van het excursiepakket. Je vliegt terug naar Amsterdam of Maastricht of kunt op eigen gelegenheid Macedonië verder verkennen.

Lees hier de disclaimer n.a.v. bovenstaande accommodatie omschrijving.

De beoordelingen zijn door onze klanten geschreven na hun verblijf in Excursiereis Macedonië 3*

Bij accommodaties die meer dan 30 beoordelingen hebben, worden beoordelingen die ouder zijn dan 14 maanden verwijderd.

Totale score

7.3 Voldoende/goed

Gebaseerd op:
33 beoordelingen

Scoreverdeling
 • Algemene indruk 7.6
 • Ligging 7.9
 • Service 7.3
 • Prijs/kwaliteit 7.9
 • Eten 6.7
 • Kamers 6.4
 • Kindvriendelijk 6.0
 • Wifi kwaliteit 6.2
Ervaringen van onze klanten
Filter ervaringen
Sorteren op
Grou, Nederland
6.5
Over Excursiereizen Macedonië:

Mooie locatie, vriendelijke bevolking. Veel bezienswaardigheden!

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Eenvoudig hotel ( sober, bescheiden ontbijt), gunstig gelegen in Ohrid.

 • Algemene indruk 6
 • Ligging 7
 • Service 6
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 6
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 4
Bovenkarspel, Nederland
8.0
Over Excursiereizen Macedonië:

Macedonië is een erg mooi land. Ik wist niet wat ik ervan meest verwachten. Maar de mensen zijn aardig. Het land is prachtig en het eten heel goedkoop.

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Het hotel is erg standaard. Maar voor de excursie reis goed te doen want je bent veel weg. Ik had halfpension geboekt, maar was niet nodig er zijn veel goedkope restaurants in de buurt. Ja

 • Algemene indruk 10
 • Ligging 10
 • Service 6
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 6
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 10
Lelystad, Nederland
7.2
Over Excursiereizen Macedonië:

De ligging van Hotel Beograd was goed,alleen jammer dat we met onze koffer vanaf Hotel Drim 10 minuten moesten lopen langs de boulevard naast de rivier.Voor de excursies moesten we ook elke keer naar Hotel Drim,ik vond dat toch wat minder.

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Goed schoon hotel,was eenvoudig, simpele kamers en een simpel ontbijt maar wel genoeg.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 7
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 6
 • Kamers 6
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 9
Sintmichiels Gestel
6.8
Over Excursiereizen Macedonië:

mooi land , zou wel een ander hotel kiezen , was niet al te proper echte oplossing was er niet

Over Excursiereis Macedonië 3*:

eten was prima niks op aan te merken ,doch kamer was onder de maat in zeker niet zoals we van corendon gewend zijn de vraag aan de manager om zelf mee te gaan kijken werd niet gehonereerd , maar ,19 oktober gaan we weer maar dan naar turkye waar het altijd goed is.

 • Algemene indruk 7
 • Ligging 9
 • Service 5
 • Prijs/kwaliteit 8
 • Eten 8
 • Kamers 4
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 8
Arnhem, Nederland
6.8
Over Excursiereizen Macedonië:

Er waren meer excursies mogelijk dan de 4 die in het basispakket werden aangeboden. De citytours Bitola en Skopje hadden meer stops buiten de stad dan in het centrum. Veel busuren gemaakt. Voor ons was dit matig. De groepen waren ook erg groot, ook op de boot naar het Naum klooster (onvoldoende zitplaatsen op het dek). De natuur vonden we erg mooi, ook bij het Naum klooster (roeibootje). De steden vonden we minder. Ohrid is een leuke plaats die prima met de taxi zelf te bezoeken is. Er is voor de reisorganisatie in Macedonie nog veel te leren w.b. organisatie. Het waren wel vriendelijke mensen, zowel de reisleiding als in het restaurant van hotel Metropol.

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Hotel Tourist was ons hotel, helaas. Sfeerloos, niet onderhouden, veel mankementen. Scheuren in de wastafel, deuren moeilijk te sluiten, buis toilet smerig, gat met stroomkabels in badkamer, balkon met 2 verkleurde keukenstoelen, gang naar de kamers was troosteloos. Gelukkig wel warm water bij de douche en goede bedden, schone handdoeken. De 5e etage was gerenoveerd en daar verbleef ook een stel van Corendon, vreemd! Doordat hotel Metropol beschikbaar was voor het eten en de zitjes maakte dat veel goed. Het zwembad van hotel Bellevue was druk met veel ligbedden die "gereserveerd " waren en bleven door handdoeken. Na vele Corendon reizen was hotel Tourist voor ons de minste, jammer. Voor ons geen onbekend hotel meer. Excursies kun je altijd boeken ter plaatse.

 • Algemene indruk 6
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 7
 • Eten 8
 • Kamers 4
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 5
Almere, Nederland
5.5
Over Excursiereizen Macedonië:

In Ohrid is genoeg te zien en te beleven. Lekker eten. Excursies met een Macedonische gids met veel kennis. Vriendelijke mensen en een slow lifestyle.

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Hotel Diplomat is op loopafstand van het centrum van Ohrid. In de ochtend koude douche omdat dan iedereen tegelijk doucht. Als je geen luxe verwacht, dan kun je hier prima overnachten.

