Bagage

BagageBagageregels Corendon Airlines en Corendon Dutch Airlines

Bij Corendon kunt u tegen betaling uw ruimbagage bijboeken bij vertrek vanaf en aankomst op een Nederlandse of Belgische luchthaven. Dit geldt niet bij vertrek en aankomst vanaf Duitse luchthavens, hier mag u tot 20 kg ruimbagage per persoon gratis meenemen.

Wij adviseren u de ruimbagage direct bij te boeken en te betalen, omdat de tarieven voor het bijboeken van uw bagage op de luchthaven hoger zijn.

Tarieven ruimbagage bij online (tot 5 uur voor vertrek) en telefonisch bijboeken

Tarieven online Vertrek vanaf 1-04-2016
Handbagage tot max. 7 kg gratis
0 kilo - 20 kilo 12 euro per enkele reis
21 kilo - 30 kilo 20 euro per enkele reis
31 kilo - 40 kilo 32 euro per enkele reis
  • 1 bagagestuk mag maximaal 32 kg wegen.
  • Als u op de luchthaven aankomt en meer bagage bij u heeft dan de vooraf geboekte bagage, dan betaalt u €7,- per kilo overbagage. Per persoon mag er in totaal maximaal 50kg aan bagage worden meegenomen.

Indien u boekt via www.corendon.nl of telefonisch via het Contact Center, kunt u direct de bagage bijboeken. Wilt u de bagage op een later tijdstip online bijboeken, dan is dit mogelijk vanaf 6 weken voor vertrek tot maximaal 5 uur voor vertrek via fly.corendon.com.

Indien u binnen 5 uur voor vertrek bagage wilt bijboeken, kan dit alleen op de luchthaven van vertrek. Houdt u er rekening mee dat de tarieven op de luchthaven hoger zijn.

Tarieven ruimbagage bij bijboeken op de luchthaven

Tarieven op de luchthaven Tarieven per enkele reis
Handbagage tot max. 7 kg gratis
0 kilo - 20 kilo 22 euro per enkele reis
21 kilo - 30 kilo 28 euro per enkele reis
31 kilo - 40 kilo 40 euro per enkele reis
Overbagage tarief 7 euro per kilo overbagage (per persoon is een maximum van 50kg bagage toegestaan)
  • 1 bagagestuk mag maximaal 32 kg wegen.

Ruimbagage

De hoogte van ruimbagage mag niet meer zijn dan 89 cm en de breedte niet meer dan 115 cm. Dit heeft te maken met de grootte van de deur van de laadruimte.

Bekijk hier de tarieven voor bijzondere bagage.

Handbagage

U mag per persoon 1 stuk handbagage van maximaal 7 kg meenemen (maximale metingen 55 x 35 x 25 cm.) Let op: alles moet in 1 stuk handbagage passen, dus ook laptops, handtassen etc. Opblaasbare voorwerpen, inclusief opblaasbare ballen met sportieve doeleinden zoals voetballen zijn niet toegestaan aan boord.

Raadpleeg bij vragen over de bagagevoorwaarden onze veel gestelde vragen.

Bekijk ook de film wanneer u vliegt met Corendon (Dutch) Airlines.Bagageregels Transavia.com

U mag per persoon 1 stuk handbagage van 10 kg meenemen (maximale afmetingen 55 x 35 x 25). Dit is inclusief laptop, foto- en filmapparatuur. Daarnaast is 1 jas of draagtas met goederen gekocht op de luchthaven na de security controle/douane toegestaan.

De ruimbagage is tegen betaling bij te boeken via www.transavia.com. U gebruikt hiervoor uw 7-cijferig reserveringsnummer van Corendon.

Vanaf 6 weken voor vertrek tot 4 uur voor vertrek is het mogelijk om ruimbagage bij te boeken. Indien u boekt en vertrekt binnen 3 weken kunt u de dag na boeking de bagage bijboeken.

