Geldige reisdocumenten, je eigen verantwoordelijkheid

08-04-2022: Let op langere wachttijd om een nieuw reisdocument aan te vragen
Verschillende gemeenten hebben momenteel een langere wachttijd om een nieuw reisdocument aan te vragen. Controleer daarom tijdig hoe lang jouw paspoort of ID-kaart nog geldig moet zijn na terugkomst van je vakantie. Maak op tijd een afspraak bij je gemeente om een nieuw reisdocument aan te vragen om problemen te voorkomen. Voor de actuele wachttijd kun je contact opnemen met je gemeente.

Bezit je de Nederlandse of Belgische nationaliteit? Klik dan hier voor alle informatie over legitimatie, visa en formaliteiten op het gebied van gezondheid.

Bezit je een niet-Nederlandse of meervoudige nationaliteit of heb je een Nederlandse vreemdelingen-/vluchtelingenpaspoort? Neem dan contact op met het consulaat of de ambassade van het betreffende land voor meer informatie over de vereiste reisdocumenten.

Kinderen moeten over een eigen reisdocument beschikken. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Daarnaast kunnen voor alleenreizende (gescheiden) ouders met kind(eren) nog aanvullende grensformaliteiten gelden.

Let op:

  • Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten voor jouw reis, ook wanneer er wijzigingen in de regelgeving zijn doorgevoerd.
  • Wij adviseren je de informatie over de reisdocumenten, visa en formaliteiten met betrekking tot gezondheid te controleren.
  • Houd er rekening mee dat het aanvragen van een nieuw reisdocument of visum even kan duren.