Een aantal bestemmingen die Corendon aanbiedt verplicht reizigers om zich te laten testen op corona. Wil je weten of voor jouw bestemming een Antigeen Sneltest verplicht is? Klik dan hier. Lees hier of je een Antigeen Sneltest nodig hebt bij het terugreizen naar Nederland via een Nederlandse, Belgische of Duitse luchthaven.

Wat is een Antigeen Sneltest?
Bij een Antigeen Sneltest wordt gekeken of er genetisch materiaal (RNA) van het COVID-19 virus in de neus- of keelholte zit. Na afname van de test ontvang je gewoonlijk binnen 30 tot 60 minuten de uitslag met gezondheidsverklaring.  Zo kun je enkele uren voor vertrek nog een Antigeen Sneltest laten afnemen.

Voor wie is een Antigeen Sneltest verplicht?

Bekijk op onze maatregelen per bestemming pagina of een test verplicht is voor jouw bestemming. Hier staat ook of een Antigeen sneltest daarvoor voldoende is.

Waar moet de afgenomen Antigeen Sneltest aan voldoen?

  • Het testresultaat moet negatief zijn.
  • De Antigeen Sneltest moet afgenomen zijn binnen het maximale aantal uren voor vertrek of aankomst. Dit is afhankelijk van de bestemming. Meer informatie hierover vind je op de pagina Maatregelen op de bestemming.
  • Je moet naast de testuitslag een gezondheidsverklaring ontvangen. Deze moet je tijdens je reis kunnen aantonen.

Ik ben gevaccineerd, moet ik alsnog een Antigeen Sneltest laten afnemen?
Voor sommige bestemmingen moet je alsnog een Antigeen Sneltest laten afnemen. Bekijk hier voor welke bestemmingen dit geldt.

Wat als de uitslag van mijn Antigeen Sneltest positief is?
Helaas mag je dan niet op vakantie of terug naar huis vliegen. Meer informatie over de praktische gevolgen vind je hier.

Antigeen Sneltest bijboeken
Wanneer jouw bestemming een Antigeen Sneltest verplicht stelt voorafgaand aan vertrek vanuit Nederland naar die bestemming, dan biedt Corendon in samenwerking met HealthCheckCenter haar klanten deze test tegen een zeer gunstig tarief aan. Dit kan worden bijgeboekt via ‘Mijn Corendon’. Op de website www.corendon.nl/antigeen-sneltest lees je hier meer informatie over.