Vlieg je met Corendon Airlines (CAI) of Corendon Dutch Airlines (CND) en wil je een rolstoel meenemen aan boord? Dan wordt deze in het ruim van het vliegtuig vervoerd. Het is nodig om dit vooraf, het liefst direct bij boeking en uiterlijk 48 uur voor vertrek, bij ons Contact Center te melden. Wij zorgen er dan voor dat de rolstoel bij de luchtvaartmaatschappij wordt aangemeld. Wij vragen je om bij deze aanmelding het gewicht en de afmetingen van de rolstoel aan ons door te geven. Wanneer je met een elektrische rolstoel reist, is het ook nodig om dit aan ons door te geven.

Gewicht en afmetingen van de rolstoel
Je rolstoel kan alleen rechtop worden vervoerd als deze maximaal 86 cm hoog is. Is je rolstoel hoger dan 86 cm? Dan wordt deze op de zijkant vervoerd. Wanneer je rolstoel zwaarder is dan 32 kg en/of hoger dan 86 cm, controleren wij of je rolstoel mee aan boord kan. Dit doen wij naar aanleiding van je rolstoelaanmelding via ons Contact Center.

Elektrische rolstoelen
Reis je met een elektrische rolstoel met batterij of accu? Houd dan ook rekening met het volgende:

  • Alleen rolstoelen met een droge accu worden aan boord geaccepteerd.
  • Rolstoelen met een lithium- of gelaccu worden afhankelijk van de sterkte aan boord geaccepteerd.
  • Rolstoelen met een natte accu worden helaas niet aan boord geaccepteerd

De volgende voorbereidingen zijn nodig om een elektrische rolstoel mee aan boord te nemen:

  • Bij rolstoelen met een droge accu moeten de accupolen worden losgekoppeld. Dit voorkomt kortsluiting. Op de luchthaven is geen gereedschap aanwezig om je rolstoel te demonteren.
  • Bij rolstoelen met een gelaccu is het niet noodzakelijk om de accupolen los te koppelen.
  • Accu’s of batterijen moeten in een stevige verpakking worden vervoerd. Bij het inchecken wordt gecontroleerd of beide polen geïsoleerd zijn of voorzien van kapjes.
  • Wij adviseren je om bijvoorbeeld tiewraps mee te nemen, waarmee je losse onderdelen zoals de accu, stevig aan de rolstoel kunt bevestigen. Dit wordt bij het inchecken gecontroleerd.
  • Als de droge batterij niet losgekoppeld kan worden, moet er een mainswitch of masterswitch aanwezig zijn die in de uit- of off-stand staat of is het nodig dat er een control unit is die je kunt loskoppelen.

Rolstoelen meenemen als bagage
Wil je een rolstoel voor iemand anders als bagage meenemen? Dan wordt hiervoor het (over)bagagetarief berekend. Je kunt telefonisch via ons Contact Center, tussen 6 weken en 5 uur voor vertrek via fly.corendon.com of op de luchthaven tegen een hoger bagagetarief de bagage reserveren.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij en wil een rolstoel meenemen aan boord? Kijk dan hier voor meer informatie.

Bekijk hier alle informatie over reizen met een beperkte mobiliteit.