Wanneer je reist naar een bestemming binnen de Europese Unie (inclusief Bonaire en Curaçao) en Schengen, en landen die dit bewijs hebben erkend, kun je gebruik maken van het EU Digitaal Corona Certificaat (EU DCC). Het EU DCC maakt het makkelijker om te reizen binnen de Europese Unie tijdens COVID-19. Een coronabewijs om te reizen binnen de EU kan zijn:

  • Een vaccinatiebewijs;
  • Een herstelbewijs; of
  • Een negatieve testuitslag.

In Nederland kun je via de CoronaCheck-app een digitaal coronabewijs maken. Of op CoronaCheck.nl een papieren bewijs uitprinten. De app en de website maken hiervan een QR-code voor gebruik in het buitenland.

Let op: sommige EU-landen hanteren aanvullende voorwaarden voor reizigers uit Nederland waardoor niet alle coronabewijzen worden toegestaan of een bepaalde geldigheidsduur hebben. Raadpleeg daarom voor vertrek onze maatregelenpagina om te kijken welk bewijs je nodig hebt om te kunnen reizen naar jouw vakantiebestemming.