Wanneer je met gips vliegt, houd dan rekening met drukverschillen in de cabine. Hierdoor kunnen je handen en voeten opzetten, waardoor vooral gesloten gips strak kan gaan zitten. Voorafgaande aan de vlucht kun je contact opnemen met je gipsmeester om bijvoorbeeld een spalk, brace of afneembaar gips aan te brengen. Hiermee heb je minder last van drukverschillen. Het kan ook helpen als het gips in de lengte gespleten of open gezaagd wordt.

Wanneer je besluit om met gesloten gips te vliegen, adviseren wij je om dit alleen te doen na akkoord van je dokter en op vertoning van een doktersverklaring dat het veilig is om met gesloten gips in een drukcabine te reizen.

Corendon Airlines (CAI) en Corendon Dutch Airlines (CND) bieden geen ‘legrest service’ aan. Daarom is het niet mogelijk om tijdens de vlucht met je been omhoog te zitten. In verband met veiligheidsredenen is het noodzakelijk om tijdens de start en landing rechtop te zitten. Als dit niet mogelijk is, is het helaas niet toegestaan om te vliegen.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij en vlieg je met gips? Kijk dan hier voor meer informatie.

Lees hier alle informatie over reizen met een beperkte mobiliteit.