Laatst gewijzigd op: 21 september 2020

Binnen alle Corendon bestemmingen worden de volgende algemene maatregelen gehanteerd:

 • Was vaak uw handen
 • Houd minimaal 1,5 meter afstand, op sommige bestemmingen is dit 2 meter
 • Hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog
 • Schud geen handen
 • Het gebruik van een mondkapje is bij veel onderdelen van uw vakantie verplicht. Zorg dat u er voldoende meeneemt.
 • Ga niet op reis als u klachten heeft en wanneer de klachten zich voordoen tijdens uw vakantie, neem dan direct contact op met de Corendon reisleiding.

Let op: De reiziger is altijd zelf verantwoordelijk om zich op de hoogte te stellen van actuele vereisten die de landen van vertrek en aankomst stellen – in het bijzonder inzake COVID-19 – en voor het (tijdig) beschikken over de juiste reisdocumenten en het voldoen aan de gestelde maatregelen in de landen. Houd hierbij ook altijd de website van www.nederlandwereldwijd.nl in de gaten voor de actuele status. Wanneer de reiziger niet (tijdig) over de juiste reisdocumenten beschikt en/of niet voldoet aan de vereiste die de landen van vertrek en aankomst stellen, dan is de reiziger zelf verantwoordelijk voor alle kosten die daaruit voortvloeien. De reiziger heeft in zo’n geval geen recht op restitutie van de reissom.

Hieronder vindt u de belangrijkste maatregelen per bestemming:

Italië (Sicilië & Sardinië)
Griekenland (met vertrek vanuit België)
Portugal (Algarve & Madeira)
Curaçao & Bonaire
België

Italië (Sicilië & Sardinië)

 • Voorafgaand aan de reis
  • Voor alle reizen naar Italië geldt dat u dit document ingevuld en geprint moet meenemen op uw vlucht.
 • Luchthaven van de bestemming
  • Alleen passagiers worden toegelaten in de terminals van de luchthaven.
  • Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje en handschoenen verplicht.
  • Bij aankomst op bestemming wordt uw temperatuur gemeten met een temperatuurcamera.
  • U scant bij het boarden zelf uw boardingpass, dit wordt niet gedaan door het luchthavenpersoneel.
  • De luchthaven communiceert de specifieke COVID-19 informatie in het Engels via de digitale borden en omroepen in het luchthavengebouw.
 • Op bestemming
  • Voor taxi’s is een mondkapje verplicht en geldt een maximum van 2 passagiers (exclusief de chauffeur).
  • Tussen 18.00 uur ’s avonds en 06.00 uur ’s ochtends is het dragen van een mondkapje op openbare plaatsen verplicht.
  • Als u met het openbaar vervoer reist, bent u verplicht om een mondkapje te dragen.
  • Er moet minstens 1 meter afstand worden gehouden.
  • Voor het huren van een auto geldt een maximaal aantal personen per auto. Een mondkapje is verplicht.
  • De meeste faciliteiten buiten de hotels zijn geopend, op sommige bestemmingen is het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels, restaurants en bars. Zorg dat u deze altijd bij u heeft.
  • Vanaf maandag 17 augustus zijn alle discotheken in Italië gesloten.
  • Op al onze Corendon bestemmingen zijn voldoende medische faciliteiten aanwezig voor het geval u deze nodig heeft. 
 • Transfers; vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • De Corendon reisleiding wacht buiten de terminal op u.
  • Tijdens de transfer richting de accommodatie en vice versa is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen.
  • In de transferbussen wordt rekening gehouden met een afstand van minimaal 1 meter. Er gaan minder passagiers in een transferbus en er worden minder hotelstops gemaakt.
 • Hotels & faciliteiten
  • Alle hotels op de bestemming werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval u of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
  • In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen.
  • Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in Nederland kennen.
 • Excursies
  • Tijdens al onze Corendon excursies worden de COVID-19 maatregelen van de bestemming nageleefd.
 • Overig
  • Heeft u COVID-19 symptomen, dan moet u direct contact opnemen met de reisleiding van Corendon.

