Only in Dubai: 5 verrassende bezienswaardigheden

Pracht, praal en overdadige luxe – denk je aan Dubai, dan denk je aan enorme wolkenkrabbers, kunstmatige eilanden, rijke sheiks, immense shoppingmalls en natuurlijk het 7-sterrenhotel Burj Al Arab. Dit zijn 5 verrassende bezienswaardigheden die je kunt doen, zien en ervaren in Dubai!

1. Ga terug in de tijd

Bezienswaardigheden in Dubai - Bastakia Quarter
Bastakia Quarter. Foto: McKay Savage

In de jaren ’60 was Dubai niets meer dan een klein vissersdorpje. Hoe anders is dat vandaag de dag?! Gelukkig kun je in de wijk Bastakiya nog een glimp van het ‘echte’ Dubai opvangen: een mini-doolhof van windtorens, kunstgalerijen, textielmarkten en lokale cafés. Er is een traditionele binnenplaats waar je heerlijk kunt lunchen. Bezoek ook zeker het kleine, maar interessante Dubai Museum om te zien hoe het emiraat veranderd is door olie en ambitie.

2. Winkel in bizarre shopping malls

Bezienswaardigheden - Souk Madinat
Varen door de Souk Madinat. Foto: Meraj Chhaya

Winkelen in Dubai Stad is fascinerend en een ervaring op zich. Niets is te gek en alles kan. Zo kun je na het shoppen in de Dubai Mall een bezoekje brengen aan een mega-aquarium met 10 miljoen(!) liter water. In de Mall of the Emirates kun je roetsjen van een skipiste met echte sneeuw. En de Souk Madinat heeft een eigen vaarweg aangelegd zodat je de boot kunt pakken naar winkeltjes, bars, restaurants en een paar naburige hotels.

3. Proef het lokale Dubai

Bezienswaardigheden Dubai - Pakistani Ravi Restaurant
Foto: Inside DXB

Wist je dat slechts 13% van de bevolking van Dubai uit oorspronkelijke Emirati bestaat? De meeste inwoners komen namelijk uit India, Pakistan en Bangladesh en zijn naar Dubai gekomen vanwege het vele werk. Al deze verschillende culturen, gewoontes en smaken komen samen op de Al Dhiyafa Road, waar je voor een prikkie verrukkelijk kunt eten. Couscous, pittige curries en gegrild lamsvlees… Een absolute aanrader is het Pakistaanse restaurant Ravi, waar je kunt genieten van de lekkerste chicken boti, daal, kebab en vers gebakken brood.

4. Maak een trip door de woestijn

Bezienswaardigheden Dubai - Sahara
Foto’s: BasharAlaeddin & stevebrownd50

De Sahara: lang, uitgestrekt en… uitgestorven? Fout! De Sahara in Dubai is niet zo rustig als je misschien denkt. Hier kun je namelijk een geweldige jeep-safari maken door de zandduinen, wat erg populair is bij toeristen. Sluit de dag af met een heerlijke barbecue onder de fonkelende Arabische sterrenhemel.

5. Vlieg over de stad in een heteluchtballon

Bezienswaardigheden in Dubai - Heteluchtballon
Foto: A Vahanvati

Dubai is een magische plek om een ballonvaart te maken. Glijd zachtjes mee met de wind en bekijk de wolkenkrabbers, goudgele zandstranden, blauwe zee en de uitgestrekte woestijn van bovenaf. Zie met eigen ogen hoe de zonsopkomst de zandduinen een rode gloed geeft en de zonsondergang de stad in een paarse waas achterlaat. Een onvergetelijke ervaring!

Kopfoto: Michael Theis

Vertel anderen over dit artikel!
Avatar foto

Redactie