Bij Corendon Dutch Airlines mag je als aanstaande moeder, onder voorwaarden, tot 36 weken van je zwangerschap vliegen. Hieronder vind je meer informatie over vliegen met zwangerschap en welke documenten je nodig hebt en waar op te letten als je in het vliegtuig stapt.

Bij Corendon Dutch Airlines kan tot 30 weken gereisd worden zonder zwangerschapsverklaring. 

Bij een zwangerschap van 30 weken t/m 35 weken is een zwangerschapsverklaring nodig. Vanaf 36 weken zwangerschap is vliegen met Corendon Dutch Airlines niet meer toegestaan.  

Belangrijk: je wordt geacht de informatie aangaande je zwangerschap door te geven aan ons servicepersoneel bij de incheckbalie.

De zwangerschapsverklaring moet: 

Opgesteld in het Engels en ondertekend zijn door een arts of verloskundige, deze mag niet meer dan 6 dagen voor je vertrek van je vlucht zijn uitgegeven. Hierin moet men vermelden hoeveel weken zwanger het betreft en wat de uitgerekende datum is. Ook dient men te vermelden over eventuele medische belemmeringen of complicaties.  

Wij raden je aan meerdere fotokopieën van de medische verklaring bij je te hebben, omdat er bij de check-in en/of door het cabinepersoneel om gevraagd kan worden. 

In enkele gevallen dien je een Indemnity Form (vrijwaringsverklaring ) in te vullen en ondertekenen bij de check-in. Daarin staat dat Corendon Dutch Airlines niet aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele complicaties tijdens de reis. 

Vanaf 7 dagen dagen na de geboorte van je baby is het weer toegestaan te reizen met het vliegtuig.

Uitzonderingen: Bij een twee-of meerlingzwangerschap van 30 weken t/m 31 weken is een zwangerschapsverklaring nodig. Vanaf 32 weken zwangerschap is vliegen met Corendon niet meer toegestaan.  

Overige maatschappijen

Voor actuele informatie en voorwaarden van overige maatschappijen verwijzen wij je naar de website van de desbetreffende maatschappij.