Wanneer je nog niet volledig bent gevaccineerd of hersteld bent van corona, moet je je voor Egypte voorafgaande aan je terugvlucht naar Nederland laten testen op je vakantiebestemming. Corendon regelt en betaalt (tot 20 euro per persoon) tot en met 31 oktober 2021 deze test wanneer je een pakketreis hebt geboekt. Hieronder vind je de testlocatie waar je als Corendon klant terecht kunt voor een test. Uitgebreide informatie over de geldende maatregelen bij een vakantie naar Egypte vind je op onze maatregelenpagina.

Testlocatie Egypte

Locatie
Egyptian Tourist Authority / Test Center Hurghada (telnr. +20 65 3463221)

Afspraak
Je dient 2 dagen vóór de test een reservering (09:00 tot 17:00) bij de reisleiding/vertegenwoordiger van de lokale agent te maken. Je kunt op eigen gelegenheid naar het test center of een transfer via de lokale agent regelen (groepstransfer 15 euro per persoon, privé transfer 35 euro per persoon).  De reisleiding/vertegenwoordiger van Flashtour ontvangt de testresultaten en geeft deze aan je door tijdens de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Procedure
Antigeentest: de prijs voor de antigeentest is 20 euro per persoon en dient rechtstreeks betaald te worden bij Central Public Health Laboratories Ministry Of Health. Uitslag binnen 1 uur.

Belangrijke documenten
Neem je paspoort/identiteitskaart en twee kopieën mee evenals de boekingsbevestiging en terugreisticket van Corendon.

Belangrijk
Sommige reisverzekeringen bieden geen dekking bij een reis naar een gebied met een oranje reisadvies. Check de voorwaarden van jouw reisverzekeraar!
De meeste reis- en annuleringsverzekeringen bieden een volledige dekking in gebieden met een oranje reisadvies, behalve de eventuele extra kosten die het gevolg zijn van corona gerelateerde situaties (zoals verplichte sneltesten). Maar zoals hierboven beschreven, worden de belangrijkste kosten opgepakt door de ziektekostenverzekering en door Corendon (extra hotelnachten).