Voor alle bestemmingen geldt momenteel een testverplichting voorafgaand aan je terugreis naar Nederland. Op deze pagina lichten wij graag puntsgewijs toe wat er gebeurt wanneer je voorafgaand aan je terugvlucht positief test.

 • Alle reizigers vanaf 12 jaar moeten sinds 22 december 2021 bij terugkomst in Nederland uit een gebied buiten de Europese Unie, een negatieve testuitslag kunnen tonen. Dit moet een NAAT(PCR)-test zijn die maximaal 48 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen of een antigeensneltest die maximaal 24 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen. Een negatieve testuitslag is ook verplicht wanneer je in het bezit bent van een bewijs van volledige vaccinatie bij vertrek uit Nederland of een herstelbewijs.
 • Een overzicht van testlocaties ter plaatse waar je zelf een afspraak kunt maken vind je hier. De kosten voor deze test zijn voor eigen rekening.
 • Wanneer blijkt dat jij of iemand uit je reisgezelschap positief test, dan vragen wij je dit direct te melden bij onze reisleiding ter plaatse.
 • Daarna moet je contact opnemen met je reisverzekering. Wij adviseren al onze klanten dringend om een goede reisverzekering af te sluiten. Wanneer je naar een land afreist met een oranje reisadvies, is het belangrijk dat je ook checkt of je reisverzekering in dat geval de kosten dekt. Je reisverzekering is je eerste aanspreekpunt voor het vergoeden van bijkomende kosten zoals de extra hotelovernachtingen en de gewijzigde terugvlucht. Het is mogelijk dat je verzekering van je vraagt om eerst de kosten zelf voor te schieten, waarna het bedrag later wordt terugbetaald. Je kunt dit checken in de polisvoorwaarden van jouw verzekering.

Voor boekingen gemaakt vanaf 19 januari 2022 geldt:

 • Heb je op 19 januari of later je boeking gemaakt en test je ter plaatse positief voorafgaande aan je terugvlucht, dan vergoedt Corendon alleen de kosten van de extra hotelovernachtingen (in quarantaine) en de latere terugvlucht wanneer je voorafgaande aan je reis een reisverzekering hebt afgesloten én volledig gevaccineerd bent. Beide moet je ter plaatse kunnen aantonen. Hiervoor is de polis van je verzekering én je digitale of geprinte vaccinatiebewijs nodig dat bewijst dat je bij vertrek vanuit Nederland volledig gevaccineerd was (2 vaccinaties). Bij dit bewijs moet je naam en geboortedatum te controleren zijn met je identiteitsbewijs.
 • We vergoeden alléén de kosten voor de reiziger die positief is getest. Wanneer een andere reiziger uit het gezelschap besluit om ook later terug te reizen, zijn de bijkomende kosten voor die persoon zelf. Wanneer deze reiziger later alsnog positief test, zijn alle extra kosten voor deze reiziger zelf.
 • Wanneer een kind tot en met 11 jaar positief test, vergoeden wij de kosten altijd. Voor een kind van 12 jaar tot en met 17 jaar gelden dezelfde regels als voor een volwassene. Wanneer een kind tot en met 17 jaar positief test voorafgaand aan de terugvlucht, vergoeden wij ook de extra kosten voor één volwassene uit het reisgezelschap die volledig gevaccineerd was bij vertrek vanuit Nederland en voorafgaande aan de reis een reisverzekering heeft afgesloten.

Voor boekingen gemaakt t/m 18 januari 2022 geldt:

 • Wanneer je geen reisverzekering hebt of wanneer jouw reisverzekering bepaalde kosten niet vergoedt en je kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd was bij vertrek uit Nederland, dan zullen wij de kosten voor de positief geteste reiziger vergoeden. Ter plaatse heb je je digitale of geprinte vaccinatiebewijs nodig dat bewijst dat je bij vertrek vanuit Nederland volledig gevaccineerd was (2 vaccinaties). Bij dit bewijs moet je naam en geboortedatum te controleren zijn met je identiteitsbewijs. Wanneer je niet volledig gevaccineerd bent bij vertrek uit Nederland, vergoeden wij de kosten niet.
 • We vergoeden alléén de kosten voor de reiziger die positief is getest. Wanneer een andere reiziger uit het gezelschap besluit om ook later terug te reizen, zijn de bijkomende kosten voor die persoon zelf. Wanneer deze reiziger later alsnog positief test, zijn alle extra kosten voor deze reiziger zelf.
 • Wanneer een kind tot en met 11 jaar positief test, vergoeden wij de kosten altijd. Voor een kind van 12 jaar tot en met 17 jaar gelden dezelfde regels als voor een volwassene. Wanneer een kind tot en met 17 jaar positief test voorafgaand aan de terugvlucht, vergoeden wij ook de extra kosten voor één volwassene uit het reisgezelschap. De voorwaarde is wel dat deze volwassene volledig gevaccineerd is tegen corona bij vertrek uit Nederland.
 • Voor boekingen gemaakt t/m 31 oktober 2021 vergoeden wij de extra overnachtingen en wijzigen wij kosteloos de latere terugvlucht wanneer je ter plaatse positief test voorafgaand aan je terugvlucht.
 • Wanneer je in quarantaine moet, gelden de lokale regels rondom jouw quarantaineverblijf en de lokale regels om jezelf opnieuw te laten testen. Vanuit Corendon hebben wij hier geen enkele invloed op.
 • Ongeacht het wel of niet vergoeden van kosten, staan wij je altijd bij met raad en daad en regelen wij de gewijzigde terugvlucht voor jou. Onze reisleiding helpt je hierbij.
 • Wij kunnen je geen concrete toezegging doen over het moment waarop je weer naar huis kunt vliegen. We bekijken samen met jou welke vluchten mogelijk zijn, waarbij we in eerste instantie altijd zullen kiezen voor een vlucht van onze eigen airline wanneer dat mogelijk is. Wanneer dit niet mogelijk is, kijken we bij welke externe airlines er plaats is. Wanneer Corendon de kosten van de terugvlucht betaalt, zal de prijs van de vlucht meespelen in de uiteindelijke keuze.