Wat te doen in Costa del Sol – 7x leuke dingen

De Costa del Sol, de heerlijke zonnekust van Spanje, met zijn langgerekte zandstranden, bijzonder aangename klimaat en meer dan 300 dagen zonneschijn per jaar. Naast het genieten van zon, zee en sangria, kun je er vele leuke uitstapjes maken. Dit zijn 7 dingen die je kunt doen aan de Costa del Sol!

1. Museum of Glass and Crystal

Dingen doen Costa del Sol - Museum of Glass and Crystal
Foto: Eastofmalaga.net

Een verrassend leuk uitstapje in Malaga is een bezoekje aan het Museum of Glass and Crystal. Dit museum is ondergebracht in een prachtig ingericht 18e-eeuws pand, compleet met antieken sofas, tapijten, spiegels, schilderijen, een patio en een dakterras. Oh, en natuurlijk kun je er de privécollectie van 700 kostbare glaswerken bewonderen!

2. Balcon de Europa

Dingen doen Costa del Sol - Balcon de Europa
Foto: Wikimedia Commons

Breng in het oude centrum van Nerja zeker een bezoekje aan het ‘Balcon de Europa’, een spectaculair uitzichtpunt op een uitstekende klif, 23 meter boven zee. Vanaf het balkon heb je een grandioos uitzicht op de prachtige kleuren van het water, de baaitjes die aan weerszijden liggen en de bergen achter Nerja. Ga lekker zitten in de schaduw van de bomen en neem al dit moois in je op!

3. Chamber of Secrets

Dingen doen Costa del Sol - Chamber of Secrets Torremolinos
Foto: Chamber of Secrets

Een avond vol magie, muziek, comedy, illusies, poppenspel, gedachtenlezen en verwondering staat je te wachten in Torremolinos! De show van de Chamber of Secrets wordt met veel spektakel opgevoerd in een klein theater door rasartiesten uit het Verenigd Koninkrijk en internationale special guests. Een geweldig avondje uit voor het hele gezin!

4. Museo Automovilistico De Malaga

Dingen doen Costa del Sol - Museo Automovilistico De Malaga
Foto: Jorbasa Fotografie

Nog een geweldig museum in Malaga is het Museo Automovilistico, waar autoliefhebbers én fashionista’s hun hart kunnen ophalen! In deze voormalige tabaksfabriek kun je een grote, gevarieerde verzameling van prachtige oldtimers bekijken, gecombineerd met een tentoonstelling van bijzondere haute couture uit de tijd dat deze auto’s rondreden.

5. Marbella Old Quarter

Dingen doen Costa del Sol - Marbella
Foto: Herry Lawford

In het oude centrum van Marbella is het zien en gezien worden. Alles komt voorbij: van zongebruinde dames op hoge hakken met dure merktassen tot kleine Spaanse mannetjes die leunend op hun wandelstok voorbij strompelen. Struin door de smalle straatjes met bontgekleurde huizen en over leuke pleintjes met heerlijke restaurants. Duik af en toe een winkeltje in en bestel een glaasje sangria bij een van de gezellige bars. Een heerlijke plek om te winkelen en mensen te kijken!

6. Celia Morales Traditional Flamenco Guitar

Dingen doen Costa del Sol - Celia Morales
Foto: Celiamorales.es

Als je van Flamenco houdt, móet je Celia Morales zien optreden in Ronda. Zij speelt in een kleine, intieme zaal vol passie een mix van traditionele Flamenco en eigen composities. Erg indrukwekkend, een must om te bezoeken wanneer je in Ronda bent!

6. Paloma Park in Benalmadena

Dingen doen Costa del Sol - De La Paloma park
Foto: Wikimedia Commons

Hoewel het Paloma Park midden in het toeristische centrum van Benalmadena ligt, voelt het net alsof je een andere wereld binnenstapt. Het park heeft een groot meer dat omringd wordt door groene bomen, veel grasvelden en een grote speeltuin. Eenden, ganzen, duiven, kippen en pauwen zwemmen en waggelen voorbij. Een heerlijk dagje uit voor een picknick met het hele gezin!

7. Centro Historico de Estepona

Dingen doen Costa del Sol - Centro Historico de Estepona
Foto: Pixabay

Met zijn mooie pleinen en kleurrijke straatjes vol bloemen is Estepona één van de mooiste stadjes aan de Costa del Sol. Het is heerlijk om te wandelen door deze fotogenieke straatjes en af en toe voor een drankje te stoppen bij een terrasje op een gezellig plein. ¡Salud!

Kopfoto Nerja: David van der Mark

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie