Heeft een baby een eigen stoel?

Corendon (Dutch) Airlines
Een baby tot twee jaar heeft zowel op de heen- als terugvlucht geen eigen stoel. Gedurende beide vluchten moet de baby bij één van de ouders op schoot. Wordt uw baby tijdens uw vakantie (met een maximale verblijfsduur van twee weken) twee jaar, dan beschouwt Corendon (Dutch) Airlines het kind nog steeds als een baby. Op de terugvlucht heeft het kind dus geen eigen stoel en worden er geen extra kosten berekend. Wanneer u toch graag een eigen stoel (tegen betaling) voor uw baby wenst, is het mogelijk dit tijdens uw reservering (telefonisch) aan te geven. Tijdens de start en landing dient u de baby wel op schoot te nemen.

KLM
Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt KLM de baby zowel voor de heen- als terugreis als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Transavia
Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Transavia de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Emirates
Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Emirates de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Pegasus
Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt Pegasus de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

AlMasria Universal Airlines
Reist u met een baby en wordt deze tijdens verblijf op de vakantiebestemming twee jaar, dan beschouwt AlMasria Universal Airlines de baby voor de terugvlucht als kind met een eigen stoel. Bij boeking via onze website wordt dit niet correct verwerkt. U dient dan ook rekening te houden met een prijscorrectie. Voor de juiste prijs neemt u contact op met het Contact Center.

Heeft een baby bagagevrijdom?
Nee, een baby heeft geen bagagevrijdom. U kunt uiteraard wel onder uw naam extra kilo’s boeken tegen betaling (bij vluchten met Corendon (Dutch) Airlines en Transavia met vertrek en aankomst op een Nederlandse luchthaven).

Mag een buggy, kinderwagen of maxi cosi mee?
Het is mogelijk om gratis óf 1 buggy óf 1 kinderwagen per kind mee te nemen tijdens de vlucht. Daarnaast mag u het hoognodige aan luiers, voeding etc. meenemen. Een lichtgewicht buggy die inklapbaar is, mag meegenomen worden tot aan de gate. Overige (niet inklapbare) buggy’s, kinderwagens kunt u gratis bij de check-in balie als ruimbagage inchecken. Als uw kinderwagen uit 2 delen bestaat, checkt u de kinderwagen in zijn geheel in. Alleen als één van de delen een opklikbaar (auto)kinderzitje/maxi cosi van maximaal 7 kg is, mag u het (auto)kinderzitje/maxi cosi meenemen tot aan de gate. U checkt dan alleen het onderstel in. Bij aankomst op de luchthaven ontvangt u de kinderwagen, buggy of maxi cosi bij de bagageband voor afwijkende bagage. Let op: u krijgt deze dus niet bij de gate.

Vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij, dan verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Kan de voeding voor mijn baby aan boord verwarmd worden?
Ja, babyvoeding kan aan boord van onze vluchten verwarmd worden.

Heeft een kind een eigen stoel?
Kinderen vanaf 2 jaar hebben een eigen stoel.

Heeft een kind bagagevrijdom?
Voor vluchten met Corendon (Dutch) Airlines en Transavia met vertrek vanaf en aankomst op een Nederlandse luchthaven dient u ruimbagage bij te boeken. Voor meer informatie over bagage zie www.corendon.nl/bagage.

Vliegt u met een andere luchtvaartmaatschappij, dan verwijzen wij u naar de website van de desbetreffende luchtvaartmaatschappij.

Mag een kind bij de nooduitgang zitten?
Nee, een kind mag vanwege de vliegveiligheid niet bij de nooduitgang zitten.

Zijn er speciale kindermaaltijden aan boord?
Nee, er worden geen speciale kindermaaltijden aan boord van onze vluchten geserveerd. Op onze chartervluchten (Corendon (Dutch) Airlines, Transavia, Pegasus etc.) is het mogelijk om à la carte (dus tegen betaling) eten en drinken te verkrijgen. Op de KLM vluchten naar Curaçao is het mogelijk om een kindermaaltijd aan te vragen. Dit kan via de website van KLM.

Mag een kind alleen reizen?
Het is mogelijk om uw kind in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar alleen te laten reizen, mits u voldoet aan een aantal voorwaarden.

1. Uw kind moet begeleid worden naar de luchthaven van vertrek door een volwassene. Dit altijd met toestemming van de ouders of legale voogden.
2. Deze volwassene dient ons grondpersoneel of de afhandelingsinstantie op de luchthaven van vertrek te voorzien van de benodigde reisdocumenten van het kind, een schriftelijk bewijs van vrijwaring en geldige legitimatie.
3. De kosten om uw kind alleen te laten reizen, dienen op de luchthaven van vertrek voldaan te worden.

Alleenreizend kind naar en van Curaçao
Alle kinderen die alleen naar en van Curaçao reizen (waaronder kinderen van 15 tot en met 17 jaar voor wie geen Unaccompanied Minor-service is gereserveerd) moeten een schriftelijke reistoestemming meenemen die door de ouder(s) of wettelijke voogd is ondertekend, plus een identiteitsbewijs van een ouder of voogd.

Mag een kind met waterpokken of andere kinderziektes reizen?
Nee, dit mag niet.

Ouder en kind met verschillende achternaam
Heeft de ouder een andere achternaam dan het kind en reist de ouder samen met het minderjarige kind buiten het Schengengebied? Dan wordt er gecontroleerd of er daadwerkelijk een ouder-kindrelatie is. Doel van deze extra controle is om kindontvoeringen tegen te gaan. Binnen het Schengengebied vinden meestal geen grenscontroles plaats. Hier wordt dus ook geen onderzoek naar de ouder-kindrelatie gedaan.

Bij paspoortcontrole op Nederlands grondgebied heeft de Koninklijke Marechaussee altijd toegang tot de Basisregistratie Personen en het Centraal Gezagsregister. Daarin kan de Koninklijke Marechausse bij twijfel nagaan wie de ouders van het kind zijn of wie het ouderlijk gezag heeft.

Sommige landen eisen een verklaring waaruit blijkt dat de meereizende ouder ook daadwerkelijk de ouder is of het gezag heeft. Informeer hiernaar bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming.

Daarnaast kan een ouder de naam van de (ex-) echtgenoot of geregistreerd partner in zijn of haar reisdocument laten opnemen. Als de (ex-) partner dezelfde achternaam heeft als het meereizende kind kan dat bijdragen aan een vlotte grenspassage.

Meereizend kind met iemand anders dan de ouders
Reist een kind met iemand mee anders dan de ouders, bijvoorbeeld een familielid, dan eisen sommige landen een verklaring waarin de ouders toestemming (toestemmingsverklaring) geven voor deze reis. U kunt bij de ambassade of het consulaat van het land van bestemming informeren naar de toelatingseisen die voor dit land gelden. De Koninklijke Marechaussee biedt informatie over grenscontrole aan de Nederlandse grens.