Griekenland (met vertrek vanuit België)

 • Voorafgaand aan de reis
  • De lokale autoriteit van Griekenland verplicht dat u – en uw medereizigers (vanaf 10) jaar – bij aankomst op uw bestemming in het bezit bent van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. De eis is dat u zich binnen 62 tot 68 uur vóór vertrek laat testen. De reden hiervoor is dat de eilanden hiermee het aantal besmettingen tot een minimum wil beperken. Wij raden met klem aan om de test zo dicht mogelijk tegen de 68 uur voor vertrek te laten afnemen, zodat het laboratorium de mogelijkheid heeft om de testuitslagen op een goede manier te verwerken. Het is ontzettend belangrijk dat u bij het maken van een reservering voor een test, de persoonlijke gegevens correct invult. Het niet correct invullen van de gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en de gezondheidsverklaring niet kan worden verstrekt. Uiteindelijk zou dit kunnen betekenen dat u daardoor niet toegelaten wordt op uw vakantiebestemming. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u deze test voorafgaand aan uw reis laat afnemen. Als klant van Corendon ontvangt u van ons een code in uw ‘Mijn Corendon’ account. Met deze code kunt u via HetHuisartslab op een groot aantal testlocaties in Nederland gratis laten testen en krijgt u ook gratis de bijbehorende gezondheidsverklaring. Meer informatie over de test vindt u hier.
  • Tot uiterlijk 24 uur voor vertrek moet u een digitaal (PLF) formulier invullen via https://travel.gov.gr/, waarmee u per persoon de QR-code aanvraagt. Voor baby’s en kinderen moet een eigen QR code worden aangevraagd of u kunt ze bij één van de ouders toevoegen op het PLF formulier. Mocht u de kinderen toevoegen op uw eigen PLF formulier dan moeten de kinderen en baby’s tot hetzelfde huishouden behoren, niet ouder zijn dan 17 jaar, en is het noodzakelijk dat de volledige informatie van hen wordt ingevuld op het PLF formulier. Mocht het formulier alsnog onvolledig ingevuld zijn, dan komt u het land niet in en riskeert u een flinke boete. Wij adviseren u geen risico te nemen en voor iedere reiziger een apart PLF formulier in te vullen.
  • Voordat u het PLF formulier https://travel.gov.gr/ invult, wordt u gevraagd om zich eerst te registreren op de website middels uw e-mail adres en een wachtwoord. Wanneer u zich heeft geregistreerd kunt u het PLF formulier invullen. Bij het invullen van het PLF formulier wordt u gevraagd de ‘Point of Entry’ in te vullen. Vul hier de luchthaven van aankomst in. Let op: voor zowel Parga als Lefkas vult u de luchthaven Aktio in. Ook moet u aangeven in welke Griekse provincie u verblijft. Gebruik onderstaande lijst om deze juist in te vullen:
   – Kos – Notio Aigaio
   – Rhodos – Notio Aigaio
   – Kreta – Kriti
   – Zakynthos – Ionia Nisia
   – Samos – Vorio Aigaio
   – Lesbos – Vorio Aigaio
   – Corfu – Ionia Nisia
   – Lefkas – Ionia Nisia
   – Parga – Ipeiros
   Na het invullen van het formulier ontvangt u een QR-code per e-mail die op de Griekse luchthaven gescand wordt. De QR-code ontvangt u rond middernacht, de nacht voor vertrek. Neem ook de bevestiging van het aanvragen van de QR-code mee voor het geval dat u nog geen QR-code heeft ontvangen. Het luchthavenpersoneel scant de QR-code vanaf uw mobiel of geprinte formulier.
 • Luchthaven van de bestemming
  • Alleen passagiers worden toegelaten in de terminals van de luchthaven.
  • Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Het kan voorkomen dat bij aankomst op bestemming uw temperatuur gemeten wordt met een temperatuurcamera. Nadat de QR-code is gescand, wordt u doorgestuurd voor screening of mag u direct doorlopen naar de paspoortcontrole en de bagageband. Wanneer u doorgestuurd wordt voor een extra screening kan het zijn dat u getest wordt op COVID-19, door een getraind gezondheidsteam. Na de test kunt u alsnog doorlopen richting de paspoortcontrole, om vervolgens zo spoedig mogelijk naar uw hotel te gaan. Daarnaast kunnen de lokale autoriteiten steekproefsgewijs een COVID-19 test uitvoeren. De Griekse overheid verplicht een quarantaine van 24 uur op de hotelkamer nadat u als klant getest bent. Heeft u na 24 uur niks gehoord, dan is de test negatief en hoeft u verder geen aanvullende maatregelen in acht te nemen.
  • U scant bij het boarden zelf uw boardingpass scannen, dit wordt niet gedaan door het luchthavenpersoneel.
  • De luchthaven communiceert de specifieke COVID-19 informatie in het Engels via de digitale borden en omroepen in het luchthavengebouw.
 • Op bestemming
  • In verschillende regio’s kan het voorkomen dat horecagelegenheden tussen 00:00 en 07:00 uur gesloten zijn.
  • In heel Griekenland geldt vanaf 29 juli de verplichting om een mondkapje te dragen in het openbaar vervoer, in alle winkels (inclusief supermarkten), banken, taxi’s, liften en alle andere publieke en openbare ruimtes. U riskeert een boete van €150,- als u geen mondkapje draagt
  • Voor taxi’s is een mondkapje verplicht en geldt een maximum van 2 passagiers (exclusief de chauffeur). In een minivan mogen maximaal 4 passagiers (exclusief de chauffeur).
  • De helft van de normale capaciteit van een openbaar vervoermiddel wordt gebruikt.
  • Er moet minstens 1,5 meter afstand worden gehouden.
  • Voor het huren van een auto geldt:
   – Auto’s tot 7 plaatsen: een maximum van 3 personen per auto (bestuurder + 2 passagiers). Er geldt een uitzondering voor families, zij mogen wel met meerdere personen in één auto.
   – Auto’s tot 9 plaatsen: een maximum van 5 personen per auto (bestuurder + 4 passagiers). Er geldt een uitzondering voor families, zij mogen wel met meerdere personen in één auto.
  • De meeste faciliteiten buiten de hotels zijn geopend, op sommige bestemmingen is het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels, restaurants en bars. Zorg dat u deze altijd bij u heeft.
  • In de supermarkt bent u verplicht om een mondkapje te dragen.
  • Op al onze Corendon bestemmingen zijn voldoende medische faciliteiten aanwezig voor het geval u deze nodig heeft. 
 • Transfers; vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • De Corendon reisleiding wacht buiten de terminal op u.
  • Tijdens de transfer richting de accommodatie en vice versa is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen.
  • De bezetting in de transferbussen is maximaal 65%.
 • Hotels & faciliteiten
  • Alle maatregelen die in de diverse hotels worden genomen, kunt u terugvinden op http://www.mintour.gov.gr/en/PressRoom/News/health-protocols-for-tourism-businesses.
  • Alle hotels op de bestemming werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval u of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
  • In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen. Ook kan het voorkomen dat kamers minder vaak worden schoongemaakt, bijvoorbeeld om de dag in plaats van dagelijks, om eventuele besmetting zoveel mogelijk te beperken.
  • Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in Nederland kennen.
  • Binnenzwembaden zijn nog niet geopend en spa centra zijn ook vaak nog gesloten.
 • Excursies
  • Tijdens al onze Corendon excursies worden de COVID-19 maatregelen van de bestemming nageleefd.
 • Overig
  • Heeft u COVID-19 symptomen, dan moet u direct contact opnemen met de reisleiding van Corendon.