Transavia.com hanteert de volgende tarieven voor het bijboeken van ruimbagage
15 kg ruimbagage 5 euro per enkele reis
20 kg ruimbagage 8 euro per enkele reis
25 kg ruimbagage 15 euro per enkele reis
30 kg ruimbagage 20 euro per enkele reis
40 kg ruimbagage 30 euro per enkele reis
50 kg ruimbagage 65 euro per enkele reis
Meer gewicht/Overbagage* 10 euro per kg per enkele reis
*Maximaal 32 kg per bagagestuk en maximaal 50 kg per persoon. Maximaal 5 stuks per persoon.

Bekijk hier de tarieven voor bijzondere bagage.

Indien u ruimbagage heeft bijgeboekt, ontvangt u hiervan een boekingsbevestiging van Transavia.com via uw e-mail. Deze dient u bij de check-in te overhandigen.

Raadpleeg bij vragen over de bagagevoorwaarden onze veel gestelde vragen


Bagageregels KLM

Tot 23 kg ruimbagage gratis
Tot 12 kg handbagage gratis

Raadpleeg voor alle overige bagage de KLM bagagevoorwaarden.


Veel gestelde vragen

Ik vlieg heen en terug met Corendon Airlines en/of Corendon Dutch Airlines. Hoe moet ik mijn ruimbagage bijboeken?
Tijdens het boekingsproces kunt u, via www.corendon.nl of telefonisch via het Contact Center, direct uw ruimbagage bijboeken.

Ook op een later tijdstip kunt u via de website fly.corendon.com vanaf 6 weken voor vertrek uw ruimbagage bijboeken en betalen. U ontvangt geen voucher, uw bagageboeking wordt automatisch in het check-in systeem verwerkt. Wel raden wij het aan om uw betalingsbewijs uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Ik vlieg met Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines en heb ruimbagage gekocht. Hoe werkt dit?
U ontvangt geen voucher, uw bagageboeking wordt automatisch in het check-in systeem verwerkt. Wel raden wij het aan om uw betalingsbewijs uit te printen en mee te nemen naar de luchthaven.

Ik vlieg heen of terug met verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hoe boek ik dan de bagage?
U dient er rekening mee te houden dat iedere luchtvaartmaatschappij andere bagageregels kent. Vliegt u bijvoorbeeld heen met Corendon Airlines en terug met Transavia.com, dan dient u per vlucht apart via de desbetreffende website uw bagage bij te boeken.

Ik vlieg met Transavia. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U kunt tegen betaling ruimbagage bijboeken via www.transavia.com. U gebruikt hiervoor uw 7-cijferig reserveringsnummer van Corendon.

Ik vlieg met Qatar Airways naar Bali. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag tot 30 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage gratis meenemen indien u een pakketreis heeft geboekt via Corendon. Wij verwijzen u naar de Qatar bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met KLM naar Bali of Curaçao. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag tot 23 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage gratis meenemen indien u een pakketreis heeft geboekt via Corendon. Wij verwijzen u naar de KLM bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met Air Berlin naar Curaçao. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag tot 23 kilo ruimbagage en 8 kilo handbagage gratis meenemen indien u een pakketreis heeft geboekt via Corendon. Wij verwijzen u naar de Air Berlin bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met Vueling naar Ibiza of Mallorca. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag tot 20 kilo ruimbagage en 7 kilo handbagage gratis meenemen indien u een pakketreis heeft geboekt via Corendon. Wij verwijzen u naar de Vueling bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met Brussels Airlines naar Gran Canaria of Tenerife. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag tot 20 kilo ruimbagage en 12 kilo handbagage gratis meenemen indien u een pakketreis heeft geboekt via Corendon. Wij verwijzen u naar de Brussels Airlines bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met Atlas Global Airlines naar Istanbul, Turkije. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag gratis 25 kilo ruimbagage meenemen op de vluchten van Atlas Global Airlines. Wij verwijzen u naar de algemene bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met Turkish Airlines naar Istanbul, Turkije. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag gratis 30 kilo ruimbagage meenemen op de vluchten van Turkish Airlines. Wij verwijzen u naar de algemene bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met Pegasus naar Turkije. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag gratis 20 kilo ruimbagage meenemen op de vluchten van Pegasus. Wij verwijzen u naar de algemene bagagevoorwaarden.

