Tijdens het inchecken, instappen en aan boord van het vliegtuig draagt u verplicht een mondkapje. Als u vanwege een medische reden geen mondkapje kunt dragen, bent u verplicht om het volgende te laten zien:
• Een schriftelijke medische verklaring die is ondertekend en gestempeld door een erkend arts
• Een negatief corona COVID-19-NAAT-testresultaat; de test moet binnen 72 uur voor vertrek zijn afgenomen en u moet het testresultaat geprint meenemen. Deze testverplichting geldt voor de heenvlucht en de terugvlucht en moet door uzelf worden geregeld en betaald.
• U moet beide originele documenten op papier kunnen laten zien tijdens het inchecken, instappen en ook aan boord. Als u beide documenten niet kunt laten zien, dan kunnen we u helaas niet aan boord laten
• Bent u medisch vrijgesteld van het dragen van een mondkapje en bent u in bezit van bovenstaande documenten? Meld dit dan tijdens uw check-in en tijdens het instappen. Zo voorkomen we onduidelijkheden en oponthoud tijdens de vlucht.

Via deze link vindt u informatie van de Rijksoverheid over wie uitgezonderd is van de plicht om een mondkapje te dragen. Het is uw eigen verantwoordelijkheid om dit voor uw eigen situatie te beoordelen en de bovenstaande maatregelen te nemen.