Weetjes over Italië: 11 leuke feiten die je nog niet wist

Bella Italia is een heerlijk vakantieland waar al veel over gezegd en geschreven is. Toch zullen er altijd nog wel een aantal feiten zijn waarvan je denkt: hé, maar dat wist ik nog niet. Lees daarom op je gemak onderstaande 11 weetjes over Italië en laat je inspireren. Zien we je snel in Italië?

1. Wist je bijvoorbeeld dat de Middellandse Zee op weinig plekken zo blauw en helder is als rondom Sardinië. De kustlijn van het Italiaanse eiland is minstens zo mooi. Een strand om te onthouden: de Costa Smeralda in het noordoosten van Sardinië.  

2. Dit feitje zal je zeker aanspreken! Het Italiaanse eiland Sardinië bevindt zich in een van de 5 ‘blauwe zones’ waarover de wereld beschikt. In deze gebieden leven mensen langer en gezonder dan in de restvan de wereld. Sterker nog, honderdjarigen zijn hier eerder regel dan uitzondering.

3. Het Italiaanse recept Tiramisu betekent letterlijk vertaald: ‘Til mij op’. Niet voor niets brengt dit goddelijke recept met energierijke ingrediënten zoals eieren, suiker, koffie en mascarpone je in de zevende hemel.

4. Ken jij de legende van de Trevi-fontein al? Wanneer je een muntje over je schouder in het water van deze bekendste barokke fontein van Rome gooit, keer je zeker terug in deze hoofdstad van Italië. In 2017 is er maar liefst 1,4 miljoen euro aan muntgeld uit de fontein gevist.

5. Wist je dat je kan vulcano boarden op de Etna? Met een (snow) board één van de meest actieve vulkanen ter wereld afsjezen. Hoe vet is dat!

6. De naam Italië stamt af van het Griekse Italos, wat stier betekent. Italia betekent dan ook kalf-land. Ook wordt Italië regelmatig Bel Paese genoemd. Dit betekent mooi land en daar zijn wij het helemaal mee eens

7. Heb jij ooit van een broodje ijs gehoord? Op het Italiaanse eiland Sicilië wordt deze combi toch echt gegeten. Je favoriete smaak gelato geserveerd in een brioche, het proeven waard!

8. Geen enkel ander land heeft zoveel beroemde fashion designers als Italië. Niet voor niets worden Italianen als de best geklede Europeanen gezien.

9. Eén van de meest bijzondere steden ter wereld is Venetië. De stad is gebouwd op een aantal zandbanken in een lagune en loopt de laatste jaren geregeld onder water.

9. Houd jij ook zo van pizza? De eerste echte Pizzeria, Antica Pizzeria Port Alba, opende in 1830 haar deuren in Napels. Tot op de dag van vandaag worden de pizza’s nog steeds op dezelfde locatie en op dezelfde manier bereid.

11. Chocolade was tijdens de Eerste Wereldoorlog moeilijk te krijgen. De Italiaan Pietro Ferrero voegde daarom hazelnoten toe aan de chocopasta om meer te kunnen maken. Het product was een groot succes, en Nutella wordt over de gehele wereld verkocht.

 Zin gekregen in een vakantie Italië? Bekijk dan hier snel ons aanbod!

 

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie