Bij hotels maakt het personeel over het algemeen dagelijks schoon. In een 2- of 3-sterrenhotel kan de hoeveelheid lager liggen. Bij appartementen komen de schoonmakers meestal twee keer per week langs. De normen op het gebied van schoonmaak kunnen in het buitenland anders zijn dan je gewend bent in Nederland. Verwacht geen grote schoonmaak tijdens je verblijf.

Afhankelijk van de geboekte accommodatie verschonen de kamermeisjes of – jongens één tot twee keer per week het bedlinnen. Wanneer ze in de accommodatie het bedlinnen maar één keer per week verschonen, gebeurt dit aan het einde van de week. Als je dus één week in een accommodatie verblijft, voorzien het personeel je bed niet van schoon bedlinnen. Dit komt vaak voor in 2- en 3-sterrenhotels en appartementen. Per week ontvang je gemiddeld twee- tot driemaal schone handdoeken.

Problemen met betrekking tot de schoonmaak en het verschonen van het linnengoed kun je ter plaatste aangeven bij de receptie of reisleiding. Bij terugkomst van je vakantie kunnen wij hier namelijk niets meer aan doen.