Corendon: Sponsoring

Corendon: Sponsoring

Corendon steunt sportstad Haarlem

Corendon Vliegvakanties is niet alleen de meest succesvolle Nederlandse touroperator van de afgelopen jaren. Corendon is ook een belangrijke ondersteuner van sportverenigingen in wat wij noemen ‘groot Haarlem’ (Haarlem en omgeving inclusief Amsterdam). Waardoor Corendon anderen laat meegenieten van haar commerciële succes.

Corendon de sponsor

Het ‘vlaggenschip’ van deze activiteiten is natuurlijk de honkbalvereniging Corendon Kinheim. Nadat Corendon hoofdsponsor werd van deze prachtige Haarlemse honkbalvereniging werd Corendon Kinheim al tweemaal kampioen van Nederland en in 2007 ook winnaar van de Europese titel!

Corendon Kinheim

Corendon Kinheim

Corendon Kinheim

Team Corendon

Vanaf 2011 is Corendon Vliegvakanties als sponsor verbonden aan de schaatsploeg die datzelfde jaar opgericht is door Renate Groenewold, Chiel van Praag en Martijn Kabbes. Vanaf 1 mei 2012 is Corendon zelfs de trotse hoofdsponsor en naamgever van de ploeg, die vanaf dat moment als Team Corendon door het leven gaat.

De afgelopen jaren werden de sportieve successen aan elkaar geregen door de schaatsploeg. Onder leiding van Renate Groenewold en de huidige hoofdcoach Jan van Veen behaalde de 'crew' van Team Corendon diverse podiumplaatsen en (inter)nationale successen. De kroon op het succes behaalde de ploeg tijdens de Olympische Spelen in Sotsji. Hier behaalden Jan Blokhuijsen, Lotte van Beek en Marrit Leenstra maar liefst 5 medailles, waaronder 3 gouden.

Voor het schaatsseizoen 2014-2015 bestaat de ploeg uit vier Olympisch kampioenen. Naast bovengenoemde drie, werd Koen Verweij namelijk aangetrokken door de ploeg. Hiermee heeft Team Corendon op dit moment de Wereld, Europees en Nederlands Kampioen Allround aan boord.

Naast de vier Olympisch kampioenen, bestaat de ploeg verder uit Maurice Vriend, Sjoerd de Vries, Marije Joling, Renz Rotteveel en Robert Bovenhuis. De staf bestaat uit hoofdcoach Jan van Veen en zijn assistenten Jurre Trouw en Peter Kolder.

De focus en ambitie van Team Corendon is gericht op het winnen van nationale en internationale titels bij het dames- en heren allrounden en op de individuele midden- en langeafstanden. Het verdedigen van de Europese- en Wereldtitels Allround van Blokhuijsen en Verweij staat komend seizoen boven aan de lijst.
Kortom: "Vliegend naar GOUD!"

Team Corendon

Namens het sponsorfonds Corendon,

Jan van den Heuvel

Joop Kuijk