Je bent over het algemeen verzekerd als je op reis gaat:

  • Jouw ziektekostenverzekering is volledig geldig, ook als het om corona-gerelateerde kosten gaat. De dekking bedraagt maximaal 100% van de in Nederland geldende kosten.
  • De meeste reis- en annuleringsverzekeringen bieden een volledige dekking in gebieden met een oranje reisadvies, behalve de eventuele extra kosten die het gevolg zijn van corona gerelateerde situaties. Maar zoals hierboven beschreven, worden die belangrijkste kosten opgepakt door de ziektekostenverzekering en Corendon zelf.
  • BELANGRIJK: sommige reisverzekeringen bieden geen dekking bij een reis naar een gebied met een oranje reisadvies en het kan zijn dat eventuele aanvullende verzekeringsmodules dan niet of niet volledig gelden. Check altijd vooraf de voorwaarden van jouw reisverzekeraar!
  • Reisverzekering via Corendon: Via Corendon bieden wij klanten een reis- en annuleringsverzekering bij Unigarant. Deze verzekeringsmaatschappij heeft alle corona-gerelateerde beperkingen bij de reisverzekering opgeheven en verzekert nu ook onvoorziene kosten als vakantiegangers tijdens een vakantie op een bestemming met oranje kleurcode corona krijgen of in quarantaine moeten. Deze dekking was al van kracht voor vakantiebestemmingen met een gele kleurcode. Meer informatie over de dekking die je ontvangt wanneer je via Corendon een reis- en/of annuleringsverzekering afsluit vind je hier en hier.

Het financiële risico is gering:

  • Sinds 1 november 2021 vergoeden wij de extra hotelovernachtingen én je terugvlucht niet meer, tenzij je kunt aantonen dat je volledig gevaccineerd bent. Dit geldt voor alle personen vanaf 12 jaar en ouder. Voor kinderen tot en met 11 jaar vergoeden wij de extra hotelovernachtingen én de terugvlucht nog wel, ongeacht de kleuradvies van het land.
  • Wanneer je vanwege een positieve test voorafgaand aan jouw terugvlucht in quarantaine moet waardoor jouw terugvlucht verzet moet worden, dan regelen wij dat ook kosteloos voor je.
  • De bovengenoemde test moet je vanaf vertrekdatum 1 november 2021 zelf betalen, voor die tijd betaalt Corendon die voor jou.