Ik vlieg met Onur Air naar Turkije. Welke bagagevoorwaarden gelden er?
U mag gratis 20 kilo ruimbagage meenemen op de vluchten van Onur Air. Wij verwijzen u naar de algemene bagagevoorwaarden.

Wat gebeurt er met mijn aangekochte bagage en gereserveerde stoelen als ik mijn reis moet annuleren?
Indien uw vlucht wordt uitgevoerd door Corendon Airlines of Corendon Dutch Airlines worden de door u betaalde bedragen gerestitueerd.

Voor meer informatie en meer veel gestelde vragen verwijzen wij u naar:

Corendon (Dutch) Airlines: http://fly.corendon.com/faq

Transavia.com: www.transavia.com/handbagage


Vloeibare middelen in de handbagage

Download hier de laatste voorschriften van de EU veiligheidsregels over handbagage.

Vloeistoffen en gels mag u meenemen in verpakkingen van maximaal 100 ml. Deze verpakkingen mag u alleen meenemen in een doorzichtige plastic zak. Per persoon mag u één doorzichtige, hersluitbare plastic zak meenemen met niet meer dan 1 liter inhoud. Thermosflessen (leeg of vol) mogen niet worden meegenomen.

Mogen mijn taxfree aankopen mee het vliegtuig in?
Alle op EU-luchthavens of aan boord van EU-luchtvaartmaatschappijen gekochte vloeistoffen zoals drank en parfum zijn toegestaan indien de vloeistoffen door de winkel of aan boord van het vliegtuig in een tas zijn verpakt en verzegeld. De vloeistoffen moeten aantoonbaar op de dag van de vliegreis zijn gekocht en het zegel van de tas mag niet verbroken zijn.

Tussenstop/overstappen en taxfree aankopen
Indien u een overstap of tussenlanding op een Europese luchthaven maakt en voor korte tijd van boord moet, dient u uw handbagage mee te nemen. Deze mag u niet achterlaten in het vliegtuig.

Vloeibare artikelen die taxfree zijn gekocht op een luchthaven buiten de Europese Unie worden op Europese luchthavens in beslag genomen. Zelfs als deze verzegeld zijn. Dit geldt ook voor aankopen die u aan boord van een niet-Europese luchtvaartmaatschappij heeft gedaan. Houdt u hier rekening mee.

Mag ik medicijnen en babyvoeding meenemen in mijn handbagage?
Het is altijd toegestaan om medicijnen en babyvoeding die voor de duur van de reis nodig zijn, mee te nemen in uw handbagage. U dient wel aan te tonen dat u de medicijnen tijdens de reis nodig heeft.


Ruimbagage

Welke artikelen mogen, zowel in de hand- als ruimbagage, nooit mee aan boord?

In verband met de vliegveiligheid aan boord zijn onderstaande artikelen niet toegestaan:

Invoerrechten

Een buitenlandse reis is vaak hét moment om cadeaus of andere artikelen te kopen. Het is dan wel goed om te weten wat de regels zijn. Voor alle goederen die u van buiten de EU naar Nederland meeneemt, geldt dat u voor maximaal € 430,- per persoon belastingvrij mag invoeren. Als dat bedrag hoger is, dan moet u invoerrechten en BTW betalen. Voor tabak en alcoholische dranken gelden ook hoeveelheid-beperkingen. Neemt u meer mee, dan moet u invoerrechten, omzetbelasting en accijns betalen. Er zijn trouwens ook goederen die helemaal niet mogen worden ingevoerd, zoals beschermde dier- en plantensoorten, drugs en wapens. Doet u dat wel, dan worden de goederen in beslag genomen. Daarnaast riskeert u een hoge boete. Kijk voor meer informatie op www.douane.nl.


Nagemaakte artikelen

Het is verboden om nagemaakte artikelen mee te nemen en in te voeren in Nederland. De douane neemt deze artikelen in beslag en u krijgt een boete.

