Blue Cruise Bodrum

Blue Cruise Bodrum

Dag 1: aan boord

U vliegt naar de luchthaven van Bodrum en wordt daar opgevangen door onze reisleiders. Zij brengen u naar de haven van de badplaats Bodrum. Hier ligt uw gület waarop u gaat inschepen. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u tijd voor een gezellige wandeling door de haven of het gezellige centrum van Bodrum. Het diner is aan boord. De overnachting is in de haven van Bodrum.


Dag 2: Cokertme

Tijdens uw ontbijt gaan de trossen los en vaart de kapitein uit. Eenmaal op zee wordt de bemanning aan u voorgesteld en volgt een uitleg over de route. De eerste baai die u aandoet is de Kargili-baai waar u kunt zwemmen of een excursie kunt maken naar de indrukwekkende ruïnes van een Byzantijns dorpje. Daarna vaart u verder naar het Orak-eiland waar u prachtig kunt duiken of snorkelen. Vervolgens gaat u naar het dorpje Cokertme. Hier zult u dineren en overnachten.


Dag 3: Tuzla baai

Voor het ontbijt vaart u al weer uit en brengt de kapitein u naar de Tuzla-baai waar u kunt zwemmen, snorkelen of genieten van een goed boek. Een ideale dag om te relaxen aan boord van uw boot en te genieten van het landschap. Diner en overnachting in de haven.


Dag 4: Karacasögüt

Na het ontbijt wordt het anker gelicht en koers gezet richting het Sedir-eiland. Op het eiland zijn overblijfselen van de antieke stad Kedrai. Hier vindt u een theater, een kerk en ruïnes. Volgens de gevonden inscripties blijkt Cleopatra hier gewoond te hebben. Ook zij baadde destijds graag in het kristalheldere water langs het prachtige gouden zandstrand. Het strand is dan ook Cleopatra’s Beach genaamd en het zand is heel speciaal. Tegenwoordig komt dit type zand alleen nog voor in Tunesië. Antonius bracht het zand speciaal voor Cleopatra naar het Sedir-eiland. In de namiddag vaart u verder naar Karacasögüt voor het diner en de overnachting. Karacasögüt is omringd door pijnboombossen. U kunt vanaf deze plek een bezoek brengen aan de bruisende badplaats Marmaris met zijn gezellige barretjes, terrasjes en discotheken (ongeveer 20 min. vanuit Karacasögüt).


Dag 5: Longoz

De eerste baai die vandaag op het programma staat is de Ballisu- baai, waar u weer onder de indruk raakt van de prachtige natuur. U vaart rustig verder langs diverse baaien en prachtige landschappen naar Longoz, waar de nacht wordt doorgebracht. In de avond kunt u optioneel een wandeling maken door de prachtige bossen.


Dag 6: Tavsan eiland

‘s Morgens vroeg gaat de tocht verder via de Kargili baai naar het Tavsan eiland met onderweg voldoende gelegenheid om een frisse duik te nemen in het heldere water. De overnachting is bij het Tavsan eiland.


Dag 7: Bodrum

Er komt langzaam een einde aan deze mooie week. Na het ontbijt brengt uw varend hotel u naar Pabuc voor een bezoekje. Na de lunch gaat u richting Bodrum met een tussenstop in Harentem baai. De gület ligt deze nacht weer in de haven van Bodrum, zodat u nog de gelegenheid heeft om het gezellige en vooral mondaine Bodrum te ontdekken. De oude binnenstad kent een keur aan leuke straatjes, restaurants, terrasjes en – shoppers opgelet! – vooral winkels.


Dag 8: van boord

Tijd om na het ontbijt afscheid te nemen en u klaar te maken voor het afscheid. Met mooie herinneringen aan deze prachtige cruise wordt u door de transferbus naar de luchthaven of naar uw verlengingshotel gebracht.


Om technische redenen of vanwege weersomstandigheden kan het noodzakelijk zijn om de route of de volgorde van het programma te veranderen. Dit komt de veiligheid van de gasten ten goede en behoort tot de verantwoordelijkheden van de kapitein.