Portugal (Algarve & Madeira)

 • Voorafgaand aan de reis
  Madeira:
  • Vliegt u naar Madeira, dan moet u per persoon 48-12 uur voor vertrek online een gezondheidsverklaring invullen: http://apps.iasaude.pt/s-alerta/questionarios/viagem/questionario.cfm?l=EN.
  • De lokale autoriteiten op Madeira verplichten dat u – en uw medereizigers vanaf 6 jaar – bij aankomst op uw bestemming in het bezit bent van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. De eis is dat u zich binnen 62 tot 68 uur vóór vertrek laat testen. De reden hiervoor is dat Madeira hiermee het aantal besmettingen tot een minimum wil beperken. Wij raden met klem aan om de test zo dicht mogelijk tegen de 68 uur voor vertrek te laten afnemen, zodat het laboratorium de mogelijkheid heeft om de testuitslagen op een goede manier te verwerken. Het is ontzettend belangrijk dat u bij het maken van een reservering voor een test, de persoonlijke gegevens correct invult. Het niet correct invullen van de gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en de gezondheidsverklaring niet kan worden verstrekt. Uiteindelijk zou dit kunnen betekenen dat u daardoor niet toegelaten wordt op uw vakantiebestemming. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u deze test voorafgaand aan uw reis laat afnemen. Als klant van Corendon ontvangt u van ons een code in uw ‘Mijn Corendon’ account. Met deze code kunt u via HetHuisartslab op een groot aantal testlocaties in Nederland gratis laten testen en krijg je ook gratis de bijbehorende gezondheidsverklaring. Meer informatie over de test vindt u hier.
 • Luchthaven van de bestemming
  • Alleen passagiers worden toegelaten in de terminals van de luchthaven.
  • Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • Bij aankomst op bestemming wordt uw temperatuur gemeten met een temperatuurcamera.
  • U scant bij het boarden zelf uw boardingpass, dit wordt niet gedaan door het luchthavenpersoneel.
  • De luchthaven communiceert de specifieke COVID-19 informatie in het Engels via de digitale borden en omroepen in het luchthavengebouw.
 • Op bestemming
  • Voor taxi’s geldt een maximaal aantal passagiers. Dit is ongeveer driekwart van de normale capaciteit (exclusief de chauffeur) per taxi. In een taxi is een mondkapje is verplicht (voor iedereen vanaf 2 jaar).
  • Als u met het openbaar vervoer reist, bent u verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt voor iedereen vanaf 2 jaar en ouder.
  • Er moet minstens 2 meter afstand worden gehouden.
  • Bij het gebruik van een huurauto is een mondkapje verplicht (voor iedereen vanaf 2 jaar).  
  • De meeste faciliteiten buiten de hotels zijn geopend, op sommige bestemmingen is het verplicht om een mondkapje te dragen (voor iedereen vanaf 2 jaar) in winkels, restaurants en bars. Zorg dat u deze altijd bij u heeft. Let op: Op Madeira is sinds 1 augustus het dragen van een mondkapje in alle openbare ruimtes en op publieke plekken, dus ook op straat, verplicht (uitzonderingen zijn de stranden, zwembaden, natuurgebieden en op buitenplekken waar gesport wordt). Kinderen tot 10 jaar oud en mensen met speciale behoeften en handicaps hoeven geen mondkapje te dragen.
  • Op al onze Corendon bestemmingen zijn voldoende medische faciliteiten aanwezig voor het geval u deze nodig heeft. 
 • Transfers; vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • De Corendon reisleiding wacht buiten de terminal op u.
  • Tijdens de transfer richting de accommodatie en vice versa is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen.
  • In de transferbussen wordt rekening gehouden met een afstand van minimaal 2 meter. Driekwart van de normale capaciteit van een transferbus wordt gebruikt en er worden minder hotelstops gemaakt.
 • Hotels & faciliteiten
  • Alle hotels op de bestemming werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval u of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
  • In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen.
  • Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in Nederland kennen.
 • Excursies
  • Tijdens al onze Corendon excursies worden de COVID-19 maatregelen van de bestemming nageleefd.
 • Overig
  • Heeft u COVID-19 symptomen, dan moet u direct contact opnemen met de reisleiding van Corendon.

