Leuke excursies in de omgeving van Alanya

Het achterland van de badplaats Alanya is bij uitstek geschikt als je naast een fikse portie zon en rust ook graag af en toe een bezienswaardigheid wilt bezoeken. De excursiemogelijkheden zijn legio. Boek een georganiseerde excursie, het is echt de moeite waard. Corendon medewerker Jordy neemt je mee op twee populaire excursies.

Leuke excursies in Alanya

Spadere Canyon safari

Een geweldige tour voor de echte avonturiers onder ons. Bereid je voor op een excursie vol actie, adrenaline, natuur en gezelligheid. Dus trek je zwemkleding aan, neem je zonnebrand en zonnebril mee, want deze dag wordt geweldig. Tip: drankjes zijn niet inbegrepen. Neem een flesje water mee of koop wat blikjes drinken in het winkeltje bij het ontmoetingspunt.

In de ochtend word je bij je hotel opgehaald door een landrover met chauffeur. Dit is meteen ook de landrover waar je deze excursie mee gaat maken, dus kijk goed wie jouw chauffeur is. Bij het ontmoetingspunt kun je nog even naar het toilet en wat te eten en drinken kopen. Is er nog tijd over, bestel dan een lekker glaasje Turkse thee.

Zodra iedereen aanwezig is, kan de tour écht beginnen. Het komt op een goede organisatie aan wanneer je met zo’n grote groep de weg opgaat. 15 à 20 landrovers, met in elke auto zo’n 6 tot 9 personen. De eerste landrover zet de weg af waarna de overige de weg opgaan. Een militaire operatie is er niets bij. 😉 Elke landrover heeft z’n eigen nummer. Zit je in nummer 3, dan betekent dit dat je de gehele dag op positie 3 rijdt.

Onderweg door deze prachtige regio van Alanya rijden we langs enorme plantages vol bananen, avocado’s en granaatappels. Hoe hoger we komen des te ruiger het landschap wordt. Je snapt meteen waarom deze tour met een landrover wordt gemaakt.

Aangekomen in Spadera Canyon stappen we uit en begint de klim naar ‘de waterval’. Als het goed is, heb je je badkleding al aan, want je verlangt ongetwijfeld naar verkoeling. Nog een klein stukje lopen door de prachtige natuur waarna je als beloning een verfrissende duik kunt nemen. Probeer vooraan te lopen, dan kun je meteen een foto nemen van de waterval en lig je als eerste in het verkoelende water.

Tijdens deze tour gaat een cameraman mee die de ‘paparazzi’ wordt genoemd. Ik noem hem ‘Tarzan met de camera’. Waarom? Hij klimt en schreeuwt als een echte Tarzan tijdens de actiemomenten en maakt er een heuse show van. De cameraman zit in landrover 1, dus je zult hem vaak tegenkomen. Hij maakt fantastische foto’s en video’s die je eind van de dag tegen een leuk bedrag op een USB-stick meekrijgt.

Tip: ook wel fooi genoemd 😉

Aan alle leuke tours komt een eind. Ook aan deze. De chauffeur van de landrover heeft je veilig overal naar toe gereden en zijn best gedaan om deze excursie onvergetelijk te maken. Hoe aardig is het dan om hem te bedanken met een gepaste fooi?

Boottocht Alanya

Boottocht maken in Alanya

Handdoek, check. Zonnebrand, check. Zwemkleding, check. Wil je tijdens je vakantie minimaal een dag op het water vertoeven? Dan ben je in de haven van Alanya aan het juiste adres. Een boottocht is altijd leuk; zowel voor de kids als voor de volwassen die wel van een feestje houden. Stap aan boord van een heus piratenschip voor een heerlijke tocht op zee. Plof neer op één van de vele zit- en ligplekken en geniet van de zon, het uitzicht en de lekkere drankjes aan boord.

Ik word ’s ochtends opgehaald door een shuttlebus en naar de haven gebracht. Daar aangekomen kijk ik mijn ogen uit naar de hoeveelheid piratenboten, jachten en andere boten die aangemeerd liggen. Benieuwd bij welk schip ik aan boord mag stappen.

Het wordt een majestueus piratenschip waar we de komende uren op verblijven. Het schip is fantastisch, ik kijk mijn ogen uit. Krakende houtdelen doen mij meteen denken aan de Black Pearl van de film Pirates of the Caribbean. We varen langs verschillende grotten en bezienswaardigheden zoals de Rode Toren van Alanya, een iconisch beeld waar je mooie vakantiefoto’s van kunt maken.

Zwemmen tijdens de boottocht

Het schip gaat meerdere keren voor anker zodat iedereen de gelegenheid heeft voor een verkoelende duik. Hoogste tijd voor de lunch! Aanrader voor de smulpapen onder ons: wanneer je op het laagste dek van het schip zit, krijg je als eerste je lunch 😉. Voor de liefhebbers tijd om te zwemmen in de baai, maar we varen al weer snel verder. 

(Schuim) Party time!

De DJ ‘neemt het schip over’, de muziek gaat voluit en de schuimmachines spuiten het hoofddek onder met bergen schuim. Niet alleen de kinderen, maar ook de ouders en de party animals vinden dit geweldig.  Zit je op het hoofddek en heb je geen zin om bedolven te worden onder het schuim? Pak dan je spullen bij elkaar en ga even ergens anders zitten. 😉 Wanneer het feest is afgelopen, zet het schip weer koers naar de haven en word ik door de shuttlebus naar mijn hotel teruggebracht.

Wil jij ook genieten van een veelzijdige vakantie onder de Turkse zon, mét leuke excursies die je bij kunt boeken? Bekijk dan snel ons gehele aanbod voor een vakantie naar Alanya!

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Bianca de Groot