Merkartikelen worden nagemaakt met als doel mee te liften op het succes van dat merkartikel (intellectuele eigendomsfraude). Veel voorkomende artikelen die worden vervalst zijn schoenen, kleding, tassen, dure horloges, illegaal gekopieerde cd's en dvd's en parfum. Als handelaren in het buitenland u voor extreem lage prijzen zogenoemde merkartikelen aanbieden, kunt u er bijna altijd van uitgaan dat het om illegale handel of om namaak gaat.

Uitzondering
Het meenemen en invoeren van nagemaakte artikelen is verboden. Voor eigen gebruik is het wel toegestaan een zeer kleine hoeveelheid nagemaakte artikelen zelf mee te nemen. Kijk hieronder hoeveel u van welke soort nagemaakte goederen toch mee mag nemen (volgens de richtlijn van het Openbaar Ministerie).

Horloges 3 stuks, parfums/eau de toilette 250 ml, muziek cd's en dvd's 3 stuks (alleen als het verschillende titels zijn), geen software en games, overige goederen (zoals bijvoorbeeld kleding en speelgoed) 3 stuks/paar.

Als de douane per goederensoort meer aantreft in uw bagage dan hierboven aangegeven, dan neemt de douane alle goederen van die goederensoort in beslag en krijgt u een boete.

Let op!
Deze uitzondering geldt alleen als u de goederen zelf meeneemt als reiziger. Komen nagemaakte goederen per post- of koeriersbedrijf in Nederland aan, dan worden de nagemaakte goederen in beslag genomen en kunt u worden vervolgd.


Aangifteplicht voor contant geld

Op reis met 10.000 euro

De Europese Unie (EU) wil het witwassen van geld, het financieren van terroristische en andere criminele activiteiten aanpakken. De aangifteplicht in Verordening Liquide middelen is één van de maatregelen die de EU in de strijd hiertegen heeft genomen. Iedereen die van en naar de Europese Unie reist met 10.000 euro of meer aan contant geld, moet aangifte doen bij de douane.

Toeristen die een cruise maken, bemanningsleden van vliegtuigen: iedereen die de Europese Unie binnenkomt of verlaat met 10.000 euro of meer aan liquide middelen, moet aangifte doen bij de douane. Een koffer vol bankbiljetten is het duidelijkste voorbeeld van liquide middelen. Maar ook alle andere waardepapieren zonder naam ('aan toonder') vallen onder de aangifteplicht. Bekende voorbeelden hiervan zijn aandelen en obligaties.

De aangifteplicht geldt voor iedereen die liquide middelen vervoert, ongeacht de vraag wie de eigenaar is. Iemand die in opdracht van een derde een pakket aandelen vervoert, valt ook onder de aangifteplicht.

Wat is 10.000 euro waard

Degene die liquide middelen meeneemt, moet zelf in de gaten houden hoeveel deze waard zijn in euro's. Voor eurobiljetten is die rekensom natuurlijk sneller gemaakt dan bij Amerikaanse dollars of een stapel aandelen. Mensen die liquide middelen vervoeren, zullen deze het liefst de hele reis als handbagage bij zich willen houden. Wie wil immers het risico lopen dat een medepassagier hun tas of koffer van de bagageband plukt? Of erger: dat de tas of koffer ergens onderweg blijft steken. Dat neemt niet weg dat ook liquide middelen in de ruimbagage onder de aangifteplicht vallen. Kortom: de aangifteplicht is van toepassing op liquide middelen in álle bagage.

Aangifte doen
Reizigers moeten aangifte doen zodra ze de EU binnenkomen of verlaten.

Maatregelen
Mensen die niet aan de aangifteplicht voldoen, riskeren dan ook een boete of gevangenisstraf. Daarnaast kan de douane liquide middelen in bewaring nemen als reizigers niet direct de vereiste informatie verstrekken. Tot slot is het goed te weten dat naast de aangifteplicht van de Verordening in sommige EU-landen nog andere regels voor het vervoer van contant geld van toepassing zijn. Houdt u daar bij het plannen van uw reizen rekening mee. Meer informatie www.douane.nl.


Prijsdetails
Prijs per persoon vanaf 0,00
Administratiekosten (per boeking) 25,00
Calamiteitenfonds (per boeking) 2,50