In de beschrijving van de accommodaties op de website van Corendon staan de verschillende faciliteiten beschreven. Het kan voorkomen dat in het voor- en/of naseizoen sommige faciliteiten niet of minder beschikbaar zijn. Dit is onder andere afhankelijk van het weer en de bezetting in de accommodatie. Ook kan het gebeuren dat bepaalde faciliteiten voor kortere of langere periode niet beschikbaar zijn vanwege een defect. De animatieteams van de accommodaties bestaan vaak uit mensen afkomstig uit verschillende landen. Zij spreken over het algemeen geen Nederlands.

Faciliteiten aangeboden door derden vallen niet onder de verantwoordelijkheid van Corendon of de accommodatie. Je kunt hierbij denken aan winkeltjes, watersporten of een wellness center. In de meeste gevallen pachten externe partijen deze faciliteiten. Daardoor kunnen zij zonder dit vooraf door te geven besluiten het aanbod van hun diensten (tijdelijk) te stoppen in het hotel waar je verblijft.