Vlieg je met Corendon Airlines (CAI) of Corendon Dutch Airlines (CND) en wil je een scootmobiel meenemen aan boord? Dan wordt deze in het ruim van het vliegtuig vervoerd. Het is nodig om dit vooraf, het liefst direct bij boeking en uiterlijk 48 uur voor vertrek, bij ons Contact Center te melden. Wij zorgen er dan voor dat de scootmobiel bij de luchtvaartmaatschappij wordt aangemeld. Wij vragen je om bij deze aanmelding het gewicht, de afmetingen en het type accu of batterij van de scootmobiel aan ons door te geven. Alleen scootmobielen met een droge accu worden aan boord geaccepteerd. Scootmobielen met een natte accu worden helaas niet geaccepteerd en scootmobielen met een lithium- of gelaccu worden afhankelijk van de sterkte aan boord geaccepteerd.

Gewicht en afmetingen van je scootmobiel
Je scootmobiel kan alleen rechtop worden vervoerd als deze maximaal 86 cm hoog is. Scootmobielen hoger dan 86 cm worden op de zijkant vervoerd. Wanneer je scootmobiel zwaarder is dan 32 kg en/of hoger dan 86 cm, wordt gecontroleerd of je scootmobiel mee aan boord kan. Dit doen wij naar aanleiding van je scootmobielaanmelding via ons Contact Center.

Voorbereiden voor het inchecken
De volgende voorbereidingen zijn nodig om je scootmobiel mee aan boord mee te nemen:

  • Bij scootmobielen met een droge accu moeten de accupolen worden losgekoppeld. Dit voorkomt kortsluiting. Op de luchthaven is geen gereedschap aanwezig om je scootmobiel te demonteren.
  • Bij scootmobielen met een gelaccu is het niet noodzakelijk om de accupolen los te koppelen.
  • Accu’s of batterijen moeten in een stevige verpakking worden vervoerd. Bij het inchecken wordt gecontroleerd of beide polen geïsoleerd zijn of voorzien van kapjes.
  • Wij adviseren je om bijvoorbeeld tiewraps mee te nemen, waarmee je losse onderdelen zoals de accu, stevig aan de rolstoel kunt bevestigen. Dit wordt bij het inchecken gecontroleerd.
  • Als de droge batterij niet losgekoppeld kan worden, moet er een mainswitch of masterswitch aanwezig zijn die in de uit- of off-stand staat of is het nodig dat er een control unit is die je kunt loskoppelen.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij en wil je een scootmobiel meenemen aan boord? Kijk dan hier voor meer informatie.

Lees hier alle informatie over reizen met een beperkte mobiliteit.