Wanneer je nog niet volledig bent gevaccineerd of hersteld bent van corona, moet je je voor Egypte voorafgaande aan je terugvlucht naar Nederland laten testen op je vakantiebestemming. Per 22 december 2021 geldt een testplicht voor alle vakantiegangers vanaf twaalf jaar en ouder voorafgaand aan hun terugreis vanuit Egypte naar Nederland, ook als je hersteld bent van corona of (volledig) gevaccineerd.

Hieronder vind je de testlocatie waar je als Corendon klant tegen betaling terecht kunt voor een test. Uitgebreide informatie over de geldende maatregelen bij een vakantie naar Egypte vind je op onze maatregelenpagina.

Let op: wanneer je een transfer naar de luchthaven hebt geboekt voor de terugvlucht, stop je altijd onderweg bij het testcentrum. Om te voorkomen dat je moet wachten, raden wij je aan om tijdens de informatiebijeenkomst deze test tijdens de transfer bij te boeken.

Testlocatie Egypte

Locatie
Egyptian Tourist Authority / Test Center Hurghada (telnr. +20 65 3463221)

Afspraak

Antigeentest tijdens de transfer: je dient tijdens de informatiebijeenkomst bij de reisleiding/vertegenwoordiger van de lokale agent deze antigeentest te boeken. Tijdens de transfer naar de luchthaven stop je bij het testcentrum om de test te laten afnemen en krijg je assistentie van de reisleiding/vertegenwoordiger van Flashtour. De testresultaten worden tijdens het vervolg van de transfer naar de luchthaven aan je doorgegeven.

Antigeentest op eigen gelegenheid: je dient 2 dagen vóór de test een reservering (09:00 tot 17:00) bij de reisleiding/vertegenwoordiger van de lokale agent te maken. Je dient op eigen gelegenheid naar het test center te gaan om de test te laten afnemen. De reisleiding/vertegenwoordiger van Flashtour ontvangt de testresultaten en geeft deze aan je door tijdens de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Procedure
Antigeentest tijdens de transfer: de prijs voor de antigeentest tijdens de transfer met assistentie is 35 euro per persoon en kan betaald worden met cash (Euro/Egyptische pond) of credit card. Uitslag binnen 1 uur.

Antigeentest op eigen gelegenheid: de prijs voor de antigeentest is 20 euro per persoon en dient rechtstreeks betaald te worden (betaling met credit card) bij Central Public Health Laboratories Ministry Of Health. Uitslag binnen 1 uur.

Belangrijke documenten
Neem je paspoort/identiteitskaart en twee kopieën mee evenals de boekingsbevestiging en terugreisticket van Corendon.

Belangrijk
Sommige reisverzekeringen bieden geen dekking bij een reis naar een gebied met een oranje reisadvies. Check de voorwaarden van jouw reisverzekeraar!
De meeste reis- en annuleringsverzekeringen bieden een volledige dekking in gebieden met een oranje reisadvies, behalve de eventuele extra kosten die het gevolg zijn van corona gerelateerde situaties (zoals verplichte sneltesten). Maar zoals hierboven beschreven, worden de belangrijkste kosten opgepakt door de ziektekostenverzekering en door Corendon (extra hotelnachten).