Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een niet EU-land komen met een oranje reisadvies. Let op: Een digitaal vaccinatiebewijs of een digitaal negatief testresultaat, zoals in de Corona Check App wordt niet geaccepteerd. Deze app is alleen geldig binnen de EU. Neem daarom je negatieve testresultaat of vaccinatiebewijs geprint mee. Je kunt hier de internationale versie (QR-code) van je vaccinatie- of testbewijs printen om mee te nemen.

Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag.

Waar kan ik mij op niet EU-bestemmingen laten testen?
Hieronder vind je alle bestemmingen met testlocaties waar je als Corendon klant tegen betaling terecht kunt voor een test.
Egypte: https://www.corendon.nl/klantenservice/blog/2021/09/30/waar-kan-ik-de-antigeen-sneltest-in-egypte-af-laten-nemen/
Gambia: informatie volgt.
Kaapverdië: https://www.corendon.nl/klantenservice/blog/2021/09/29/waar-kan-ik-een-antigeen-sneltest-of-pcr-test-in-kaapverdie-af-laten-nemen/
Turkije: https://www.corendon.nl/klantenservice/blog/2021/08/05/waar-kan-ik-de-pcr-test-in-turkije-af-laten-nemen/
Verenigde Arabische Emiraten: https://www.corendon.nl/klantenservice/blog/2021/09/30/waar-kan-ik-een-antigeen-sneltest-of-pcr-test-in-de-arabische-emiraten-af-laten-nemen/
Dominicaanse Republiek: https://www.corendon.nl/klantenservice/blog/2021/09/30/waar-kan-ik-een-antigeen-sneltest-of-pcr-test-in-de-dominicaanse-republiek-af-laten-nemen/

Wie betaalt de test voor de terugreis?
Sinds 1 november 2021 vergoeden wij de extra hotelovernachtingen én je terugvlucht niet meer, tenzij je kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd bent. Dit geldt voor alle personen vanaf 12 jaar en ouder. Voor kinderen tot en met 11 jaar vergoeden wij de extra hotelovernachtingen én de terugvlucht nog wel, ongeacht het kleuradvies van het land.

Wat als de uitslag van mijn test positief is?
Als de regels op je vakantiebestemming aangeven dat je in een quarantainehotel moet verblijven, dan regelt de overheid in dat land de overnachtingen én waar je dan verblijft. Hou er rekening mee dat wij daar geen invloed op hebben. Wij regelen wél jouw latere terugvlucht, mits je dus kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd bent en voor kinderen tot en met 11 jaar regelen wij de terugvlucht ook. Als het quarantainehotel vol zit dan kan de lokale overheid besluiten dat je eerst nog in het door jou geboekte hotel verblijft. Je moet gelijk naar het quarantainehotel zodra daar ruimte vrijkomt. Dat kan op elk moment van de dag plaatsvinden

Quarantainehotel
Uiteraard vinden wij het vervelend als je tijdens je vakantie met COVID-19 besmet raakt en je positief test voor je terugreis naar Nederland. Je hebt op je vakantiebestemming te maken met de lokale overheid en de daar geldende regels waaraan je je moet houden. Dit geldt dus ook voor het besluit dat de lokale overheid neemt over je verblijf in een quarantainehotel.

Helaas hebben Corendon en de Corendon reisleiding hier geen invloed op. Dit geldt ook voor de selectie van het quarantainehotel. Die wordt eveneens bepaald door de overheid op je vakantiebestemming. Het is daarom goed mogelijk dat het hotel een andere classificatie heeft dan het hotel dat je voor je vakantie hebt geboekt. Het quarantainehotel heeft wel basisfaciliteiten, zoals een douche en toilet op de kamer en serveert dagelijks drie maaltijden. Je hebt helaas geen keuze in de maaltijden.

We hopen dat je hier begrip voor hebt en met de lokale overheid meewerkt. Dan kunnen wij er samen voor zorgen dat je gezond en veilig weer terugkomt.