Geldige reisdocumenten, uw eigen verantwoordelijkheid

Hieronder geven wij u per bestemming algemene informatie over grensformaliteiten, waarbij wij uitgaan van de Nederlandse nationaliteit.
Bent u in het bezit van een niet-Nederlandse of meervoudige nationaliteit of heeft u een Nederlands vreemdelingen-/vluchtelingenpaspoort, informeer dan bij het consulaat of de ambassade van het betreffende land naar de vereiste reisdocumenten.
Kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. (www.rijksoverheid.nl).
Voor alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) kunnen aanvullende grensformaliteiten gelden.

  • U bent altijd zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen van de juiste grensdocumenten voor uw reis, ook wanneer er wijzigingen in regelgeving optreden. 
  • Wij adviseren u de hieronder genoemde informatie te controleren op correctheid. Deze wordt niet dagelijks bijgewerkt en kan verouderd zijn. 
  • Houd er ook rekening mee dat het aanvragen van een nieuw reisdocument of visum enige tijd in beslag kan nemen.

Abu Dhabi

Voor reizen naar Abu Dhabi dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Bij aankomst in de Emiraten ontvangt u een gratis toeristenvisum voor 1 maand.

Aruba

Voor Aruba dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Aruba is geen visum vereist.

Douaneformaliteit Aruba
Wanneer u naar Aruba op vakantie gaat, vult u normaalgesproken in het vliegtuig een ED-kaart in. Dit is een formulier waarop u uw gegevens invult en bij de douane dient af te geven. Vanaf nu is het ook mogelijk om deze ED-kaart vooraf online in te vullen en op te sturen, waarna u per e-mail een ontvangstbevestiging krijgt. Een uitgeprinte versie hiervan neemt u mee op reis.

Wilt u gebruikmaken van deze online versie van de ED-kaart? Dan kunt u deze tot maximaal 24 uur voor vertrek naar Aruba invullen. Bent u te laat om dit te regelen of regelt u dit liever niet online? Geen probleem, u kunt dan nog steeds het formulier in het vliegtuig verkrijgen en invullen.

Klik hier voor meer uitleg en het invullen van de online ED-kaart.

Bali

Voor Bali (Indonesië) dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat na vertrek uit Bali nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Indien u voor een kort verblijf (tot maximaal 30 dagen) op Bali kiest, heeft u geen toeristenvisum nodig. U krijgt een inreisstempel in uw paspoort bij aankomst op Bali.

Verblijft u langer dan 30 dagen op Bali, dan dient u een visum aan te schaffen. Dit dient u ruim vóór aankomst in Indonesië te regelen.

De procedures en voorschriften voor de aanvraag van een visum veranderen regelmatig. Neemt u daarom altijd contact op met de Indonesische ambassade voor de actuele stand van zaken.

Bonaire

Voor Bonaire dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Bonaire is geen visum vereist.

Bulgarije

Voor Bulgarije dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Bulgarije is geen visum vereist.

Curaçao

Voor Curaçao dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Curaçao is geen visum vereist.

Douaneformaliteit Curaçao
Wanneer u naar Curaçao op vakantie gaat, vult u normaalgesproken in het vliegtuig een ED-kaart in. Dit is een formulier waarop u uw gegevens invult en bij de douane dient af te geven. Vanaf nu is het ook mogelijk om deze ED-kaart vooraf online in te vullen en op te sturen, waarna u per e-mail een ontvangstbevestiging krijgt. Een uitgeprinte versie hiervan neemt u mee op reis.

Wilt u gebruikmaken van deze online versie van de ED-kaart? Dan kunt u deze tot maximaal 24 uur voor vertrek naar Curaçao invullen. Bent u te laat om dit te regelen of regelt u dit liever niet online? Geen probleem, u kunt dan nog steeds het formulier in het vliegtuig verkrijgen en invullen.

Klik hier voor meer uitleg en het invullen van de online ED-kaart.

Cyprus

Voor Cyprus dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat bij terugkomst in Nederland nog geldig moet zijn.

Bij aankomst op Cyprus ontvangt u een toeristenvisum dat 3 maanden geldig is. Hiervoor hoeft u niet te betalen.

Dubai

Voor Dubai dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Bij aankomst in de Emiraten ontvangt u een gratis toeristenvisum voor 1 maand.

Egypte

Voor Egypte dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Voor reizen naar Egypte heeft u een visum nodig dat u bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen. Het visum is in de aankomsthal ter plaatse bij de Corendonbalie te verkrijgen voor €27,50 p.p. Dit bedrag kunt u alleen in euro’s afrekenen en is inclusief de servicekosten.

Indien u ervoor kiest om zelf ter plaatse het visum te regelen is dat ook mogelijk. Tijdens de transfer zal de agent de lokale heffingen alsnog in rekening brengen. Belgische paspoorthouders dienen ook nog twee extra pasfoto’s mee te nemen.

Indien u niet over een paspoort van een EU-lidstaat beschikt, raden wij u aan contact op te nemen met de Egyptische ambassade om te controleren of u met uw paspoort gebruik kunt maken van het standaard toeristenvisum dat u op de luchthaven kunt aanschaffen.

