Corendon (Dutch) Airlines – Huisdierenreglement

Algemene regels voor het vervoer van honden en katten

Wij bieden de service om aan boord van onze vluchten jouw huisdier mee te nemen. Dit geldt alleen voor honden en katten; overige huisdieren zijn helaas niet toegestaan.

Hieronder lees je welke voorwaarden hieraan zijn verbonden:
• In de cabine vervoeren wij maximaal één huisdier (PETC) in een bench van maximaal 47x30x27centimeter (LxBxH) en vijf kilogram (huisdier inclusief bench). De kosten zijn € 30,-  per enkele reis, te betalen bij de incheckbalie.
• In het vrachtruim vervoeren wij maximaal twee huisdieren (AVIH) in twee benches, in het speciaal hiervoor verwarmde gedeelte dat voorzien is van klimaat- en drukbeheersing. De kosten hiervoor zijn € 40,- per enkele reis, te betalen bij de incheckbalie.
• De maximale afmetingen van de beschikbare ruimte in het vrachtruim is 106x114x86 centimeter (LxBxH). Per aanvraag bekijkt het luchthavenpersoneel wat er beschikbaar is.
• Wanneer jouw huisdier meegaat in de cabine, plaatst het cabinepersoneel je op een stoel aan het raam.
• Alleen als je puppy’s meeneemt, mag je maximaal twee puppy’s uit hetzelfde nest in één bench plaatsen. Dit moet je van tevoren tijdens de aanvraag vermelden. Het gewicht en de afmetingen van de bench moeten aan dezelfde voorwaarden voldoen zoals hierboven beschreven. De kosten per bench zijn € 40,- per enkele reis, te betalen bij de incheckbalie.
• Je moet de aanvraag om een huisdier mee te nemen minimaal één week van tevoren indienen via het e-mailadres bagage@corendon.nl. De afdeling Traffic gaat vervolgens na of het maximum aantal huisdieren op de vlucht al is bereikt, waarna je zo snel mogelijk bericht krijgt of er voor jouw huisdier nog plek is. De aanvragen zijn altijd onder voorbehoud van vluchtwijzigingen. Dit geldt ook voor luchtvaartmaatschappij en het type toestel.
• Naast een bench moet je ook in het bezit zijn van een paspoort van jouw huisdier, voorzien van alle benodigde vaccinaties en andere gezondheidsinformatie over het huisdier. Het is verplicht om bij het inchecken en tijdens de vlucht deze informatie over het huisdier bij je te hebben.
• Belangrijk om te weten: onze bemanning mag jouw huisdier weigeren wanneer het onverantwoord lijkt om het te vervoeren of wanneer het dier zich misdraagt.

Blindengeleide-, hulp- en reddingshonden
• Deze speciaal getrainde hulphonden vervoeren wij gratis. Het bovenstaande reglement geldt niet voor blindengeleide-, hulp- en reddingshonden.
• Wel verzoeken wij je om aan ons door te geven dat je met een hulphond reist, zodat wij de bemanning van de vlucht op de hoogte kunnen stellen. Je kunt dit doorgeven via het e-mailadres bagage@corendon.nl.
• Een hulphond reist altijd mee in de cabine. De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
o De hond houdt geen stoel bezet
o Het cabinepersoneel plaatst de hond op een plek waar deze geen overlast veroorzaakt voor andere passagiers
o Het cabinepersoneel plaatst de hond niet bij een nooduitgang
o De hond draagt een muilkorf
o De begeleider is in het bezit van een paspoort en alle geldige gezondheidsdocumenten van de hond en is verplicht deze bij zich te hebben bij het inchecken en tijdens de vlucht
o Er kunnen maximaal twee hulphonden mee op een vlucht.

Vechthonden
Honden die vallen in één van de onderstaande categorieën mogen niet mee op onze vluchten. Hierbij maakt het niet uit of ze wel of geen stamboom hebben. Ook honden die qua bouw vergelijkbaar zijn aan de onderstaande rassen (zogenaamde vechthonden) mogen niet mee.
• Staffordshire Terriër, American Staffordshire Terriër of Pitbull Terriër
• Mastiff
• Tosa
• Rottweiler

Aansprakelijkheid
Corendon (Dutch) Airlines is niet aansprakelijk voor verwonding, verlies, ziekte of overlijden van het huisdier. Daarbij is Corendon (Dutch) Airlines ook niet aansprakelijk in het geval het huisdier de doorgang wordt geweigerd in andere landen, staten of territoria.

Andere luchtvaartmaatschappij
Heb je een vakantie geboekt bij Corendon maar vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij dan Corendon (Dutch) Airlines? Neem dan telefonisch contact op met ons Contact Center via telefoonnummer 023-751 06 06.