Egypte/ Luxor/ Nijlcruise
Classic Nijlcruise 5*
Schip
 • 04:50
 • apr , 34°C
Classic Nijlcruise 5*
Classic Nijlcruise 5*
Classic Nijlcruise 5*
Classic Nijlcruise 5*
 • Beleef deze indrukwekkende Nijlcruise, bekijk snel onderstaand "Van dag-tot-dag" programma: Dag 1 (dinsdag) : Aankomst op de luchthaven van Hurghada. Na aankomst wordt u naar een 4* hotel gebracht in Hurghada waar u de eerste nacht door zul...
 • Meer lezen

Classic Nijlcruise 5*

Beleef deze indrukwekkende Nijlcruise, bekijk snel onderstaand "Van dag-tot-dag" programma:

Dag 1 (dinsdag) : Aankomst op de luchthaven van Hurghada. Na aankomst wordt u naar een 4* hotel gebracht in Hurghada waar u de eerste nacht door zult brengen. U verblijft op basis van all inclusive.

Dag 2 (woensdag) Nijlcruise: Vroeg in de ochtend (06:00) vertrekt het konvooi vanuit Hurghada naar Luxor. Na aankomst in Luxor, de stad die als het grootse openluchtmuseum van de wereld wordt beschouwd, checkt u in aan boord van uw cruiseboot (M/S Nile Splendor, M/S Karim Palace of gelijkwaardig). Na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan de Karnak Tempel en de Luxur Tempel, twee van de belangrijkste en indrukwekkendste tempelcomplexen aan de oostoever van de Nijl. Diner en overnachting aan boord in Luxor.

Dag 3 (donderdag) Nijlcruise: Na het gaat u vroeg in de ochtend naar de westzijde van Nijl. Hier bezoeken we de Vallei der Koningen met vele graven van oude farao’s, de tempel van koningin Hatsepsut, die de enige vrouwelijke farao van betekenis is geweest en de Kolossen van Memnon, twee gigantische beelden die bij bepaalde wind geluid maken. Na de lunch heeft u vrije tijd te besteden in Luxor. ’s Avonds vertrekt de boot via de Esna sluizen naar Edfu en vaart de nacht door. Diner en overnachting aan boord.

Dag 3 (vrijdag) Nijlcruise: Vandaag hoeft u niet zo vroeg op. Na het ontbijt bezoeken we de Horus tempel in Edfu. Dit is een van de best bewaarde tempelcomplexen uit de oudheid. Hier werd Horus, de valkgod, vereerd. Na het bezoek aan Edfu heeft u de lunch aan boord en kunt u in de middag genieten van het uitzicht vanaf de boot over de oevers van de Nijl. De plek waar het grootste deel van het Egyptische leven zich afspeelt. Na het vallen van de duisternis komt u aan in Kom Ombo. Hier bezoekt u de gelijknamige dubbeltempel die gewijd is aan Horus en Sobek, de krokodillengod. Deze tempel is feeëriek verlicht en zal een onvergetelijke indruk bij u achterlaten. Diner en overnachting aan boord en tijdens de nacht vaart u naar Aswan.

Dag 4 (zaterdag) Nijlcruise: Aankomst in de ochtend in Aswan, de zuidelijkste grote stad van Egypte aan de poort van Donker Afrika. In de ochtend wordt er een bezoek aan de Onvoltooide Obelisk, de obelisk die de grootste obelisk ooit zou moeten worden. Daarna bezoekt u de Lage Aswandam uit 1902, aangelegd door de Engelsen. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Hoge Aswandam, een van de grootste en indrukwekkendste stuwdammen ter wereld, met daarachter het 500 km lange Nassermeer. Aan het eind van de ochtend bezoekt u per boot de Philae tempel, gewijd aan Isis en schitterend gelegen op een eiland in de Nijl. Na de lunch is er een tocht per Felouka, een traditionele Egyptische zeilboot, over de Nijl. Tijdens deze tocht bezoekt u Lord Kitschner eiland, waarop zich schitterende prachtige botanische tuinen bevinden. Hier wijst niets er op dat u wordt omgeven door de grootste woestijn ter wereld. Diner en overnachting aan boord.

