Visum Egypte

Voor reizen naar Hurghada heb je een visum nodig dat je bij aankomst in Egypte kunt aanschaffen. Voor reizen naar Sharm el Sheikh is een visum alleen verplicht bij een verblijf langer dan 14 nachten. Het visum is in de aankomsthal ter plaatse bij de Corendonbalie te verkrijgen voor € 30 p.p. Dit bedrag dien je contant in euro’s te betalen en is inclusief de servicekosten. Als je een visum bij de Corendonbalie ter plaatse aanschaft, krijg je wanneer je in Hurghada verblijft een kortingsvoucher van € 5 voor het boeken van een excursie bij de reisleiding tijdens de welkomstbijeenkomst. Indien je ervoor kiest om zelf ter plaatse het visum te regelen is dat ook mogelijk.

Als je niet over een paspoort van een EU-lidstaat beschikt, raden wij je aan contact op te nemen met de Egyptische ambassade om te controleren of je met je paspoort gebruik kunt maken van het standaard toeristenvisum dat je op de luchthaven kunt aanschaffen.

Visum Turkije 

Afschaffing visumplicht Turkije sinds 2 maart 2020

De Turkse overheid heeft sinds 2 maart 2020 de visumplicht voor reizigers met een Nederlandse en Belgische nationaliteit afgeschaft. Dit betekent dat je visumvrij naar Turkije kunt reizen als je korter dan 90 dagen verblijft. Je hoeft hier dus géén visum meer voor aan te schaffen. Bij verblijf langer dan 90 dagen is een visum nog wel verplicht.

Voor de meest actuele informatie omtrent het visum adviseren we je contact op te nemen met het consulaat of de ambassade van Turkije.

Klik hier voor alle informatie over legitimatie, visa en formaliteiten op het gebied van gezondheid.