De Nederlandse overheid heeft zaterdag 18 december aangekondigd dat alle reizigers vanaf 12 jaar uit landen buiten de EU/Schengen, vanaf 22 december 2021 bij terugkomst in Nederland een negatieve testuitslag moeten tonen. Dit moet een NAAT(PCR)-test zijn die maximaal 48 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen of een antigeensneltest die maximaal 24 uur voor vertrek naar Nederland is afgenomen. Een negatieve testuitslag is ook verplicht wanneer je in het bezit bent van een bewijs van volledige vaccinatie of herstel. Bonaire en Curaçao zijn uitgezonderd van deze verplichting. Meer informatie over het testbewijs vind je op onze maatregelenpagina.

Let op: bij het terugreizen naar Nederland vanuit een bestemming binnen de EU/Schengen met kleurcode geel of oranje, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar een coronabewijs nodig. Dit kan een vaccinatie-, herstel-, of testbewijs zijn. Deze verplichting geldt ook bij het reizen vanuit Bonaire en Curaçao. Meer informatie over het coronabewijs en de kleurcode van jouw vakantiebestemming vind je hier.