Dag 5 (zondag) Nijlcruise / rondreis: Het is vandaag mogelijk om een facultatieve excursie naar Abu Simbel per bus of vliegtuig (260 km) te maken (ontbijtpakketjes beschikbaar). Het vertrek zal rond 04:00 uur in de ochtend liggen. De tempels in Abu Simbel zijn zeer indrukwekkend en beroemd door het feit dat zij verplaatst zijn na de aanleg van de Hoge Aswandam, waardoor zij niet door het wassende water zijn verzwolgen. Rond het middaguur bent u weer terug in Aswan. Na de lunch heeft u uw tijd vrij te besteden. Gasten die niet mee gaan naar Abu Simbel hebben zowel de ochtend als de middag vrij te besteden. Diner en overnachting aan boord.

Dag 6 (maandag) Nijlcruise: Transfer per bus via Luxor naar Hurghada, waar u in de loop van de dag aan zult komen. Verblijf in een 4* accommodatie in Hurghada.

Dag 7 (dinsdag) Nijlcruise: Vlucht terug naar Nederland.

Rondreis is inclusief: 7 nachten cruise en alle transfers.

Rondreis is exclusief: Entree- en servicegelden (fa
Lees hier de disclaimer n.a.v. bovenstaande accommodatie omschrijving.

Excursies tijdens uw verblijf in Classic Nijlcruise 5*

Wilt u tijdens uw vakantie een actieve, interessante en indrukwekkende excursie? Onderstaande vindt u een overzicht van de aangeboden excursies die u in het boekingsproces eenvoudig en snel kunt reserveren

Direct Transfer (Non-Stop)

Voorwaarden Direct Transfer

 • Met de Direct Transfer wordt u zonder stop direct naar de door u geboekte accommodatie gebracht. (zowel heen als terug)
 • Het kan voorkomen dat de transfer wordt uitgevoerd met passagiers die in een andere accommodatie verblijven. Uw accommodatie is echter altijd de eerste stop na aankomst en de laatste stop voor vertrek.
 • De Direct Transfer is alleen mogelijk naar een aantal geselecteerde accommodaties/bestemmingen.
 • Deze transfer kan plaatsvinden met 2-48 personen.
 • Deze service is alleen mogelijk voor alle personen in dezelfde boeking.
 • U betaalt voor deze service een meerprijs van € 6,- per persoon per retour.
 • U kunt de Direct Transfer bij boeking doorgeven, maar ook later tot uiterlijk 1 dag voor vertrek. Neemt u dan contact op met ons Callcenter: 023-7510606

Privé transfer

Informatie

Wat kost een privé transfer?

Een privé transfer kan gereserveerd worden voor een reisgezelschap bestaande uit maximaal 10 personen. De kosten van deze transfer zijn afhankelijk van de afstand ten opzichte van de luchthaven en daarom gekoppeld aan de locatie van uw accommodatie.

Vluchtinformatie Hurghada

V.a. april wordt 2x per week gevlogen naar deze bestemming. U kunt op dit moment alleen vanaf Amsterdam naar deze bestemming vliegen. De vluchten worden uitgevoerd met een moderne Boeing 737-800 van Corendon Dutch Airlines.

De vluchtduur naar de luchthaven van Hurghada bedraagt ca. 4.50 uur.

Transfertijd vanaf de luchthaven Hurghada naar:

Luxor: ca. 4-5 uur

De genoemde transfertijden zijn slechts ter indicatie en kunnen afwijken door diverse omstandigheden.

De transfer naar uw accommodatie is inbegrepen indien u een pakketreis bij ons heeft geboekt.

Child discount info

Gerelateerde hotels
Egypte Classic 5*
Prijsdetails
Prijs per persoon vanaf 0,00
Administratiekosten (per boeking) 0,00
Calamiteitenfonds (per boeking) 0,00