Voor boekingen gemaakt vanaf 19 januari 2022 geldt:

Heb je op 19 januari  2022 of later je boeking gemaakt en test je ter plaatse positief voorafgaande aan je terugvlucht, dan vergoedt Corendon alleen de kosten van de extra hotelovernachtingen (in quarantaine) en de latere terugvlucht wanneer je voorafgaande aan je reis een reisverzekering hebt afgesloten én volledig gevaccineerd bent. Beide moet je ter plaatse kunnen aantonen. Hiervoor is de polis van je verzekering én je digitale of geprinte vaccinatiebewijs nodig dat bewijst dat je bij vertrek vanuit Nederland volledig gevaccineerd was (2 vaccinaties). Bij dit bewijs moet je naam en geboortedatum te controleren zijn met je identiteitsbewijs. Dit geldt voor alle personen vanaf 12 jaar en ouder. Voor kinderen tot en met 11 jaar vergoeden wij standaard de extra hotelovernachtingen en de terugvlucht wel, ongeacht het kleuradvies van het land.

Wij zullen je altijd helpen bij het regelen van een alternatieve terugvlucht. We bekijken samen met jou welke vluchten mogelijk zijn, waarbij we in eerste instantie altijd zullen kiezen voor een vlucht van onze eigen airline wanneer dat mogelijk is. Wanneer dit niet mogelijk is, kijken we bij welke externe airlines er plaats is. Wanneer Corendon de kosten van de terugvlucht betaalt, zal de prijs van de vlucht meespelen in de uiteindelijke keuze.
Let op: Wanneer je zonder overleg met ons zelf een alternatieve terugvlucht boekt, zullen wij geen kosten vergoeden.

Alle bovenstaande vergoedingen gelden alléén voor de positief geteste reiziger*, niet voor de rest van het reisgezelschap. Wanneer andere reizigers uit het gezelschap ervoor kiezen om op de bestemming te blijven dan komen de kosten voor verlenging van verblijf en wijziging van de terugvlucht voor eigen rekening. Wanneer deze reizigers later alsnog positief testen, zijn alle extra kosten voor deze reizigers zelf.

*Wanneer een kind tot en met 17 jaar positief test voorafgaand aan de terugvlucht, vergoeden wij ook de extra kosten voor één volwassene uit het reisgezelschap die volledig gevaccineerd was bij vertrek vanuit Nederland en voorafgaande aan de reis een reisverzekering heeft afgesloten.

Voor boekingen gemaakt t/m 18 januari 2022 geldt:

Wij vergoeden de extra hotelovernachtingen en je terugvlucht als je kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd was bij vertrek uit Nederland en wanneer deze kosten niet worden vergoed door je reisverzekering. Ter plaatse heb je je digitale of geprinte vaccinatiebewijs nodig dat bewijst dat je bij vertrek vanuit Nederland volledig gevaccineerd was (2 vaccinaties). Bij dit bewijs moet je naam en geboortedatum te controleren zijn met je identiteitsbewijs. Wanneer je niet volledig gevaccineerd bent bij vertrek uit Nederland, vergoeden wij de kosten niet. Dit geldt voor alle personen vanaf 12 jaar en ouder. Voor kinderen tot en met 11 jaar vergoeden wij standaard de extra hotelovernachtingen en de terugvlucht wel, ongeacht het kleuradvies van het land.

Wij zullen je altijd helpen bij het regelen van een alternatieve terugvlucht. We bekijken samen met jou welke vluchten mogelijk zijn, waarbij we in eerste instantie altijd zullen kiezen voor een vlucht van onze eigen airline wanneer dat mogelijk is. Wanneer dit niet mogelijk is, kijken we bij welke externe airlines er plaats is. Wanneer Corendon de kosten van de terugvlucht betaalt, zal de prijs van de vlucht meespelen in de uiteindelijke keuze.
Let op: Wanneer je zonder overleg met ons zelf een alternatieve terugvlucht boekt, zullen wij geen kosten vergoeden.

Alle bovenstaande vergoedingen gelden alléén voor de positief geteste reiziger*, niet voor de rest van het reisgezelschap. Wanneer andere reizigers uit het gezelschap ervoor kiezen om op de bestemming te blijven dan komen de kosten voor verlenging van verblijf en wijziging van de terugvlucht voor eigen rekening. Wanneer deze reizigers later alsnog positief testen, zijn alle extra kosten voor deze reizigers zelf.

*Wanneer een kind tot en met 17 jaar positief test voorafgaand aan de terugvlucht, vergoeden wij ook de extra kosten voor één volwassene uit het reisgezelschap. De voorwaarde is wel dat deze volwassene volledig gevaccineerd is tegen corona bij vertrek uit Nederland.

Voor boekingen gemaakt tot en met 31 oktober 2021 vergoeden wij de extra overnachtingen en wijzigen wij kosteloos de latere terugvlucht wanneer je ter plaatse positief test voorafgaand aan je terugvlucht.

Quarantainehotel – belangrijke informatie
Als je in een quarantainehotel moet verblijven, dan bepaalt de overheid in dat land waar je verblijft. Houd er rekening mee dat Corendon daar geen invloed op heeft. Het is mogelijk dat het quarantainehotel een andere classificatie heeft dan het hotel dat je zelf hebt geboekt. Het quarantainehotel heeft wel altijd basisfaciliteiten, zoals een douche en toilet op de kamer en dagelijks drie maaltijden. Als het quarantainehotel vol zit dan kan de lokale overheid besluiten dat je eerst nog in het door jou geboekte hotel verblijft. Je moet daarna gelijk naar het quarantainehotel zodra daar ruimte vrijkomt; dat kan op elk moment van de dag zijn.