Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Belgisch paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 6 maanden geldig te zijn bij binnenkomst in Turkije.

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

Corendon Vliegvakanties biedt u nu de mogelijkheid om uw visum makkelijk en veilig aan te schaffen via een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is niet alleen in het Nederlands, maar biedt u ook meerdere betalingsmogelijkheden aan zoals bijvoorbeeld Ideal, Paypal en Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 40,95 en u kunt dit visum aanvragen via www.visa4turkey.be/corendon.

Wanneer u uw visum heeft aangevraagd, wordt dit per e-mail naar u toegezonden. Het visum dient u uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

U kunt eventueel een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije. Dit visum kost € 25,- en wordt verstrekt conform de huidige visumprocedure. Houdt echter wel rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.