De 10 leukste bezienswaardigheden op Fuerteventura

Staat Fuerteventura al op je vakantielijstje? Niet? Misschien kan ik je in 10 punten overreden met de 10 leukste bezienswaardigheden op Fuerteventura. Lees vooral even mee. 😊

1. Puerto del Rosario

Uiteraard beginnen we met de hoofdstad van dit Canarische eiland. Leuk detail: dit stadje is de ‘relatief’ nieuwe hoofdstad van Fuerteventura. Flaneer over de boulevard langs het water en pak die zwoele zeebries nog even mee.

2. Betancuria

Betancuria was ooit de hoofdstad van Fuerteventura, tot ca. 1835, toen nam Puerto del Rosario deze rol over. De stad ligt in de bergen en is omzoomd door bergruggen – indrukwekkend!

3. Ajuy Caves

Van de bergen duiken we nu de diepte in: imposante grotten die op een natuurlijke wijze zijn ontstaan en stranden van zwart zand (voor de grotten) kom je ook op Fuertventura tegen. Trek wel goede schoenen aan, op slippers is het niet te doen.

4. Antigua

Windmolen bij Antigua

Nu eens niet naar de zee en stranden, maar zoek het binnenland van Fuerteventura op. Een leuk stadje met een windmolen. Aantikken, foto maken, terug in de auto en op naar…

5. Villaverde!

Villaverde

Ook bij Villaverde vind je traditionele windmolens (Molinos de villaverde) in de omgeving; de tastbare overblijfselen van Fuerteventura’s agrarische verleden. En je verwacht bijna dat Don (Quichote) over de woeste vlakte ziet aankomen op zijn galopperend paard.

6. Mirador Morro Velosa

Mirador Morro Velosa

Als we toch de binnenlanden van Fuerteventura opzoeken: dit punt op het eiland geeft je een fan-tas-tisch uitzicht over het eiland. Ook als het een tikje heiig is, met een zo’n zachte deken over het woeste landschap, bijna mysterieus en betoverend. Ik hou d’r van.

7. Corralejo – Parque Natural de Corralejo

Parque Natural de Corralejo

Flaneren in Corralejo is leuk, maar het Parque Natural de Corralejo heeft weer andere charmes: duinen (inderdaad ook op Fuerteventura), en kristalhelder water. En stranden; zwemkleding mee, strandlaken opgerold in een tas, zonnebrand en je bent klaar voor een dagje strand. In een natuurpark!

8. El Cotillo

Zeker de moeite waard om te bezoeken; El Cotillo, aan de noordwestkant van Fuerteventura. Klein, leuke strandjes, een baai met een haventje, kristalhelder water en duinen. Heb je het gemerkt? Duinen zijn toch echt een terugkerend thema.

9. Cofete Beach

Playa Cofete

Oké, nog een strand wat je niet mag missen: Playa de Cofete. Zandstrand, een kristalheldere zee, geflankeerd door bergen, yep: je bent nog steeds op Fuerteventura. Eigenlijk zijn de Canarische Eilanden de toppen van een vulkanencomplex, heb je daar wel eens over nagedacht?

10. Isla de Lobos

Een eilandje boven Fuerteventura, zeker de moeite waard om te bezoeken. Je vindt hier een paar strandjes en de wandelroutes zijn pittig en leiden je door het typisch Canarische landschap. Aan de noordzijde vind je een heuse vuurtoren, maar het is niet zo’n typisch hoge toren met een lamp erin. Op een heldere heb je een wijds uitzicht over de zee – zie je Lanzarote?

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Stewart Leiwakabessij

Reizen is heerlijk en wat is nog heerlijker dan andere reizigers inspireren met leuke nieuwe bestemmingen of juist bekende locaties? Juist, dat doe ik graag! Lekker in de pen klimmen (of toetsenbord) en schrijven wat ik zelf leuk vind aan een bestemming. Of wat lezers mogelijk interessant vinden. En mocht je even niets van me horen? Dan lig ik hoogstwaarschijnlijk in de zon. 😊