Bij Corendon Airlines mag u als aanstaande moeder tot de 28ste week van uw zwangerschap vliegen zonder een doktersrapport. In de periode van de 28ste tot de 36ste week (bij meerlingen tot de 32ste week) mag u alleen vliegen met een geldige doktersverklaring. In de genoemde doktersverklaring (of Fit 2 Fly rapport), in het Engels en afgegeven door de behandelend arts of gynaecoloog, dient naast de vermoedelijke datum van de bevalling een bevestiging te zijn opgenomen dat u in goede gezondheid verkeert en mag vliegen. Deze verklaring mag niet ouder zijn dan 1 maand (de terugvlucht inbegrepen).

De gezagvoerder is te allen tijde gerechtigd om een nieuwe medische verklaring te vragen of u te weigeren op de vlucht. Wij raden u aan meerdere fotokopieën van de medische verklaring bij u te hebben omdat er bij de check-in en/of door het cabinepersoneel om gevraagd kan worden. Bent u langer dan 36 weken zwanger (bij meerlingen vanaf 32 weken) dan is het niet meer toegestaan te vliegen.

Belangrijk: u wordt geacht de informatie aangaande uw zwangerschap door te geven aan ons servicepersoneel bij de incheckbalie.

Bij Corendon Dutch Airlines mag u als aanstaande moeder tot 36 weken van uw zwangerschap vliegen, mits u beschikt over een medische verklaring die niet ouder is dan zes dagen, terug te rekenen vanaf de datum van de vlucht. In de genoemde medische verklaring dient naast de vermoedelijke datum van de bevalling een bevestiging te zijn opgenomen dat u in goede gezondheid verkeert en mag vliegen. Vanaf 36 weken is het voor uw eigen gezondheid en die van de baby niet meer toegestaan te vliegen. De retourvlucht dient dan ook voor de 35ste zwangerschapsweek te zijn gemaakt. Bent u in verwachting van een meerling, dan is het vanaf 32 weken niet meer toegestaan te vliegen.

Bij Transavia.com kunt u tot 36 weken vliegen zonder een medische verklaring, indien er geen complicaties zijn. Bij complicaties mag u vliegen tot 34 weken en heeft u een medische verklaring nodig.

Overige maatschappijen
Voor actuele informatie en voorwaarden van overige maatschappijen verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende maatschappij.

Tip:
Maak meerdere kopieën van uw doktersverklaring.