Wanneer je met gips vliegt, houd dan rekening met drukverschillen in de cabine. Hierdoor kunnen je handen en voeten opzetten, waardoor vooral gesloten gips strak kan gaan zitten. Het is een idee om voor je vliegvakantie contact op te nemen met je gipsmeester om bijvoorbeeld een spalk, brace of afneembaar gips te laten aanbrengen. Hiermee heb je minder last van drukverschillen. Het kan ook helpen als je het gips in de lengte laat splijten of openzagen.

Wanneer je besluit om met gesloten gips te vliegen, adviseren wij je om dit alleen te doen na overleg en akkoord van je arts en op vertoning van een doktersverklaring dat het veilig is om met gesloten gips in een drukcabine te reizen.

Corendon Airlines (XC of XR) en Corendon Dutch Airlines (CD) bieden geen ‘legrest service’ aan. Daarom is het niet mogelijk om tijdens de vlucht met je been omhoog te zitten. In verband met de veiligheid is het noodzakelijk om tijdens de start en landing rechtop te zitten in het vliegtuig. Als dit niet mogelijk is, is het helaas niet toegestaan om te vliegen.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij en vlieg je met gips? Kijk dan hier voor meer informatie.

Lees hier alle informatie over reizen met een beperkte mobiliteit.