• Bij vliegen met gips, let op drukverschillen in de cabine. Gesloten gips kan strakker gaan zitten door opzwellende handen en voeten. Overweeg contact op te nemen met je gipsmeester voor een oplossing zoals een spalk, brace, of afneembaar gips voor minder ongemak. Ook het splijten of openzagen van het gips kan helpen.
  • Vliegen met gesloten gips dient alleen na overleg met en goedkeuring van een arts en met een doktersverklaring dat dit veilig is voor gebruik in een drukcabine.
  • Corendon Airlines (XC of XR) en Corendon Dutch Airlines (CD) bieden geen ‘legrest service’ aan. Tijdens de vlucht is het niet mogelijk om met het been omhoog te zitten. Voor de veiligheid moet je tijdens start en landing rechtop zitten. Als dit niet mogelijk is, is vliegen helaas niet toegestaan.
  • Voor meer informatie over vliegen met gips bij andere luchtvaartmaatschappijen, raadpleeg hun beleid.
  • Raadpleeg ook de informatie over reizen met beperkte mobiliteit.