Voor het reserveren van een stoel berekenen de meeste luchtvaartmaatschappijen kosten. Deze kosten variëren per persoon per enkele reis, per stoelkeuze, bestemming en per luchtvaartmaatschappij.

Vlieg je met Corendon, Transavia, KLM of Turkish Airlines, dan kun je vooraf bij de betreffende luchtvaartmaatschappij stoelen reserveren.

Let op: vlieg je met een andere maatschappij, dan is het helaas niet mogelijk om vooraf stoelen te reserveren.

Corendon (Dutch) Airlines
Op elke Corendon vlucht is het mogelijk vooraf een stoelreservering te maken (vanaf zes weken tot vijf uur voor vertrek) via de website www.fly.corendon.com. Wanneer je vooraf geen stoel reserveert, krijg je automatisch een stoel toegewezen. Je kan dit op de luchthaven niet meer wijzigen. Dit geldt voor alle CD-, XC en XR-vluchten met vertrek vanaf Amsterdam.

Transavia
Bij Transavia kun je vanaf 6 weken tot 30 uur voor vertrek een stoel reserveren met jouw 7-cijferig reserveringsnummer van Corendon. Wil je een stoel reserveren? Klik dan hier.

KLM
Wanneer je met KLM vliegt, ontvang je na boeking je KLM boekingscode.
Deze code vind je terug op Mijn Corendon. Hiermee kun je direct voor je heen- en terugvlucht, tegen betaling, een stoelnummer reserveren.

Open de website van KLM, kies voor “Mijn reis” en “Met mijn boekingscode”. Wanneer het je niet lukt om een stoelnummer online te reserveren, betekent dit dat KLM de nog beschikbare zitplaatsen uitsluitend tijdens de online check-in (vanaf dertig uur voor vertrek) of op de luchthaven vrijgeeft.

Turkish Airlines
Vlieg je met Turkish Airlines, dan ontvang je 3 weken voor vertrek je Turkish Airlines boekingscode. Deze code vind je terug op je factuur. Hiermee kun je direct voor je heen- en terugvlucht kosteloos een stoelnummer reserveren.
Ga naar de website van Turkish Airlines en kies voor ‘Check-In/Manage booking’. Wanneer het je niet lukt om in te loggen, dan kan dit komen doordat er meerdere passagiers met dezelfde voor-/achternaam op de vlucht zitten. Het is dan alleen mogelijk om op de luchthaven een stoelvoorkeur door te geven.