Corendon verstaat onder afwijkende bagage bijvoorbeeld een golftas, een surfplank of een fiets. Reis je met afwijkende bagage, dan kun je dit gemakkelijk en snel aanmelden. Houd er wel rekening mee dat de regels en kosten per luchtvaartmaatschappij kunnen verschillen.

Fiets
Reis je met een fiets, dan dien je deze altijd aan te melden via het Contact Center. Vlieg je met Corendon (Dutch) Airlines, dan moet de fiets ook geboekt worden via fly.corendon.com. Dit kan vanaf zes weken tot vijf uur voor vertrek. Bij vluchten met andere luchtvaartmaatschappijen wordt er door het Contact Center contact opgenomen met de desbetreffende airline voor de kosten. Na betaling wordt de fiets door ons voor je aangemeld.

Duikbagage
Wil je duikbagage meenemen en vlieg je met Corendon (Dutch) Airlines vanaf een Nederlandse luchthaven naar Egypte (Sharm El Sheikh of Hurghada), dan mag je 15 kg duikuitrusting zonder betaling meenemen op voorwaarde dat je al bagage (min. 20 kg per persoon) hebt gekocht. Wanneer je meer dan 15 kg duikuitrusting per persoon meeneemt, kun je de rest binnen de betaalde ruimbagage meenemen. Vertrek je vanaf een Belgische luchthaven met Corendon Airlines, dan mag je gratis 15 kg aan duikuitrusting meenemen. Dit dien je telefonisch te reserveren via ons Contact Center of de website. Voorwaarde is wel dat je al bagage (min. 20 kg per persoon) hebt gekocht.
Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij, dan moet de duikbagage aangemeld worden via ons Contact Center. Wij nemen daarna contact op met de desbetreffende airline voor de kosten. Na betaling wordt de duikbagage door ons voor je aangemeld.

Corendon (Dutch) Airlines
Vlieg je met Corendon (Dutch) Airlines? Dan kun je jouw afwijkende bagage aanmelden via fly.corendon.com. Log in met je gegevens en selecteer onder het kopje ‘Afwijkende bagage en assistentie’ de afwijkende bagage die je aan wilt melden. Daarnaast vind je hier meer informatie over de tarieven. Lukt het niet via fly.corendon.com? Dan kun je de afwijkende bagage ook aanmelden door een e-mail te sturen naar bagage@corendon.nl.

Overige luchtvaartmaatschappijen
Voor overige luchtvaartmaatschappijen kun je een e-mail sturen naar bagage@corendon.nlWij helpen je met het aanmelden van de afwijkende bagage.