Curaçao & Bonaire

 • Voorafgaand aan de reis
  • De lokale autoriteiten van Curaçao en Bonaire verplichten dat u – en uw medereizigers (Curaçao vanaf 0 jaar en Bonaire vanaf 12) jaar – bij aankomst op uw bestemming in het bezit bent van een gezondheidsverklaring met een negatief COVID-19 testresultaat. De eis is dat u zich binnen 66 tot 72 uur vóór vertrek laat testen. De reden hiervoor is dat de eilanden hiermee het aantal besmettingen tot een minimum wil beperken. Wij raden met klem aan om de test zo dicht mogelijk tegen de 72 uur voor vertrek te laten afnemen, zodat het laboratorium de mogelijkheid heeft om de testuitslagen op een goede manier te verwerken. Het is ontzettend belangrijk dat u bij het maken van een reservering voor een test, de persoonlijke gegevens correct invult. Het niet correct invullen van de gegevens kan betekenen dat de test niet kan worden afgenomen en de gezondheidsverklaring niet kan worden verstrekt. Uiteindelijk zou dit kunnen betekenen dat u daardoor niet toegelaten wordt op uw vakantiebestemming. U bent er zelf verantwoordelijk voor dat u deze test voorafgaand aan uw reis laat afnemen. Als klant van Corendon ontvangt u van ons een code in uw ‘Mijn Corendon’ account. Met deze code kunt u via HetHuisartslab op een groot aantal testlocaties in Nederland gratis laten testen en krijg je ook gratis de bijbehorende gezondheidsverklaring. Meer informatie over de test vindt u hier.
  • U moet in het bezit zijn van een lopende reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.
  • U moet een gezondheidsverklaring voorafgaand aan de reis invullen.
  • Als u naar Curaçao reist, is het verplicht om per reiziger maximaal 24 uur voor vertrek een digitale immigratiekaart (ED-kaart) in te vullen. Alle informatie over de ED-kaart vindt u hier. Het invullen van de ED-kaart bestaat naast uw vluchtgegevens ook uit een Passenger Location Form (PLF) en de resultaten van de PCR-test. Als alles in orde is, ontvangt u een e-mail met bevestiging dat u naar Curaçao mag reizen. Deze bevestiging moet u printen en tonen bij het inchecken.
  • Als u naar Bonaire reist, bent u verplicht een gezondheidsverklaring in te vullen. Het formulier met betrekking tot de gezondheidsverklaring kan online worden ingevuld via https://bonairepublichealth.org/. Houd er rekening mee dat het formulier bij aankomst moet worden afgedrukt en / of bewaard als een digitale kopie op uw device (mobiel, tablet of computer). Mogelijk wordt u gevraagd dit te laten zien aan een vertegenwoordiger van de afdeling Volksgezondheid van Bonaire.
 • Luchthaven van de bestemming
  • Alleen passagiers worden toegelaten in de terminals van de luchthaven.
  • Op de luchthaven is het dragen van een mondkapje verplicht.
  • U scant bij het boarden zelf uw boardingpass, dit wordt niet gedaan door het luchthavenpersoneel.
  • De luchthaven communiceert de specifieke COVID-19 informatie in het Engels via de digitale borden en omroepen in het luchthavengebouw.
 • Op bestemming
  • Voor taxi’s geldt een maximaal aantal van 4 personen. (inclusief de chauffeur). Het gebruik van een mondkapje is verplicht.
  • Als u met het openbaar vervoer reist, bent u verplicht om een mondkapje te dragen.
  • Er moet minstens 2 meter afstand worden gehouden.
  • Mondkapjes zijn verplicht op alle plaatsen waar het niet mogelijk is om de gepaste afstand te bewaren (bijvoorbeeld op de luchthaven, in het openbaar vervoer etc.).  
  • De meeste faciliteiten buiten de hotels zijn geopend, op sommige bestemmingen is het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels, restaurants en bars. Zorg dat u deze altijd bij u heeft.
  • Op al onze Corendon bestemmingen zijn voldoende medische faciliteiten aanwezig voor het geval u deze nodig heeft. 
 • Transfers; vervoer vanaf de luchthaven naar de accommodatie en v.v.
  • De Corendon reisleiding wacht buiten de terminal op u.
  • Tijdens de transfer richting de accommodatie en vice versa is het altijd verplicht om een mondkapje te dragen.
  • De helft van de normale capaciteit van een transferbus wordt gebruikt en er worden minder hotelstops gemaakt.
 • Hotels & faciliteiten
  • Alle hotels op de bestemming werken nauw samen met dokters en artsen voor het geval u of iemand anders besmet raakt. De persoon wordt dan direct in quarantaine geplaatst zodat de kans op overdracht zo minimaal is.
  • In alle hotels zijn voldoende hygiënische maatregelen genomen en in sommige hotels is het verplicht om in de publieke ruimtes een mondkapje te dragen.
  • Het kan voorkomen dat niet alle hotelfaciliteiten zijn geopend tijdens het verblijf. Voor de overige hotelfaciliteiten gelden dezelfde maatregelen als wij in Nederland kennen.
 • Excursies
  • Tijdens al onze Corendon excursies worden de COVID-19 maatregelen van de bestemming nageleefd.
 • Overig
  • Heeft u COVID-19 symptomen, dan moet u direct contact opnemen met de reisleiding van Corendon.
  • Bonaire: bekijk hier de veelgestelde vragen rondom de COVID-19 maatregelen die de lokale autoriteiten op Bonaire hebben opgesteld.

België

 • Voorafgaand aan de reis
  • De Belgische overheid verplicht u een Passenger Locator Form (PLF) in te vullen als u LANGER dan 48 uur in België gaat verblijven. Het formulier moet binnen 48 uur voor aankomst zijn ingevuld.
 • Op bestemming
  • De Vlaamse overheid heeft beslist dat het per 11 juli 2020 verplicht is voor alle gasten boven de 12 jaar om in de openbare ruimten een mondmasker te dragen. Bijvoorbeeld in winkelstraten, de winkels zelf, bioscopen en musea.
  • Voor de provincie Antwerpen heeft de Nederlandse overheid besloten de kleurcode aan te passen van oranje (let op; alleen noodzakelijke reizen) naar geel (let op; veiligheidsrisico). Voor de stad Antwerpen en het hoofdstedelijk gewest Brussel blijft het kleurcode oranje. Het is niet meer nodig om na een verblijf in de provincie Antwerpen (met uitzondering van de stad Antwerpen) bij terugkeer in Nederland in thuisquarantaine te gaan. Reizigers uit de Nederlandse provincies Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Flevoland en Limburg worden door de Belgische overheid geadviseerd om zich bij aankomst in België preventief te laten testen en 14 dagen in België in zelfquarantaine te gaan.