Om te voorkomen dat het Coronavirus meegenomen wordt, hebben alle reizigers vanaf 12 jaar sinds 8 augustus 2021 bij terugkeer naar Nederland een coronabewijs nodig als zij uit een EU-land komen met een geel reisadvies. 

  • Reizigers die volledig gevaccineerd of hersteld zijn van corona kunnen dit aantonen in de CoronaCheck-app.
  • Andere reizigers moeten zich voor vertrek – maximaal 48 uur voor een PCR-test en 24 uur voor een antigeentest – naar Nederland laten testen in het land van verblijf. Zij mogen alleen reizen met een negatieve testuitslag.

Waar kan ik mij op een EU-bestemming laten testen?
Wanneer je voor de terugreis naar Nederland een test moet laten afnemen, betaalt Corendon t/m 31 oktober 2021 deze test wanneer je een pakketreis hebt geboekt. De testlocaties op de verschillende bestemmingen zoals deze op dit moment bij ons bekend zijn:

Wie betaalt de test voor de terugreis?
Corendon regelt en betaalt tot en met 31 oktober 2021 de verplichte Antigeen Sneltest als je een pakketreis hebt geboekt. Wanneer je vanuit Turkije terugreist, betaalt Corendon tot en met 31 oktober 2021 de PCR-test als je een pakketreis hebt geboekt. Je bent wel altijd zelf verantwoordelijk voor het maken van de testafspraak. Wanneer je alleen een hotel of vlucht hebt geboekt, regel en betaal je zelf de verplichte test.

Wat als de uitslag van mijn test positief is?
Dan betalen wij normaal gesproken de extra overnachtingen en wijzigen wij ook kosteloos jouw latere terugvlucht. Als de regels op je vakantiebestemming aangeven dat je in een quarantainehotel moet verblijven, dan regelt de overheid in dat land de overnachtingen én waar je dan verblijft. Hou er rekening mee dat wij daar geen invloed op hebben. Wij regelen wél jouw latere terugvlucht. Als het quarantainehotel vol zit dan kan de lokale overheid besluiten dat je eerst nog in het door jou geboekte hotel verblijft. Je moet gelijk naar het quarantainehotel zodra daar ruimte vrijkomt. Dat kan op elk moment van de dag plaatsvinden.

Quarantainehotel
Uiteraard vinden wij het vervelend als je tijdens je vakantie met COVID-19 besmet raakt en je positief test voor je terugreis naar Nederland. Je hebt op je vakantiebestemming te maken met de lokale overheid en de daar geldende regels waaraan je je moet houden. Dit geldt dus ook voor het besluit dat de lokale overheid neemt over je verblijf in een quarantainehotel.

Helaas hebben Corendon en de Corendon reisleiding hier geen invloed op. Dit geldt ook voor de selectie van het quarantainehotel. Die wordt eveneens bepaald door de overheid op je vakantiebestemming. Het is daarom goed mogelijk dat het hotel een andere classificatie heeft dan het hotel dat je voor je vakantie hebt geboekt. Het quarantainehotel heeft wel basisfaciliteiten, zoals een douche en toilet op de kamer en serveert dagelijks drie maaltijden. Je hebt helaas geen keuze in de maaltijden.

We hopen dat je hier begrip voor hebt en met de lokale overheid meewerkt. Dan kunnen wij er samen voor zorgen dat je gezond en veilig weer terugkomt.