Het oude centrum van Albufeira bezoeken

Een bezoek aan het oude centrum van Albufeira mag tijdens je vakantie in Portugal zeker niet ontbreken. Albufeira diende als vissersdorpje en is nu de meest bezochte badplaats aan de Algarve. De badplaats kent droge warme zomers en zachte winters. Maar wat biedt deze populaire badplaats nu allemaal? Wij zetten het even voor je op een rij!

Albufeira

In het meest zuidelijke deel van Portugal vind je de Algarve. In dit deel vind je gouden stranden, rotsformaties, indrukwekkende baaien, slaperige vissersdorpjes en bruisende badplaatsen. Albufeira is zo’n bruisende badplaats met zandstranden, pittoreske pleintjes en gezellige terrasjes.
Het centrum van Albufeira is in de laatste jaren enorm gegroeid. De badplaats is nu opgedeeld in het oude en het nieuwe centrum. In het nieuwe centrum vind je voornamelijk uitgaansgelegenheden en de bekende Strip. Het oude centrum van Albufeira, bekend als Old Town, is voor een groot deel autovrij en sfeervol en biedt volop bezienswaardigheden en activiteiten.

oude centrum Albufeira

Bezienswaardigheden

In het oude centrum vind je de kerk van Albufeira, gebouwd aan het einde van de 18de eeuw. De kerk is dagelijks op vaste tijden geopend. In het oude stadhuis vind je een archeologisch museum. Het museum beschikt over voorwerpen uit de prehistorie tot aan de 17de eeuw. Je kunt hier heerlijk snuffelen tussen de eeuwenoude vondsten en leer over de historie van Albufeira.

oude centrum Albufeira

Shoppen

Shoppen kun je heel goed in het oude centrum van Albufeira. Terwijl je over hellende klinkerstraatjes en langs karakteristieke gebouwen loopt kom je tal van leuke winkels tegen. Op het plein staan in de zomermaanden regelmatig marktkraampjes. In het hoogseizoen lopen er veel straatartiesten die de toeristen op verschillende wijze entertainen.

oude centrum Albufeira

Restaurants

Je vindt tal van restaurantjes in het oude centrum van Albufeira. In de zomermaanden wordt in veel restaurantjes livemuziek gespeeld. Wil je graag vis eten? Aan de boulevard vind je diverse restaurantjes. Ook zijn er een aantal restaurantjes waar je nog kunt genieten van de authentieke, Portugese keuken. Op de vele terrasjes kun je genieten van een sterke kop koffie oftewel ‘bica’, een heerlijk Portugees wijntje of een glaasje port.

oude centrum Albufeira

Uitgaan

Je kunt in Old Town ook uitgaan. Je vindt er verschillende cocktailbarretjes en leuke bars. Er zijn niet heel veel clubs en discotheken, maar daardoor het is het in het oude centrum van Albufeira wel gezellig druk. Ben je meer op zoek naar de Portugese cultuur? Bezoek dan eens een optreden met fadomuziek. Dit zijn een soort smartlappen.

Begin september staat Albufeira in het teken van het vissersfeest, Festa do Pescador, het feest voor de vissers. Op het plein voor het strand staan kraampjes waar je vis en plaatselijke lekkernijen kunt kopen. Vaak zijn er ook optredens van diverse artiesten en dansvoorstelling. Het feest wordt afgesloten met prachtig vuurwerk.

oude centrum Albufeira

Strand

Het oude centrum ligt aan een mooi zandstrand, Fishermans Beach, met een boulevard en gezellige strandtentjes. Je kunt hier genieten van de zon, de zee en de prachtige rotsformaties. In de zomerperiode kun je ligbedden en parasols huren op het strand. In de avond kun je heerlijk wandelen over het strand of de kliffen. Dagelijks vertrekken er boten vanuit Albufeira de zee op om dolfijnen te spotten. Langs de kust zijn tal van grotten te vinden die je gemakkelijk zelf kunt verkennen met een wandeling langs het strand.

oude centrum Albufeira

Wat zijn de verschillen tussen het oude en het nieuwe centrum van Albufeira? Het oude centrum is groter, maar rustiger dan het nieuwe centrum, is voor een groot gedeelte autovrij en is ideaal voor gezinnen. Het nieuwe centrum, ook wel De Strip genoemd, is een stuk kleiner en bestaat voornamelijk uit winkels, restaurants, bars, discotheken en hotels.
Ben jij nieuwsgierig geworden naar Albufeira? Hier vind je alle accommodaties die wij aanbieden in Albufeira.

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie