Vlieg je met Corendon Airlines (XC of XR) of Corendon Dutch Airlines (CD) en wil je een rolstoel meenemen aan boord? Dan vervoeren wij deze in het ruim van het vliegtuig. Wij vragen je dit vooraf, het liefst direct bij boeking en uiterlijk 48 uur voor vertrek door te geven. Voor vluchten met Corendon Dutch Airlines (CD) kan dit via fly.corendon.com en voor vluchten met Corendon Airlines (XC of XR) kun je contact opnemen met het Contact Center. Corendon zorgt er dan voor dat de rolstoel bij de luchtvaartmaatschappij is aangemeld. Geef bij de aanmelding het gewicht en de afmetingen van de rolstoel aan ons door. Wanneer je met een elektrische rolstoel reist, is het ook nodig om dit aan ons door te geven.

Gewicht en afmetingen van de rolstoel
Wij kunnen een rolstoel alleen rechtop vervoeren als deze maximaal 86 centimeter hoog is. Is je rolstoel hoger dan 86 centimeter? Dan vervoeren wij deze op de zijkant. Wanneer je rolstoel zwaarder is dan 32 kilogram en/of hoger dan 86 centimeter, controleren wij of je rolstoel mee aan boord kan. Dit doen wij naar aanleiding van je rolstoelaanmelding via ons Contact Center of fly.corendon.com.

Elektrische rolstoelen

Reis je met een elektrische rolstoel met batterij of accu? Houd dan ook rekening met het volgende:

  • Wij accepteren alleen rolstoelen met een droge accu aan boord.
  • Afhankelijk van de sterkte accepteren wij rolstoelen met een lithium- of gelaccu aan boord.
  • Helaas accepteren wij geen rolstoelen met een natte accu aan boord.

De volgende voorbereidingen zijn nodig om een elektrische rolstoel mee aan boord te nemen:

  • Je moet bij rolstoelen met een droge accu de accupolen loskoppelen. Dit voorkomt kortsluiting. Op de luchthaven is geen gereedschap aanwezig om je rolstoel te demonteren.
  • Bij rolstoelen met een gelaccu is het niet noodzakelijk om de accupolen los te koppelen.
  • Je moet accu’s of batterijen in een stevige verpakking vervoeren. Bij het inchecken controleert het luchthavenpersoneel of beide polen geïsoleerd zijn of voorzien van kapjes.
  • Wij adviseren je om bijvoorbeeld tiewraps mee te nemen, waarmee je losse onderdelen zoals de accu, stevig aan de rolstoel kunt bevestigen. Het luchthavenpersoneel controleert dit bij het inchecken.
  • Als je de droge batterij niet kunt loskoppelen, moet er een mainswitch of masterswitch aanwezig zijn die in de uit- of off-stand staat of is het nodig dat er een control unit is die je kunt loskoppelen.
  • Lithium batterijen die uit de rolstoel/scootmobiel zijn verwijderd en eventuele reservebatterijen worden in de passagierscabine vervoerd, de batterij van je rolstoel mag een maximale rating van 300Wh hebben (1 stuk toegestaan) óf 2 stuks van 160Wh per stuk. De verwijderde of reservebatterijen moeten worden beschermd tegen beschadiging (bijvoorbeeld door elke batterij in een beschermhoesje te plaatsen)

Rolstoelen meenemen als bagage
Wil je een rolstoel voor iemand anders als bagage meenemen? Dan rekenen wij hiervoor het (over)bagagetarief. Je kunt telefonisch via ons Contact Center, tussen zes weken en vijf uur voor vertrek via fly.corendon.com of op de luchthaven tegen een hoger bagagetarief de bagage reserveren.

Vlieg je met een andere luchtvaartmaatschappij en wil een rolstoel meenemen aan boord? Kijk dan hier voor meer informatie.

Bekijk hier alle informatie over reizen met een beperkte mobiliteit.