Vanwege een toename in het aantal COVID-19 gevallen op de Canarische Eilanden, heeft de lokale overheid besloten om op de eilanden Gran Canaria, Lanzarote, Tenerife en Fuerteventura een 3G-maatregel in te voeren. Vanaf 24 december 2021 geldt voor alle binnenruimtes waar minimaal 30 personen aanwezig zijn, zoals restaurants, bars en fitnessruimtes een 3G-beleid. Dit geldt ook voor de restaurants en bars in hotels.

Om toegang te krijgen tot deze binnenruimtes ben je verplicht een digitaal coronabewijs (EU DCC) te laten zien dat verwijst naar één van de drie volgende documenten:

  • Een bewijs van volledige vaccinatie met een EMA- of WHO-erkend vaccin (de laatste dosis moet minimaal 14 dagen of langer geleden zijn toegediend). Wanneer je één dosis hebt ontvangen omdat je hersteld bent van COVID-19, moet je een QR-code hebben waarin staat ‘1 van 1 vaccinaties ontvangen’.
  • Een herstelbewijs (minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen oud).
  • Een negatief testbewijs van een NAAT(PCR)-test (maximaal 72 uur oud) of een antigeentest (maximaal 48 uur oud).
Wij raden aan om altijd een geprinte versie van jouw vaccinatie-, herstel- of negatieve testbewijs mee te nemen naast de digitale QR-code in de CoronaCheck-App. Kijk voor meer informatie op onze maatregelenpagina en de site van de lokale overheid.