 • Algemene indruk 7
 • Ligging 9
 • Service 3
 • Prijs/kwaliteit 6
 • Eten 6
 • Kamers 2
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 10
Hardenberg, Nederland
6.3
Over Excursiereizen Macedonië:

Het hotel ligt direct aan het meer wat heel fijn is. Ook zit er een supermarkt op 200 meter afstand met hierbij een busstop. Dit is handig aangezien het hotel nog wel een stukje van het centrum afligt.

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Het hotel was prima. Hotel tourist is het 3-sterren gedeelte en hotel metropool 4-sterren. Dit kon je terugzien in de aankleding zowel binnen als buiten. Het eten was gezamenlijk in een zaal, zowel ontbijt als diner. Van mij mag er meer diversiteit komen in het avondeten. Ik ben zelf vegetariër en ik vond dat er vrijwel alleen vlees en vis gerechten werden aangeboden. Ook miste ik ‘westers’ eten, omdat macedonisch eten vaak met vlees of vis is. Het zou fijn zijn als er ook wat neutrale etenswaren bij zouden staan, zodat je niet droge spaghetti met sla hoeft te eten. Voor de rest is de receptie super vriendelijk en de reisleiding altijd aanwezig om vragen te kunnen stellen. Ook word de kamer dagelijks schoongemaakt.

 • Algemene indruk 8
 • Ligging 8
 • Service 8
 • Prijs/kwaliteit 6
 • Eten 2
 • Kamers 6
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 6
Leidschendam, Nederland
8.7
Over Excursiereizen Macedonië:

Wij zaten in Tourist Hotel, dat samen met Hotel Bellevue en Hotel Metropol één geheel vormt. Prachtige omgeving met voor elk wat wils! Zowel voor families met kinderen als voor de actieve oudere een zeer fijne bestemming. Wel moet rekening worden gehouden met het feit dat zowel de accommodatie, omgeving en de (bestemming van de) excursies niet geschikt zijn voor mensen met een rollator/rolstoel. De excursies waren erg leuk en leerzaam en op deze wijze krijg je een goed beeld van het land, dat door onze vrienden en ons werd gekarakteriseerd als “Italië 40 jaar geleden”. De mensen zijn uitermate vriendelijk, al is de taal natuurlijk een barrière omdat niet iedereen Engels (goed) spreekt. Authentiek en pittoresk zijn kenmerken die je bij deze reis goed kunt gebruiken. Jammer dat het Internet slecht was in onze accomodatie, maar ach, er zijn erger dingen op de wereld.

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Het personeel was uitermate vriendelijk, het hotel was een beetje over datum, maar goed genoeg. Zowel het ontbijtbuffet als het dinerbuffet waren uitstekend verzorgd. Ondanks het feit dat het een groot resort was, was het niet luidruchtig of overbevolkt. Er waren wel veel schoolkinderen aan het logeren en dat bracht wel wat meer herrie, maar zij waren ook veel weg en tijdens de buffetten werden zijngrscheiden gehouden.

 • Algemene indruk 9
 • Ligging 9
 • Service 9
 • Prijs/kwaliteit 9
 • Eten 9
 • Kamers 7
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 1
Heerlen, Nederland
4.5
Over Excursiereizen Macedonië:

meer van Ohrid is prachtig met diverse dingen te doen en bezichtigen.omgeving de moeite waard

Over Excursiereis Macedonië 3*:

de kamer was groot maar totaal geen onderhoud.kastdeur viel eruit en de toilet bediening viel al naar buiten bij de 1ste aanraking.handdoeken werden elke dag vernieuwd maar poetsen was er niet bij. alleen het bed werd opgemaakt. jammer want de ligging was best goed. dicht bij het meer

 • Algemene indruk 5
 • Ligging 7
 • Service 4
 • Prijs/kwaliteit 4
 • Eten 4
 • Kamers 3
 • Kindvriendelijk -
 • Wifi kwaliteit 7
Lelystad, Nederland
8.9
Over Excursiereizen Macedonië:

Mooi land. Diverse natuur. Ons hotel lag aan het strand maar andere mensen zaten in een hotel ver van het strand. We hebben een paar dagen een taxi gehuurd, die bracht ons op plaatsen waar geen toeristen komen. Goed betaalbaar. Ik kom zeker weer terug.

Over Excursiereis Macedonië 3*:

Hotel Tourist. Klein maar gezellig. Niet perfect schoon. Uitzicht op het strand. Goede bedden. Je moet goed te been zijn. 500 m lopen is een supermarkt en bushalte. De bus rijdt niet op tijd.

 • Algemene indruk 10
 • Ligging 10
 • Service 10
 • Prijs/kwaliteit 10
 • Eten 8
 • Kamers 8
 • Kindvriendelijk 6
 • Wifi kwaliteit 4

Vluchtinformatie Macedonië

Er wordt meerdere malen per week en vanaf verschillende luchthavens naar deze bestemming gevlogen. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines.

De vluchtduur naar Ohrid St. Paul The Apostle Airport bedraagt ca 2.30 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Ohrid naar:

Struga: ca. 15 minuten
Ohrid-Stad: ca. 20 minuten
Pestani: ca. 30 minuten

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info