Ontdek Taormina: verrassend divers en heerlijk Siciliaans.

Als je bij wijze van spreken vanuit de lucht Europa bekijkt, dan is onmiskenbaar de laarsvormige omtrek van Italië goed te herkennen. En voor de punt van die laars vind je, dobberend in de Middellandse Zee, het prachtige eiland Sicilië. Zie je het voor je?

Op het eiland vind je pittoreske dorpjes, omzoomd door de prachtige natuur. Een van die dorpjes is Taormina, wat aan de oostzijde van het eiland ligt. De weidse vergezichten over de Middellandse Zee, de vulkaan Etna, de weelderige natuur op steenworp afstand en het sfeervolle, typisch Siciliaans sfeertje maken Taormina bij uitstek geschikt om in deze stad te verblijven. Dit zijn de 5 dingen die je gedaan móet hebben. Ga mee en ontdek Taormina!

Voetbalveld

In Taormina kom je de rijke, culturele historie overal tegen. Denk bijvoorbeeld aan het Griekse Theater waar van oudsher al voorstellingen werden gegeven, en ook tegenwoordig is dit theater in gebruik als een openluchttheater. In de oorspronkelijke staat had dit theater een diameter van ca. 107 meter, dat is 2 meter meer dan de ‘officiële’ lengte van een KNVB-voetbalveld. Da’s best groot, toch?

Aangename temperatuur

Van alle bekende mensen die Taormina hebben bezocht, spreekt Elisabeth van Oostenrijk het meest tot de verbeelding. Ze is ook bekend als Keizerin Sisi, je weet wel, die van de films. Filmsterren uit de vorige eeuw hadden deze heerlijke plaats ook al ontdekt, want ook in de vorige eeuw is deze badplaats veel bezocht. Wat niet zo verwonderlijk is; zelfs in de winter komt de temperatuur niet onder de 0̊ graden.

Wil je in Taormina verblijven? Dan is Taormina Park de perfecte uitvalsbasis om de omgeving en Taormina zelf te ontdekken.

Si! Si! Sicilië!

Corso Umberto, Taormina

De Corso Umberto, een sfeervol straatje met restaurants en winkeltjes, herbergt ook leuke hoekjes en trapjes en hier ervaar je die typisch mediterrane, of liever gezegd: Siciliaanse sfeer aan den lijve. Dit is heerlijk vakantie vieren, kom, nog even een ijsje halen! En dan door de karakteristieke, smalle zijstraatjes wandelen, omhoog en dan weer omlaag, want dat ene doorkijkje nodigt echt uit om een selfie te maken.

Ontdek de omgeving van Taormina

Voor (of liever gezegd: aan) de kust van het eiland ligt Isolabella, of Isola Bella, een klein soort-van eiland. Het is niet echt een eiland, want je komt er via een supersmal kiezelstrandpaadje maar als het tij wat hoger is, dan verdwijnt het pad in onder waterniveau en lijkt het schiereiland een écht eiland.

Ook de vulkaan Etna kun je eenvoudig bezoeken vanuit Taormina. Dit is een van de actieve vulkanen in Europa, best spannend om te bezoeken, vind ik. Wist je dat deze vulkaan lokaal ook wel ‘Mongibello’ wordt genoemd en op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat? Je kunt de Etna ook zien vanaf het eerder genoemde Griekse amphitheater.

Aan de wandel

Goed om te weten: Taormina bevindt zicht op een helling en daardoor ontstaan hoogteverschillen. Dit maakt Taormina minder geschikt als je slecht ter been bent of als je bijvoorbeeld met je kind in een buggy op pad wilt. En sommige accommodaties hebben een privéstrand wat bereikbaar is via trappen. Zo’n trap biedt vaak wel weer mooie uitzichten-ieder nadeel heb ze voordeel. 😊

Villa Bianca

3 sterren Logies en ontbijt – Hotel

  • Betoverend uitzicht op de baai
  • Privéstrand
  • Ook kamers met zeezicht
CapoTaormina

Capotaormina

Logies en ontbijt – Hotel

  • Prachtige locatie aan de kustlijn van Sicilië
  • Uitzicht op zee
  • Infinity pool

Zee, strand: Sicilië.

Taormina heeft een kiezel-/keienstrand met helderblauw zeewater wat uitnodigt om af te koelen. Het Lido Mazzarò is goed te bereiken vanaf Villa Bianca, van waaruit je ook een schitterend uitzicht hebt over de baai, want zeg nu zelf: dat uitzicht! Hemelsbreed ligt Lido Mazzarò ca. 500 meter van Isola Bella, dus lekker compact en goed te doen.

En aan de grillige kustlijn van Sicilie verblijf je eigenlijk het liefst in Capotaormina, gelegen op een klif en met een betoverend uitzicht over de zee, een privé strand, wordt dit een heerlijke vakantie. Terwijl je geniet van de authentieke Siciliaanse keuken, met verse lokale ingrediënten, snap je ineens waarom Keizerin Sisi Taormina in haar hart sloot. Romantischer kan haast niet.

Taormina heeft uiteraard nog meer plekken en locaties die je absoluut moet zien.

Klik HIER voor de voordeligste accommodaties in Taormina en ontdek zelf de mooiste bezienswaardigheden tijdens je volgende vakantie op Sicilië. Andiamo! A presto!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Stewart Leiwakabessij

Reizen is heerlijk en wat is nog heerlijker dan andere reizigers inspireren met leuke nieuwe bestemmingen of juist bekende locaties? Juist, dat doe ik graag! Lekker in de pen klimmen (of toetsenbord) en schrijven wat ik zelf leuk vind aan een bestemming. Of wat lezers mogelijk interessant vinden. En mocht je even niets van me horen? Dan lig ik hoogstwaarschijnlijk in de zon. 😊