Gambia

Voor Gambia dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan heeft u geen visum nodig. Bij binnenkomst dient u een volledig ingevuld en ondertekend inreisvisum te overhandigen. Deze ontvangt u in het vliegtuig. Bij vertrek uit Gambia dient u wederom een formulier in te vullen.

Bij vertrek uit Gambia wordt een ‘departure-taks’ berekend. De ‘departure-taks’ is al bij uw ticket inbegrepen.

Griekenland

Voor Griekenland dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Griekenland is geen visum vereist.

Israël

Voor Israël dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn. Uw paspoort dient 1 lege pagina te hebben.

Voor reizen naar Israël is geen visum vereist, tenzij u langer dan 3 maanden in Israël wilt verblijven.

Italië

Voor Italië dient u in het bezit te zijn van een Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Italië is geen visum vereist.

Jordanië

Voor Jordanië dient u in het bezit te zijn van een Nederlands (of Belgisch) paspoort dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Heeft u een Nederlandse of Belgische nationaliteit en via ons een pakketreis geboekt, dan is het uitreisvisum en de vertrekbelasting bij de reissom inbegrepen.

Heeft u alleen een vlucht via ons gereserveerd dan dient u bij de terugreis op de luchthaven zelf de visumkosten en vertrekbelasting te betalen. Het huidige tarief (november 2014) is 40 JD per visum (koers november 2014 circa € 45,-).

Macedonië

Voor Macedonië dient in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot 3 maanden na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Macedonië is geen visum vereist.

Marokko

Bij een verblijf van maximaal 3 maanden dient u in het bezit te zijn van een Nederlands (of Belgisch) paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn. Sinds 26 juni 2015 is het niet meer mogelijk om met een identiteitskaart naar Marokko te reizen.

Voor reizen naar Marokko is geen visum vereist, tenzij u langer dan 3 maanden in Marokko wilt verblijven.

Portugal

Voor Portugal dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (en/of Nederlandse identiteitskaart) of Belgisch paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Voor reizen naar Portugal is geen visum vereist.

Spanje

Voor Spanje dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands of Belgisch paspoort (of Europese Identiteitskaart) dat nog tot na het verblijf geldig is.

Voor reizen naar Spanje is geen visum vereist.

Sri Lanka

Voor reizen naar Sri Lanka dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn.

Voor vakanties naar Sri Lanka is het verplicht om een visum aan te schaffen. Deze dient u zelf minimaal tien dagen vóór vertrek aan te vragen. Corendon biedt u de mogelijkheid om uw visum eenvoudig, snel en veilig online aan te schaffen via visa4srilanka.nl een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is in het Nederlands en biedt u verschillende betalingsmogelijkheden zoals iDEAL, overboeking of Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 49,95.

Het toeristenvisum is 90 dagen geldig vanaf de uitgiftedatum. U mag 30 dagen in Sri Lanka verblijven binnen deze periode. U ontvangt, na betaling, binnen uiterlijk twee werkdagen het visum. Vaak heeft u het visum de volgende werkdag al binnen.

Het visum is ook ter plaatse te verkrijgen. U betaalt ca. USD 40. Houd wel rekening met lange wachtrijen.

Thailand

Voor Thailand dient u in het bezit te zijn van een geldig Nederlands (of Belgisch) paspoort dat na terugkomst nog 6 maanden geldig moet zijn.

U krijgt bij binnenkomst in Thailand automatisch een gratis ‘Tourist Visum On Arrival’ in uw paspoort.

Tunesië

Voor Tunesië dient u in het bezit te zijn van een Nederlands (of Belgisch) paspoort dat nog tot na het verblijf geldig moet zijn.

Indien u een volledig verzorgde pakketreis via Corendon heeft geboekt, volstaat een geldige identiteitskaart met pasfoto, echter een paspoort wordt aanbevolen.

Voor reizen naar Tunesië is geen visum vereist.

Turkije

Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn.

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

Corendon biedt u nu de mogelijkheid om uw visum makkelijk en veilig aan te schaffen via een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is niet alleen in het Nederlands, maar biedt u ook meerdere betalingsmogelijkheden aan zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal en Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 25,95 en u kunt dit visum aanvragen via www.visa4turkey.nl/corendon. Heeft u vragen over het visum, bijvoorbeeld de leveringsdatum, neem dan contact op met Visa 4 Turkey.

U kunt natuurlijk ook rechtstreeks op de Nederlandstalige site van het Turkse Ministerie van Toerisme de visums aanvragen. Houdt u er rekening mee dat u daar alleen met een creditcard kunt betalen. De kosten van dit visum bedragen $ 20,- en u kunt hiervoor terecht op: https://www.evisa.gov.tr/nl/.

Wanneer u uw visum heeft aangevraagd, wordt dit per e-mail naar u toegezonden. Het visum dient u uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

U kunt eventueel een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar aanbevolen wordt het visum vóór vertrek aan te schaffen. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. De kosten bedragen € 25,- per visum. Houd rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.

Overige nationaliteiten

Heeft u een andere nationaliteit dan de Nederlandse of beschikt u over een Nederlands vreemdelingenpaspoort of een Nederlands vluchtelingenpaspoort, neemt u dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land!