Voor reizen naar Turkije dient u in het bezit te zijn van een Nederlands paspoort met minimaal één lege visumpagina of een nationale identiteitskaart. Beide dienen minstens nog 60 dagen na afloop van de visumperiode geldig te zijn. Dit betekent dat uw reisdocument bij de aanvang van geldigheid van een nieuw visum nog minimaal 8 maanden geldig moet zijn.

Voor Turkije heeft u tevens een visum nodig. U dient het visum (een E-visum) voor vertrek aan te schaffen.

Corendon biedt u de mogelijkheid om uw visum makkelijk en veilig aan te schaffen via www.visa4turkey.nl/corendon een betrouwbare partner in Nederland. Deze website is in het Nederlands en biedt u verschillende betalingsmogelijkheden zoals Ideal, Paypal en Mister Cash. De kosten van dit visum bedragen € 25,95. Heeft u vragen over het visum, bijvoorbeeld de leveringsdatum, neem dan contact op met Visa 4 Turkey.

U kunt het visum ook rechtstreeks aanvragen via https://www.evisa.gov.tr/nl/.

De Nederlandstalige website van het Turkse Ministerie van Toerisme. De kosten van dit visum bedragen $ 20,-. U kunt dit bedrag met een creditcard of via Ideal betalen.

Wanneer u uw visum heeft aangevraagd, wordt dit per e-mail naar u toegezonden. Het visum dient u uit te printen en mee te nemen naar Turkije. Let er voor beide websites op dat de naam wordt gebruikt, zoals die in het paspoort staat en dat de overige gegevens ook correct zijn. Wijzigingen zijn achteraf niet meer mogelijk.

U kunt eventueel een regulier visum kopen bij binnenkomst in Turkije, maar aanbevolen wordt het visum vóór vertrek aan te schaffen. Het papieren visum wordt tot nader order aan de grens verstrekt conform de huidige visumprocedure. De kosten bedragen € 25,- per visum. Houd rekening met lange wachtrijen aangezien er maar enkele verkooppunten beschikbaar zijn.